Szülők, 'megengednétek' a lányotoknak h 14 évesen lefeküdjön a barátjával, vagy pettingeljen?
Mi ez a dolog,amit a pszichológus írt?OO"
:
"Ezért fontos ilyenkor sebész segítségét igénybe venni!Remélem sokat segítettem!
egy 4 diplomás pszichológus"
Igazság szerint te ezt valahol már rég elrontottad..Oké jó meg szép, hogy a lányod így nyíltan megbeszéli ezt veled, DE akkor is csak 14 éves könyörgöm. Következő amivel eléd fog állni az az lesz hogy lehetne-e hármasban? Felelőtlen szülőnek tartalak, és nem értem hogy ezt a kérdést egyáltalán mért kellett kiírni.. Ez a történet már nagyon régen el lett rontva, hiába fogod azt mondani hogy nem úgyis megteszik, lehet, hogy mire válaszolsz neki addigra már rég megtörtént minden.. Amúgy még egy utolsó gondolat 14 éves a lányod "egy ideje együtt vannak már".. nem hiszem hogy már évek óta együtt lennének..
15/L
most őszintén, mi lehet az az indok, ami eltántorít egy kíváncsi 14éves lányt, akinek van módja és lehetősége és még pasija is (!!!) hogy kipróbálja?
Én vagyok aki 19évesen vesztette el, én nem pasiztam 14évesen, reggel-este edzéseim voltak,napközben suli, hétvégén melóztam a szüleimnek, nem volt olyan baráti köröm ahol megismerhettem volna fiúkat, de ha lett volna, akármennyire tudom hogy olyannal érdemes aki megérdemli, nem hiszem hogy 5évet vártam volna, de kettőt sem, mert együtt vagyunk minden nap, csókolózunk, simogatjuk egymást, egy idő után adja magát a tovább lépés.
Ha kötöm az ebet a karóhoz hogy nem, várjunk még, a pasim lelép mondván, minek várjon éveket, megkapja mástól. És olyankor nem vigasztal egy 14évest hogy akkor az a pasi meg sem érdemelte őt és mehet a levesbe.
Ezt majd 20-25évesen már így látja, 14évesen csak magát hibáztatja hogy nem engedett a nyomásnak és a következővel már nem esik "ilyen hibába", hanem megteszi.
Valahol el kell fogadni hogy ilyen világban élünk. A szülő (SZERINTEM), annyit tehet, hogy felvilágosít, elmondja az aggodalmait, felhoz negatív példákat, felhoz pozitív példákat és azt mondja, édes lányom ha mégis csalódsz, itt vagyok, beszéljünk róla. aztán a lánya vagy az ő vállán sírja el a bánatát vagy a barátnőén, vagy kifog egy rendes fickót aki még talán végig is kíséri őt mondjuk a gimin, vagy rögtön kap egy pofont, amiből vagy tanul, vagy nem.
Másik sztorim,akkoriban 14éves unokahúgom megkérdezte tőlem, hogy milyen volt az első szex, mikor vesztettem el és hogy jár valakivel, belevágjon-e ő is. Minden addigi tudásomat összeszedve elmondtam aggodalmaimat, érveimet és azt mondtam, várjon még. Nem várt. Belekeveredett a fiú révén és piti bűnöző közegbe és még a srác rokona is megerőszakolta. Gondolnánk tanult belőle, de nem, apránként lettek kevésbé hülye és kevésbé alvilági fickói és most, 8évvel később TALÁN normális párkapcsolatban él.
És nem hiszem hogy az volt a baj, hogy én csak az unokatesója voltam és nem az anyja. Ő megkérdezett de másképp döntött és viselte a következményeit. Ez valahol a kérdező 14 éves lányának is a saját élete. Ő fogja eldönteni, befolyásolni szerintem kb 10-15%ban lehet egy ilyen döntést. Ha akarja, meg fogja tenni.
Még csak 14 éves,mire felnőtt lesz teljesen ki fog égni szexuálisan.
A lányommat is lebeszélném és a barátját is.
Szia!
Én 14 évesen vesztettem el a barátnőmmel már 1 éve jártunk.
Amúgy megérte, nagyon megbízunk egymásban. Mindent elmondunk egymásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!