13 éves lányom még mindig "babázik". Nem szokatlan ez az ő korában? Érdemes lenne elvinni pszichológushoz?
13 éves a lányom, és még mindig szeret a babáival foglalatoskodni. Konkrétan nem játszik velük, csak a ruháikat igazgatja, és ami aggaszt,hogy néha beszél hozzájuk. Pár hét múlva lesz a születésnapja, ennek babának örülne legjobban (kedvenc könyvének a főszereplője):
Szerintem az ő korában már mutathatna némi érdeklődést a nagylányos dolgok iránt is, viszont egyáltalán nem kötik le azok a dolgok, amiért a korabeliek rajonganak. Ebből adódóan nincs túl sok barátja.
Menyasszonyom szerint azért viselkedik így, mert 2 éves korában lelépett az anyja. (Azóta körülbelül ötször látogatta meg..)
Szerintetek érdemes szakemberhez fordulni,vagy ez még elfogadható egy 13 éves lány estében?
Ezt leszámítva rendkívül művelt, okos lány.
Egyébként ez nem az Anne Shirley baba?
Lucy Maud Montgomery Anne sorozatából? Imádtam ennyi idősen! Felnőtt fejjel újra olvastam a sorozatot.
Én ennyi idősen még simán babáztam, igaz azért is, mert a húgom kicsike volt és vele játszottam. De nem esett nehezemre, én is élveztem a játékot. :)
Szerintem ez lenne a normális, nem az, hogy már szexeljen meg igyon, mint sok kortársa. :( Lehet, hogy nála a babák megmaradnak ilyen örök hobbiként.
Én 40 éves vagyok. Amit linkeltél babát olyan van nekem is legalább 20 darab. De ezek a babák nem játszásra valóak, hanem hobbi szinten kirakati babák. Csodaszépek,. Én gyűjtöm őket, ezért szoktam mindig venni.
Szerintem 13 évesen még nem gáz ha egy kislány babázik, hiszen még gyerek Amikor én voltam 13 éves, mi is babáztunk. (akkor jött be divatba a barbie baba kultusz)
A mai világban inkább sokan furcsálják hogy 13 évesen gyerek maradt és nem viselkedik úgy mintha 25 éve kiégett szűzk****a... Addig örülj amíg a gyermeki ártatlansága megvan még..
Én 12 éves koromig Barbie-ztam, igaz folyton dugtak meg smároltak Ken-el, de akkor is...
Aztán egyszer csak mintha elvágták volna, fogtam és kihajítottam őket a padlásra meg elajándékoztam.
Nem hiszem, hogy ettől kezelésre szorul a lányod, de azért beszélgess vele sokat, érdeklődj az érzéseiről, gondolatairól, mit gondol a fiúkról...stb. Meg azt sem árt tudni, testileg mennyire fejlett, tehát lehet, még nem is menstruál, aztán majd ha beindulnak a hormonok...
Egyébként nálunk az egész család beszélget a kutyával, de nem gondolnám, hogy beteges. Főleg ha ez neki tényleg egy hobbi. Van aki a növényeinek beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!