Anyukák! Ti megengednétek ezt a 13 éves lányotoknak?
én 13 vagyok 7.be megyek, de már 6.-ba is szempilalspirált és szájfényt használtam, meg bizsukat...
szerintem megengedheted neki...
Szerintem ez még belefér,de megnéztem a képet és szerintem szempillaspirál nélkül szebb!:)
16l
Én még mindig a kozmetikusos megoldást pártolom: nem folyik el, nem kenődik bele a szemébe (ami nem egészséges), nem kell sminklemosó kendő, nem kell tesi után újrasminkelni, és egyáltalán: nem SZOKIK RÁ arra, hogy sminkelje magát... hiszen azzal még ráér, kislányka egyelőre...
Havonta max. egy ezres a festés a kozmetikusnál a fővárosban, vidéken nem tudom.
Én 7.-ben néhányszor (mondjuk úgy hetente 1-2-szer) kispiráloztam a szememet, meg szájfényt is használtam. Nálunk a lányok fele kb. ugyanígy csinálta. 8. végére (egyébként én is 6 osztályos gimibe járok) már rendszeressé vált a sminkelés. Mindenkinek a saját védjegye szerint, volt aki vastagon kihúzta a szemét, volt aki nagy szempillákat, vagy feltűnő szájfényt használt. Én személy szerint az átlagnál több szemspirált.
Azóta hozzászoktam és már az a furcsa, ha nincs fenn rajtam szempillaspirál. Szerintem ez mindenkinek jól áll. A lányoknak/nőknek sokszor hozzátartozik a mindennapjikhoz a smink.
Egyébként én egy darabig nyaggattam a szüleimet, hogy engedjék meg, hogy sminkeljek (nem engedték), aztán szépen magamtól elkezdtem. Eredetileg beszólogattak, de mostanra megszokták. :)
15/L
Előző vagyok, most így elolvasva a kommenteket...
Szerintem egy kis szempillaspiráltól senki nem lesz műnő. Sőt én olyan 12 éven felülivel még nem találkoztam, akin nem állt volna jól. Az a lényeg, hogy ne túl sokat rakjon fel. Tehát ne ragadjon, meg csomósodjon.
Én egy elég erős 6 osztályosba járok, eredetileg nem sminkeltem magam, aztán utána fokozatosan szoktam hozzá. A tanárok (kivétel párat) nem nagyon szólogatnak be a csajoknak, max ha valaki egy kicsit túllő a célon a körmeivel, vagy a szemhéjpúderével (ami jelezném, ennyi idősen szerintem még tényleg nem menő), de alapvetően nem érdekli őket, hogy mit kenünk magunkra.
Szóval nyugi. Meg úgyis a többi lányt fogja nézni, ha ők sem sminkelnek, akkor a lányod se fog, mert nem akar kilógni a sorból... Ha meg a többiek is elkezdik, akkor ő is el fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!