Szülők, 'megengednétek' a lányotoknak h 14 évesen lefeküdjön a barátjával, vagy pettingeljen?
Hú, mikor megláttam a kérdést, akkor az futott végig az agyamon "ez meredek".
Aztán elgondolkodtam. És bizony 14 éves voltam, mikor először pettingeltem a párommal.
Jó ideje együtt voltunk, halál szerelmes voltam, és MINDENT tudtam a védekezésről, a teherbeesésről, a ciklusról.
Végül 15 évesen feküdtünk le, soha egyetlen egyszer sem volt olyan, hogy ne védekeztünk volna.
Én nem jelentettem be anyumnak, nem tudom mikor kezdte el sejteni, hogy csinálunk már vmit.
Pedig egyébként én is nagyon jó viszonyban vagyok anyummal.
Az a baj ezzel, hogy az lenne az ésszerű, ha megtiltanád. Viszont szerintem felnőtt emberként te is tudod, hogy azért ez nem olyan egyszerű. Néha a vágy nagyobb, meg hát minél jobban tiltanak vmit, annál izgalmasabb ugye.
Viszont egyértelműen meg megengedni...hát necces.
Talán addig jó, amíg csak pettingelnek. De egy idő után tovább fognak lépni.
És ugye mint tudjuk, védekezés mellett is van esély a terhességre.
Szerintem ülj le, és beszélj meg vele mindent a teherbeesésről, védekezésről.
Aztán mondd meg neki, hogy nem szeretnéd tiltani, mert úgy sem tudod, de esetleg egy kicsit célozhatsz arra, hogy a szíved mélyén nem örülsz neki. Akkor talán a lelkiismerete visszafogja:D
szerintem a csókolózás meg a velejáró dolgok még beleférnek 14 évesen, de pettinghez várjanak még egy kicsit, mondj nekik fél évet és ha még együtt vannak, akkor engedd meg.
De szerintem is, ha már a védekezés is szóba került ott nem csak petting lenne... Hidd el, rögtön szexről van szó meg együttalvásról.
Ettől függetlenül jó, hogy megbeszélné veled, de csak azért, mert ez jól esik Neked még nem kell automatikusan viszonzásként megengedned, hiszen azért kérdezte, mert tudja, hogy benne van a kalapban egy esetleges nemleges válasz is.
Nem örülnék neki, de!
Meg fogja tenni az engedélyed nélkül is. Ha az "áldásod adod rá", megbízik benned, beszélni fog a dolgaikról, valamilyen szinten a felügyeleted alatt tarthatod a dolgot. Itt konkrétan a fogamzásgátlás segítésére gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!