Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak a lányommal,...

Mit csináljak a lányommal, megőrjít?

Figyelt kérdés

19hónapos,egész nap egyedül vagyunk,apa estig dolgozik. Semmit nem tudok mellette csinálni. Szalad a lakás,főzni lehetetlenség. Ha csak fél percre hagyom magára máris bajt csinál. Mindenhová felmászik,üti a tévét,és a számítógépet,nyúlkál a konnektorhoz,és még sorolhatnám. A kiságyból kimászik,így nem tudom hová rakni. Egyszer úgy átbukott rajta hogy beverte az orrát.

Egész nap csak utána rámolok,és már fáj a szám annyit mondom "nem szabad,fejezd be" stb! A cérna nagyon hamar elszakad,és már azt veszem észre hogy üvöltök. Nagyon elegem van,mert egyáltalán nem tart tőlem,mintha a falnak beszélnék. Ha már nem bírom ráverek a feneképre,1perc hiszti,aztán folytat mindent tovább.

2011. szept. 21. 12:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Nekem két ördögfiúm van és direkt úgy van kialakítva a lakásban minden, hogy ne tudják kinyírni magukat. Pl a számítógép fennt van az azstalon, a tévé el van barikádozva, az összes konnektor gyerekzáras, de ezek csak a te példáid. Igen, néha faramuci helyeken vannak dolgok a lakásban, de minden úgy van kiaialakítva, hogy akár 1 órára is egyedül hagyhatnám őket (nem teszem), akkor is túlélnék.

Üvöltözésnek semmi értelme, csapkodásnak meg pláne, de erre magadtól is rá fogsz jönni idővel, ha most nem lehet meggyőzni.

Ez egy ilyen kis felfedező időszak 2,5 év körül már sokkal könnyebb lesz, jobban ért majd mindent és jobban tanul a saját hibájából is.

2011. szept. 21. 13:59
 12/21 anonim ***** válasza:
Ja és amikor 1 éves lett a nagy, akkor az üvegasztalt eltettük és akkor fogjuk elővenni, ha a kicsi is 3 éves lesz.
2011. szept. 21. 14:00
 13/21 anonim ***** válasza:

Mi is eltettük az üvegasztalt. Inkább, minthogy széttörje és megvágja magát, vagy lefejelje.

Sok mindent eltettünk előle, persze nem lehet mindent, de amit csak lehetett inkább elpakoltunk.

Biztos, hogy nehéz neked, de látod a saját hibáidat, most már csak kellene tenni is valamit ellene. S lehet is hidd el! Amúgy meg az járjon az eszedbe, hogy ha már most ügyesen fegyelmezed, de nem bántod, akkor az később megtérülő befektetés! Viszont ha nem így teszel, akkor később lehet még nehezebb lesz neked, mert nagyon nem fog komolyan venni.

2011. szept. 21. 14:10
 14/21 A kérdező kommentje:
De nem tudok hová pakolni,már semmit! Esetleg ha ki nem rakom az utcára,így is nagyon túlzsúfolt a lakás. Az üvegasztalt hová tegyem?!
2011. szept. 21. 14:13
 15/21 anonim ***** válasza:
Szia szerintem csak unatkozik,ezáltal "rosszalkodik",ami igazából nem is rosszalkodás és nem is ellened irányul,szimplán csak szeretné magára vonni a figyelmét.Kösd le,adj neki feladatot ahogyan már az elöttem válaszolók is irták,főzzetek együtt,gyurmázzatok,mondokázz neki miközben vasalsz,tedd a konyhapultra és adj neki egy marék babot,hagy pakolgassa...számtalan dologgal le lehet kötni őket,nekem 3 van de ilyen gondom sohasem volt.
2011. szept. 21. 14:15
 16/21 A kérdező kommentje:
Most ez úgy jön ki hogy kifogásokat keresek,de már írtam,hogy nagyon pici a konyha. Nem is konyha főzőfülke! Konyhapultom meg nincs,egy méterszer méteres asztal van. Nem tudok a gyerekkel főzni pedig nagyon szeretnék,mert vagy fellököm,vagy elesek miatta.
2011. szept. 21. 14:21
 17/21 A kérdező kommentje:
Azt is írtam hogy semmi nem köti le,hiába ülök mellé,otthagy! Vettem neki zsírkrétát,színes ceruzát,gyurmát. Mindent a szájába szed,és dobálja szét. A mágneses rajztáblára ráállt és összetörte. Kapott egy játék babakocsit,2hétig tartott. Úgy járkált vele hogy közben verte a földhöz.
2011. szept. 21. 14:25
 18/21 A kérdező kommentje:

Van egy csomó kemény lapos mesekönyve,gondoltam majd abból olvasunk. Nem érdekli. Inkább felszedi róluk a fóliát,addig kaparja még meg nem szakad valahol. Meg élére állítja,és rá akar állni. Ja és a játék babakocsiba is beleült,hiába mondtam hogy nem szabad. Az építőkockáit a dobozából kiönti,megy rajtuk párszor oszt annyi. Rosszabb esetben dobálja.

Most biztos sokan azt hiszik hogy csak felfújom a dolgokat,én is ezt hinném. De sajnos ezek tények,és el vagyok keseredve!

2011. szept. 21. 14:32
 19/21 anonim ***** válasza:

Az én lányom is igazi kisördög, de ő decemberben már 3 éves lesz.

Viszont ugyanilyen volt egy ideig, míg rá nem jöttem, hogy unatkozik és nincs eléggé kifáradva.

Elkezdtünk mindennap sétálni, fogócskázni, ide-oda mászkálni, madarakat lesni, virágokkal foglalkozni, stb., de mindent KÖZÖSEN!

Mindenbe bevontam, mai napig is, ezután is így fogom.

Ma pl együtt mentünk el szemüveget is csináltatni, nagyon aranyosan viselkedett, érdekelte az üzletben a sok szép szemüveg, nézegette őket, de megmondtam, hogy nem szabad hozzányúlni, így nem is nyúlt hozzá.(Idegenek előtt szófogadóbb.)

Nekünk sem nagy a lakás, átlagos méretű, sok cuccal, de a biztonságossá tétele születése után folyamatosan feladat, és ez nem bántás, de ezzel neked is tisztában kéne lenned.

(konnektorvédő, sarokvédő, törékeny és veszélyes holmik elpakolása vagy magasabb polcra tevés, stb)

Adtak itt már néhányan tanácsot.

A másik probléma az, hogy túlságosan mellre szívod szerintem a dolgokat.

Szúszá! :)

A gyerek az gyermek, persze hogy feszegeti a határokat, de nem kell minden miatt sziszegni, kiabálni.

Szerintem egy jólnevelt gíermekre elég csak csúnyán ránézni és/vagy határozottan rászólni.

Nem össze-vissza beszélek, egyedül nevelem a lányom, apa külföldön dolgozik, 2-3 havonta jön haza.

szóval nekünk még az sincs, hogy majd ha itthon lesz apa, akkor addig ő vigyáz a gyerekre, hanem egyedül oldok meg mindent vele.

Mégis mi lenne, ha folyton az lenne, amit ő akar?

Sosem takarítanék, sosem mennék intézni a dolgokat?

Le lehet pontozni, de szerintem egy kicsit erőltesd meg magad vagy szedj MagneB6-ot a feszültség elsimitása végett vagy Valeriana relaxot, de ne a gyermekre haragudj azért mert mer gyermek lenni.

2011. szept. 21. 17:52
 20/21 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a viselkedés már kimeríti az "eleven gyerek" kategóriát, lényegében minden, amit a tipikus "rosszgyerek" művel, karikírozva a vígjátékokban remekül ábrázolják, egyesül a lányodban. Most minden rosszindulat nélkül, abszolút semmi pozitívumot nem írtál a gyermekről, van neki jó tulajdonsága? Van olyan amit szeret csinálni (olyan amit tényleg úgy szeret csinálni ahogy kell?) mert abból kiindulhatsz. Ha nem megy, teljesen a fejedre nő (szerintem így is késő). Védőnőtől, orvostól kérj segítséget, milyen szakemberhez viheted, ha esetleg úgy adódik, elképzelhető, hogy hiper, viselkedészavaros, vagy más egyéb.

Kicsit gondolkdodj el: a dackorszak tombol nála éppen, de a dacolás a határok feszegetése. Nálatok Ő SZABJA a határokat! Mi az, hogy az üvegasztalon ugrál? Büntifotel! Az a jó, ha hisztizik miatta, mert a hiszti már a tehetetlenségének a robbanása, ez is egy teszt, és ha nem engedsz neki, előbb-utóbb te leszel a főnök.

Apa hétvégén elvihetné játszóra, ezalatt jól kitakarítasz, megfőzöl 2 napra előre. Hétközben rááldozol egy picit és rendelsz kaját, nem mosol, apa meg majd elmosogat ha hazaért, így nincs házimunka egy hétig, kit izgat? Lesz időd a kisasszonyt helyre tenni. Próbáld ki. Rossz? Büntifotel! Kijön onnan? Vissza, büntifotel. Ne ordíts, ne borulj ki, magyarázd el mi miért van. Lesz'rom pirula neked, a kávé mellé. (tudod, kicsi, láthatatlan, placebo)

Nagyon sok kitartást, menni fog!

2011. szept. 21. 19:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!