Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak a lányommal,...

Mit csináljak a lányommal, megőrjít?

Figyelt kérdés

19hónapos,egész nap egyedül vagyunk,apa estig dolgozik. Semmit nem tudok mellette csinálni. Szalad a lakás,főzni lehetetlenség. Ha csak fél percre hagyom magára máris bajt csinál. Mindenhová felmászik,üti a tévét,és a számítógépet,nyúlkál a konnektorhoz,és még sorolhatnám. A kiságyból kimászik,így nem tudom hová rakni. Egyszer úgy átbukott rajta hogy beverte az orrát.

Egész nap csak utána rámolok,és már fáj a szám annyit mondom "nem szabad,fejezd be" stb! A cérna nagyon hamar elszakad,és már azt veszem észre hogy üvöltök. Nagyon elegem van,mert egyáltalán nem tart tőlem,mintha a falnak beszélnék. Ha már nem bírom ráverek a feneképre,1perc hiszti,aztán folytat mindent tovább.

2011. szept. 21. 12:56
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ugyanez volt a helyzet,mostmár 4 éves a kislányom és kinőtte.:)

De bántani nem szabad.

2011. szept. 21. 13:01
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha egész nap, mindenre azt mondod nem szabad, akkor naná, hogy nem veszi komolyan, hiszen a szó jelentése már elvesztette az értelmét, annyit hallotta. Válts más szóra: pl. a tilos-ra! Ha valami nagyon rosszat csinál, akkor mond hogy tilos, de ne üvöltözz, mert az üvöltés a bizonytalanság és tehetetlenség jele. Ezt a kisgyerek is érzi.

A konnektorokba tegyél valami védőt, nem tudom mi a neve.

Ha erre-arra felmászik, hát ez van, neki most "ez a dolga". Ettől még nem rossz ő.

Elhiszem, hogy néha szakad a cérna, de attól még hogy a fenekére ütsz, nem fog változni semmit.

Ha úgy érzed rosszalkodik, akkor guggolj le hozzá, mond el neki, hogy mi az amihez nem nyúlhat, mi az ami tilos és, hogy ez nem jó dolog. Beszélj vele, ne kiabálj.

S mutass neki új játékokat, vond be a teendőidbe őt - pl. pakolja be a ruhákat a mosógépbe.

Ha hisztizik, ne figyelj rá, ne szólj rá, ne idegeld magad, mert azzal még jobban hergeled.

Tudom, hogy nehéz egyedül, de ha te ideges vagy és üvöltözöl, akkor ő csak annyit lát az anyjából, hogy mindentől idegbajos és nem is fog rád hallgatni.

2011. szept. 21. 13:03
 3/21 A kérdező kommentje:

Tudom hogy én is hibás vagyok,de vécére nem tudok elmenni,mert addig lerombolja a lakást.

Ha mászik nem szólok rá,csak ha olyan helyre megy. Felmászik az üvegasztalra,és azon táncol. Odahúzza a széket. A tévéhez dobálja a játékait. Mindent lehetetlenség elpakolni! Ha leülök enni,mászik az ölembe és mindent kitalál hogy ne egyek.

2011. szept. 21. 13:09
 4/21 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem 19 hós a fiam,mi is együtt vagyunk egész nap.Hát ne is várd hogy kiságyban megmarad:)Próbáltad már bevonni a házimunkába?Nekem "segit" teregetni,szedem ki a gépből,neki adom ő teszi a lavórba,adja a csipeszt.Mossa krumplit,adogatja a kanalat a mosogatógépből,kis parfissal seper,törölgeti velem a port.Lassan haladok,de nem érdekel.Ültesd asztalhoz,gyurma,ceruza,adj neki babot válogatni.Sokat dicsérd.A sok tiltással sajnos nem sok jót érsz el.Tedd lentre a műanyag edényeket,hagy rakosgassa.Te is türelmetlen,ideges vagy és ezt érzi,annál kezelhetetlenebb lesz.Ha azt mondod nem,fogd meg a csuklóját,szorisd meg kicsit,nézz rá mérgesen,és vidd el onnan.Ha egész nap fegyelmezed nem tudja majd a külömbséget,mutasd neki hogy mit lehet,pl kopogtatni.Én pl. az ajtót kopogtattam,és mindíg elvittem a tv-től.A szobájára lehet rácsot szerelni,mikor olyat csinálsz fel lehet tenni.Tudom milyen nekünk is vannak ilyen időszakok,hogy én is türelmetlen vagyok,ő is ördögfióka.Sokmindent akkor csinálok mikor apa itthon van.próbáld rászoktatni,hogy pl.délelőtt dolgod van,és nem érsz rá,nekem már megy be a szobába,reggeli után,kb 10-ig,aztán 11-ig vele kell foglalkoznom,ekkor teregetünk stb.Délben alszik,akkor csinálom amit tudok,délután 4-ig vele,megyünk a tesóért,aztán elvannak kicsit ketten.Kitartást Neked,biztos hogy javulni fog,hiszen mindent ért már,csak kiváncsi és dacol:)
2011. szept. 21. 13:12
 5/21 A kérdező kommentje:
Persze hogy egész nap rá szólok,ha olyanokat csinál. Ok nélkül nem beszélek,nekem sem jó! Az a gond hogy semmi nem köti le. Ha leülök vele játszani az is max 10perc,utána otthagy. Mindent nagyon hamar megun.
2011. szept. 21. 13:13
 6/21 anonim ***** válasza:

Írj egy napirendet óráról órára! Ébredéstől egészen alvásig. Gondold végig mit akarsz az nap csinálni, mikor alszik a gyerek stb. Ha főzöl ültesd oda magad mellé a gyereket adj neki fakanalat és fazekat had doboljon:) pakolássza ki az edényeket stb. közben beszélgess vele, énekelj neki, ha valami zöldséget hámozol pl: répát a levesbe adj neki egy darabot kóstolja meg vagy engedd neki hogy belenyúljon a lisztbe... ha részese lesz ő is annak amit csinálsz akkor nem fog rosszalkodni, mert nem kell magára felhívnia a figyelmet.

Mosásnál is segíthet, takarításnál is adj neki portörlő kendőt, vagy játékporszívóval is követhet.

legyen neki is játék ideje, amikor csak vele foglalkozol.

tudom, hogy nehéz egész nap egyedül egy kisgyerekkel, de ha jól szervezed a dolgokat jobb lesz mind a kettőtöknek. Nem tesz jót a kapcsolatotoknak ha folyton csak kiabálsz vele. Ja és este ha apa hazaért és letettétek aludni a gyereket bontsatok ki egy üveg bort és beszélgessetek vagy nézzetek egy filmet, hogy ne csak a kicsivel legyél egész nap. sőt minden héten próbálj beiktatni magadnak pár szabad órát, amikor nem kell semmivel foglalkoznod csak magaddal:) Csodákat művelnek az ilyen alkalmak

2011. szept. 21. 13:20
 7/21 anonim ***** válasza:

A fiam 2 éves és éppen a hiszti korszakban van, ráadásul a front miatt tegnap tiszta kelekótya volt. Nálunk szigorú napirend van, és csak így jut idő mindenre. Én is bevonom a házimunkába, tegnap pl. segített húst klopfolni:-)

Ne kiabálj vele, és tényleg guggolj le hozzá magyarázd el neki, hogy most dolgod van, vagy hívd magaddal "főzni". Biztos van olyan pont amivel megfoghatod, azért egy ekkora gyereket lelehet kötni, csak próbálkozz.

2011. szept. 21. 13:22
 8/21 anonim ***** válasza:
Az én fiam ugyan ez volt.Most 3éves,tele energiával,sosem tudtam magamat utól érni ami zavart és már rosszul voltam tőle,utólag amit elrontottam sokkal többet kellet volna játszótérre vinnem,mert így sem haladtam,de úgy legalább délelőtt levezette volna a feszültséget,csak nálunk az is nehezített,hogy nem aludt rendesen és egész éjjel járkáltam be hozzá,így nem volt erőm játszóterezni sem.Hol laktok helyileg?..nekünk probléma volt,hogy nem járt társaságba.Én is egész nap csak fegyelmeztem,most meg oviba került és verekedős lett.Néha nekem is eljárt a kezem ,rácsaptam a fenekére,de nem bántottam,most meg úgy tüntet az oviban,hogy harapós.szval nem egyszerű,valahogy vezesd le az energiáját,mert nem fog másképp menni,szétszedi a lakást és az idegeidet,tudom miről van só:S
2011. szept. 21. 13:39
 9/21 A kérdező kommentje:

Nagyon nehezen kivitelezhető amiket tanácsoltatok,pedig tudom hogy igazatok van. Egy 35nmes lakásban lakunk,és a főzőfülkében egyedül sem férek el. Nagyon sűrűn van lelkiismeret furdalásom,hogy ennyit korlátozom,de nem tudok mit tenni!!!

Ráadásul éjjel még felkel,főleg ha a cumi kiesik a szájából,ezért elég kialvatlan vagyok. Játszóterezni szoktunk,de az az igazság hogy a hátam közepére sem kívánom. Aludni meg nem akar mostanában nappal,most is fent van még reggeltől.

2011. szept. 21. 13:51
 10/21 anonim ***** válasza:
Sétálni szoktatok,azt szereti?Elhiszem hogy nehéz főleg pici lakásban,elhiszem hogy kimerült vagy,és ez visszacsapódik a gyerekről.Nincs olyan barátnő ismerős akinek hasonló korú gyerek van?Összejárni valakivel?Sajnálom hogy így érzel,nekem jobb a helyzet,de én is alig várom néha az estét,meg az apás szabadnapokat:)
2011. szept. 21. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!