Megőrjít a mostohatesóm. Mit tegyek?
A szüleim elváltak és anya összeköltözött egy pasival,akinek van egy 13 éves lánya.A pasit még el tudtam valahogy viselni,amikor itt volt,de most,hogy a lánya is ideköltözött kész kínszenvedés itthon lennem.Nem azért,mert nem férünk el,mert elég nagy a házunk,hanem mert a csaj tök gáz zenéket hallgat hnagosan(ma reggel pl. a Madonna Sorry-jára ébredtem hajnali 6-kor -.-") és ezt az anyukám nem hallja,mert ők lent alszanak,én meg a csaj szobája mellett.Meg olyanokat csinál,hogy nekem van egy notebook-om és neki nem vett az apja( xD) és ezért csak úgy bejön a szobámba és elviszi és ha megkérdezem,hogy mit képzel magáról,akkor ő van felháborodva és rögtön szól az apjának,hogy én milyen irigy vagyok.Meg egyszer elkérte szépen a notebookomat és én odaadtam neki(az volt az utolsó alkalom),akkor elkezdte olvasgatni a mentett msn beszélgetéseimet.Meg folyton olyan cuccok kellenek nekik,mint amilyenek nekem vannak.Pl karácsonyra apukámtól kikönyörögtem az iPhone 4-et(3 hónapon át könyörögtem neki érte xD) és amikor megmutattam anyának a csaj rögtön elkezdett hisztizni,hogy neki is kell -.-".
Szóval nagyon gáz és én mondtam anyának,de ő csak azt mondta,hogy nem a világ vége,hogy lett egy mostohatesóm.De nekem az!
Szóval most mit csináljak?
Én már ezerszer mondtam neki higgadtan,de egyszer még el is küldtem a qrva anyjába xD.
De az a legrosszabb,hogy nem is veszi észre,hogy mindenki utálja a suliban is(egy suliba járunk) és már a haverjaim is mondták neki,hogy álljon le,mert ez így szemétség,amit csinál.
De lehet,hogy csak annyira hülye,hogy még gondolkodni sem képes,és nem érti,hogy mit jelent az a szó,hogy gáz...
Hát, nem szeretnék bántó dolgokat írni neked, hiszen még csak 14 éves vagy, de azért már ennyi idősen is lehetne annyi jóérzés és tolerancia benned, hogy ne viselkedj így.
Persze nem hibáztatlak érte, hiszen mint írtad, a szüleidtől mindent megkapsz, amit kiejtesz a szádon, ezért lett belőled egy elkényeztetett, önző kis p*csa (már bocs, de szebben nem tudom megfogalmazni...).
Mivel testvéred sem volt soha, nem tanultál meg osztozkodni, elfogadni és empátiával kezelni a másik
dolgait.
Neked megvan mindened, a féltestvérednek meg nincs, mert az édesapja gondolom nem akarja, hogy hozzád hasonló picsogó, hisztis, éretlen tini váljon belőle.
Telenyomtad a kedvenc cipőjét tejszínhabbal, mert egyszer felvette a 30 pár cipőd egyikét? Gratulálok. Én még 10 évesen sem csináltam volna ilyet.
Ha képes vagy rá, kicsit gondold át, hogy a féltestvéred 13 éves (tudom, csak 1 évvel fiatalabb nálad, de ebben a korban ez az egy év is számít), úgy környezetbe, új családba került, neki sokkal nehezebb, te maradtál "hazai pályán".
Azt látja, hogy neked rengeteg "menő" cuccod van, neki meg kevés, persze, hogy szeretne ő is hasonló dolgokat.
Jó, nem mondom, hogy az a jó megoldás, hogy szó nélkül elveszi a dolgaidat, meg elolvassa a személyes beszélgetéseidet, ez csúnya dolog, aláírom.
De erre nem úgy kéne reagálnod, ahogy most teszed.
Amin a legjobban kiakadtam, és amiért kifakadt belőlem az egész, hogy azon nyafogsz, hogy anyukád neki is szeretne venni valamit.
Ez mi a f*szomért fáj neked? (újra elnézést a szóhasználatért, de váááá)
Talán túl kéne lépned egy kicsit az önzéseden és az ő szemével végigtekinteni a dolgokon, lehet, hogy sok cselekedetét megértenéd.
L/23
Utolsó előtti válaszoló:
Nem azért raktam bele tejszínhabot,mert felvette a cipőmet(na jó,lehet hogy mégis),hanem leginkább azért,mert úgy vette fel,hogy nem is kérdezte meg.És az egy dolog,hogy sok mindent megkapok,de nem csak egy szóra,hanem sokat kell érte tennem.Nem vagyok elkényeztetve,nem kapok minden hónapban 200.000-es telefont,azt is csak azért kaptam,mert a régi már tropára ment(kb. 200-szor elejtettem xD).
Az pedig azért esett sz@rul,hogy anya megkérdezte,hogy neki mi tetszene,mert még szinte alig ismeri a csajt.
Utolsó előtti vagyok.
Nem azt mondom, hogy a féltestvéred dolgai normálisak és elfogadhatóak, mert én is kiakadnék, ha valaki kérdés nélkül elvenné a dolgaimat.
Itt arról van szó, ahogy te reagálsz minderre.
Persze, elhiszem, hogy neked sem könnyű, hogy most hirtelen lett egy testvéred, de mégiscsak te vagy az idősebb és ennél sokkal érettebben kéne kezelned ezeket a helyzeteket.
Akik azt írják, hogy jól teszed, meg nem vagy önző, azok valószínűleg egykék, vagy a te korodbeliek és ebben a korban ugye sokan rosszul jönnek ki a testvérükkel.
Én már picit idősebb vagyok (jó 10 évvel... :) ), tehát hidd el nekem legalább egy picit, hogy már jobban átlátom ezeket a dolgokat.
Nem akartalak bántani az előző kommentemmel csak egyszerűen annyira feldühített, hogy azon problémázik egy 14 éves kiscsaj, hogy a féltestvére is szeretne részesülni mindabban, amiben ő.
Még neked is új a helyzet, de lassan majd el kell fogadnod, hogy ti szépen lassacskán egy család lesztek és nem lesz "te és anya" és "ő és az apja", hanem "mi" lesztek.
Márpedig ezesetben nem tehetnek kivételt közted és a hugod közt, még anyukád sem.
Persze számára te mindig fontosabb leszel, de nem szabad éreztetnie ezt a másik kislány felé.
Gondolj bele, neked hogy esne, ha fordított helyzetben lennél.
L/23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!