Verés a talpakra az megoldás?
Egyedül nevelő anya vagyok. Lányom nem rég lépett be ebbe a tinikorba és sajnos nagyon szemtelen és rendetlen.
Egy ismerösöm mesélte hogy vannak országok ahol ilyen lányoknak elverik a talpukat és talán ezt nekem is kellene csinálnom vele. Hát nem tudom.
Kinek van vagy volt már ilyenben része vagy tud segíteni.
Köszönöm előre is a válaszokat
Sohs nem verjük a gyerekeinket SEHOGYSE - nem jó az semmire, csak a tehetetlenség kifejezésére.
Próbáld meg, szeretettel megbeszélni a dolgokat a lányoddal. Ebben a korban természetes a dac, az ellenkezés. A rendre nevelni valahogy alkuval:
ha te itt ezt rendberakod, akkor sütök neked a kedvenc süteményedből. stb.
SZERETETTEL, megértéssel! minden más káros, haszontalan.
A szomszédom szeretettel és megértéssel nevelte a gyerekét. A hála az lett,hogy megkéselte a szüleit.
Miért?
ma 15:30
Mint említettem, engem anyám egy-egy bunkó hozzászólásért pofonnal jutalmazott, duzzogtam is, mérges voltam rá, aztán tíz perc múlva elmúlt.
Megtanultam belőle, hogy anyával nem szabad bunkózni. Ennyi.
Ugyanúgy elmeséltem neki hogy hova megyek, kikkel, milyen pasim van, kivel akarok lefeküdni, együtt mentünk el nőgyógyászhoz, jegyeimet, nem dohányzok, nem ittam, de jelzem nem is tiltott tőle, szóval marhára nem titkolóztam...
Engem édesanyám végtelenül szeretett, mindig mindenkor minden körülmények között, soha nem lökött félre, hogy nincs rám ideje, és EZ A NEVELÉS!
Ha a lányod-fiad akárkid nem bízik benned, valszeg nem érzi azt, hogy mindig minden körülmények között mellette állsz. És ez nem egy pofonon múlik.
Akkor is elkezdhet titkolózni, ha nem csinálsz vele semmit, csak mindenért leszidod, hogy na nem szabad dohányozni!
20L
Én nem hordalak le,és nem támogatlak ezért,csupán kíváncsi lennék a hogyanjára.... Szépen megkéred,hogy adja a tappancsát,és ő megígéri,hogy nyugton marad,amíg elvered? Akkor nem is lehet annyira "rossz" kislány.
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!