Csak én vagyok így vele? Mi a megoldás?
Reggel 5/5:20-kor szoktam kelni és 14:30/15:30-ra érek haza a suliból.Az iskolában figyelek az órákon (bár elég nehéz.)Az az én bajom hogy otthon alig bírok tanulni mert annyira fáradt vagyok és azt a kevés időt amit otthon töltök azt nem tanulásra akarom szánni.Van valami jó ötlet?
15/F
Igen, az oktatás nagyszerű ötlete, hogy a gyerek keljen fel jó korán főleg ha bejárós, és aztán napi 6-7 óra majd hazaér még tanuljon szintén napi 5-7 órára.
Nem elég, hogy szellemileg lefárad ennyi órát követően, de még otthon is strapálja le magát.:)
Csodás oktatási rendszer!
Annyit tehetsz, hogy mikor hazamész pihensz valamennyit. Amennyi jól esik.
És aztán tanulsz arra az órára amelyikre kell. Házit megcsinálod stb..
Ezzel én is, és szerintem még millióan vannak így, de azért be kell látnod, hogy a saját érdeked a tanulás, szóval azt kell előre helyezni... Én 5:45-kor kelek, és 16:00-17:00-kor érek haza, mégis tanulok.
15/L
Szia!
Én is 05.20-kor kelek és nagyon nehéz sokszor. Mivel csak 10km-re van tőlünk a suli és jó az összeköttetés, vonattal járok. Megterhelő, de a hétvégét jobban becsülöd;D
14/L
Na ja erre van a kollégium ha messzebb laksz és megoldódik a problémád :) Én 5.05kor kelek aztán gyakorlatot végigdolgozom 14ig majd végzős ként lassan kapom a tételeket aztán lehet nyomni befele :D fasza lesz.
18f
Én 6-órakor kelek, ha nulladikom is van 5:30-kor. Bemegyek a suliba, végig ülök 6-7 órát, próbálok minden órán figyelni, bár sajnos nem mindig adottak a lehetőségek (osztálytársak miatt). Hazaérek 2-3 óra között, ilyenkor már szellemileg elég fáradt vagyok és álmos is. Ebéd után szoktam pihenni, aludni 0,5-1 órát. Aztán iszok egy csésze teát, vagy eszek egy joghurtos vagy valami hasonló és leülök tanulni. Délután kb. 2-3, ha nehéz napom lesz akár 4 órát is tanulok.
Aztán megvacsorázok, majd leülök a tv előtt. Hiába lenne jó, megnézni a neten néhány dolgot, sokszor arra sincs erőm, hogy elővegyem a laptopot. Ilyenkor csak leülök a tv elé este és már majd elalszok.
10 óra körül lefekszem aludni és másnap kezdődik elölről.
Ha akarnám lenne időm másra is, de engem úgy neveltek, hogy a tanulás legyen az első. Ezért amikor hazaérek, egy kis pihenés után megtanulok és csak utána vagyok úgymond szabad. Addigra viszont már szinte sötét van, én pedig nem szeretek a sötétben mászkálni, úgyhogy szinte csak itthon vagyok..
Általában alig várom a hétvégéket, kész megváltás, hogy ilyenkor többet tudok, aludni.
Amikor nagyon nehéz és már úgy érzem, feladom, mindig a célomra gondolok. Ez erőt ad és boldogsággal tölt el, ilyenkor újra van erőm küzdeni és tanulni, mert a célom szinte mindennél fontosabb.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!