Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők, 'megengednétek' a...

Szülők, 'megengednétek' a lányotoknak h 14 évesen lefeküdjön a barátjával, vagy pettingeljen?

Figyelt kérdés
együtt vannak már egy ideje, és a lányod megkérdezi a véleményedet, tapasztalatokat, védekeznének, nem titokba bujkálnának.. a helyzet valóságos, a lányom előállt azzaé az ötlettel, h szeretnének pettingelni.. nem tudom mit szóljak, becsülöm benne h szólt, kikérte a véleményemet, és nem egyből szexelni szeretne, hanem megismerni egymás testét..
2012. jún. 6. 20:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/82 anonim ***** válasza:
40%

49. és 50. voltam.

Éppen most találtam egy kérdést. Úgy látszik, sokan 14 évesen már lefekszenek egymással, 17 éves korig még többen, és EZÉRT aki nem ezt csinálja, annak az önbizalma, önértékelése elkezd romlani, kisebbségérzése lesz. És nem kéne hozzájárulni ahhoz, hogy mások önbizalma, önértékelése lecsökkenjen! Itt a kérdés, amit találtam (nem én írtam ki kamuból, becs szó):

http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__egyeb-kerdesek_..

Hozzátenném még, tizenéves koromban jártam egy templomi ifjúsági közösségbe, ahol ugyancsak "elvoltak" egymással néhányan, szóval igen, lefeküdtek egymással a templomba járó fiatalok. (Nem híresztelték nagyon, de azért lehetett tudni.) Rám elég negatívan hatott, amiért én nem ezt az életmódot éltem, és azóta is kisebbségérzésem van emiatt. Amúgy, akik ezt tették akkor, azok közül az egyik néhány gyerek után elvált, egy másiknak meg most éppen nem is tudom, van-e hol lakni. De hangsúlyozom, amit a templomba járó fiatalok csináltak, énrám személyesen az a mai napig nagyon negatív hatással van, kisebbségérzéssel, stb.-vel küzdök főleg ezek miatt. (Ott a templomban smároltak, stb., hát ez elég nagy bunkóság és eléggé zavaró is és kisebbségérzése lesz annak, aki nem ezt csinálja.) De nem azért, mert lúzer lennék, nekem is volt barátnőm, de nem feküdtem le vele (lett volna rá lehetőségem), amit igazából nem is bánok, mert nem ő lett az igazi. És amit az 50.-ben írtam, azzal is már 14 éves kora előtt tisztában kéne lennie a szülőnek és eszerint nevelni.

Szóval csak kifejtem, úgy általában a környezetére, kortársaira milyen hatással lenne, ha belemennének ilyen fiatalon a sűrűjébe.

Abba megint bele lehetne menni, hogy sok 15 év körüli lány megbánta érettebb fejjel, hogy akkor és úgy vesztette el a szüzességét.

Kedves kérdező, örülök, hogy elgondolkoztál a dolgon és feltetted itt a kérdést! :) De már jóval előbb tisztában kellett volna lenned pl. azzal, hogy a 15 éves lányok ezt az esetek nagy részében megbánják, és ennek fényében kellett volna nevelni.

Még valami, azt írod, szeretne a lányod pettingelni (tehát nem lefeküdni egyből). Ezt biztos tudod, hogy magából a pettingből is előbb-utóbb az lesz, hogy lefekszenek egymással, akár akarják, akár nem.

2012. jún. 14. 00:09
 52/82 anonim ***** válasza:
30%

Előző voltam. A következő kérdést is mostanában találtam:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__randizas__30585..

Eléggé leszólják a kérdezőt, és igazuk van, de ha a kérdező azt látja maga körül, hogy 14 évesek lefekszenek egymással,akkor nem teljesen normális, ahogy gondolkozik? Nem az ilyen 14 évesek ferdítik el a korosztályuk gondolkodásmódját?

Valaki válaszolhatna itt azokra, amiket írok, ellenérveket akár, mert nem hiszem, hogy ezeket mind figyelmen kívül lehetne hagyni.

Szóval még mindig az a válaszom a kérdésre határozottan, hogy NEM! És elég konkrét érveket hoztam a dolognak mind társadalmi, mind egyéni negatív hatására, saját életemből is, és más esetekre (itt feltett kérdésekre) hivatkozva is.

2012. jún. 14. 15:12
 53/82 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológia meglátásom szerint a gyermeknek fontos hogy az édesanyja mindenben támogassa és mellette álljon így ha te ezt nem tartod helyesnek nyugodtan mond meg neki!Ez a gyerek érdeki fejlődésében bizonyosan nem fog gátat okozni se a szociális beilleszkedésében.Azonban némileg lelki traumát és kiingást okozhat neki.Ezért fontos ilyenkor sebész segítségét igénybe venni!Remélem sokat segítettem!

egy 4 diplomás pszichológus

2012. jún. 19. 20:17
 54/82 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológiai meglátásom szerint a gyereket ilyen tekintetben nagyon nehéz kontrollálni, hiszen ezzel a döntéssel két kamaszt is befolyásolhatsz. Véleményem szerint ellenpszichológiát kell alkalmazni ilyen esetben, tehát mondd meg neki, hogy jó hogy kikérte a véleményedet, és enyhén gyakorolj rá nyomást azzal, hogy elmondod az érveidet ellene. Majd mondd azt neki hogy ha ő úgy látja jónak, és nem érez kételyt, akkor tegye meg nyugodtan lelkiismeret furdalás nélkül. Ezt persze higgadtan magyarázd el neki. Véleményem szerint még a szervezete nem elég érett ehhez, és várnia kéne minimum 2 évet.

Üdvözlettel: ez ifjú pszichológia hallgató:)

2012. jún. 19. 20:22
 55/82 A kérdező kommentje:
elég nagylánynak érzi már ő magát ehhez:-D azóta is teljesen tanácstalan vagyok. :)) bár még nem jött azóta szóba, a válaszomra vár szerintem:-)
2012. jún. 19. 20:27
 56/82 anonim ***** válasza:
100%
Hűűha. Végigolvastam. Án 16 múltam, amikor megtettem. Soha nem bántam meg, nagyon jó volt. DE!! Ha mégegyszer 16 lehetnék, nem tenném meg. Megvárnám az Igazit. Nem ciki. És tudod mit! Megmutatnám a lányodnak ezt a kérdést.Persze miután kitaláltad és elmondtad neki a véleményedet.Ha már tisztátáok a gondolataitokat. Szerintem ő is meglepődne ezeken a válaszokon, és lehet segítene neki a döntésben is. Nekem is van egy lányom, és sokmindent gondoltam, hogy nevelem majd, aztán a napok, hetek, hónapok mást hoznak. Szóval nem itéllek el, de a kérdésedre a válasz: Nem engedném meg. elmondaná,m, hogy nem engedem meg, és vagy eltiltanám tőle, vagy csak pl. nálatok találkozhatnak. Kiváncsi vagyok a döntésedre. 28/L
2012. jún. 19. 21:18
 57/82 anonim ***** válasza:
100%

Emlékszem egyszer anyám leültetett a konyhában és azt mondta hogy ha úgy érzem, itt az ideje, ne bujkáljunk, szóljak és ők majd elmennek otthonról és utána le is tudunk zuhanyozni stb, aztán amikor eljött az idő és elmondtam neki h majdnem megtörtént, ledöbbent. Pedig ez már 19 éves koromban volt. Mi későn kezdtük de nem bántuk meg, azóta van egy lányunk, rémülten látjuk milyen irányba megy a világ és vajon mi lesz itt 10-15év múlva.

Esetedben elmondanám neki őszintén hogy mit gondolok erről és miért ezt, miért így. Tiltani nem érdemes. Ha ad a véleményedre sem biztos hogy megfogadja. Szerintem is az a fontos h a kölcsönös bizalom (légy nagyon büszke rá, mert látod, megvan) megmaradjon.

Én a saját lányomat majd 14évesen nem biztatnám hogy tegye meg, de biztos vagyok benne h ő már nem fog az igazira várni, remélem azért okos tanácsokkal elláthatom és ha mégis csalódik a dologban, velem osztja meg és átbeszélhetjük.Bízom benne hogy nem 14, hanem inkább 16-17éves korában, de szerintem ez manapság már hiú ábránd.

2012. jún. 19. 22:04
 58/82 anonim ***** válasza:

én sem "engedném" meg, nem adnám áldásom, az tuti, akármilyen érett is.

Nehezíti a helyzetet, hogy úgymond bővebb vérű lehet a lányod, amellett, hogy érettebb, érdeklődőbb is szerintem. Naggggyon nehéz helyzet!!

Az én időmben (29 vagyok) 14 évesen még nem volt téma a szex ilyen "direkt formában" a lány osztálytársaim, kortársaim közt. De igaz, nem is volt ennyire cenzurázatlan a média, másik meg: a szüleinket még elég "visszafogottan" nevelték nagyanyáink, akik azt is adták tovább nekünk.

Ezzel azt akarom mondani, h egyre lazábbak lesznek az erkölcsök generációról generációra, és nem csoda, hogy ide lukadunk ki, hogy 17 évesen ciki szűznek lenni, és 14-15 évesen vesztik el a szüzességüket a fiatalok.

A lényeg a lényeg, hogy azokkal a válaszokkal értek egyet, amikben az áll, hogy beszélni kellene a kislánnyal, hogy várjon még ezekkel a dolgokkal, és elmondani miért-amiket írtak a többiek. Jó az, hogy nem egyből lefekszenek egymással, meg ennyire fontos a véleményed, de nem hiszem én, hogy a petting után tudnának hónapokat várni...

2012. jún. 19. 22:09
 59/82 anonim ***** válasza:

22:04!

én is írhattam volna a válaszod...én is majdnem 19 voltam és azóta van egy kislányunk :)

És nagyon egyet értek azzal,amit írtál!

Előre bocsátom: nem vagyok vallásos, mindig is kikértem magamnak. :)

2012. jún. 19. 22:11
 60/82 anonim ***** válasza:
13%

Hát ha már megkérdezte..meg hát petting..abból akkora baj nem lehet.. megengedném:)

És meg is fogom,ha szülő leszek.. én meg nem merném anyámtól kérdezni..16 évesen se..asztamarha..nagyon bízik benned a lányod.:))

16/L

2012. jún. 20. 00:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!