Ha a gyerek rossz jegyet kap akkor tényleg nem szabad vele kiabálni, nem szabad megütni?
Mert ha pl.3-ast kap matekból akkor néha rávágok egyet.És még akkor is ha mondjuk késik negyed órát.Tudom nem helyes dolog,de szerintem megérdemli!Üvöltözni is szoktam vele,az iskola pszichológus szerint depressziós a lányom.Járunk kezelésre,és azt mondta a nőnek hogy utál engem és hogy állandóan megverem.Ezért adtam neki egy pofont és leordítottam a fejét.Gyerekkoromban velem is ezt csinálták és valamiért rám ragadt,és én is lesüllyedtem erre a szintre.
36 éves anyuka.
Kedves Anyuka!
Velem jegyekért soha nem ordítoznak, mert magamtól jól tanulok. De másért igen. Olyasmikért, hogy "X azt mondta, hogy Y-tól hallotta, hogy Z szerint én nem is szeretem a nagybácsimat."
Attól viszont én is félek, hogy ha nekem is "élesben" kell majd gyereket nevelni, nehogy elkövessem ugyanazokat a hibákat (ha ezt hallanák, most kapnék egy-két taslit, csak az a helyzet, hogy előbb-utóbb tényleg nem magunkra fogunk majd haragudni mi, gyerekek, hanem a szüleinkre) amiket velem elkövettek.
És ezért van sok hozzám hasonló gyerek, akik alig várják a 18. születésnapot/érettségit, és egy szál hátizsákkal indulnak VALAHOVA. Én tudom (ésszel) hogy a szüleim is feszültek, és azt szeretnék, ha NEKEM lenne jó (Ön is nyilván ezért ütlegeli; így próbálja elérni, hogy időben beérjen, jól tanuljon). De így nem fog elérni csak annyit, amennyit fent leírtam. És ha én elmondanám, hogy szerintem ez nem jó módszer, kapnék még egyet.
Én ahhoz mit szólnának, ha elmondaná lányának, hogy Önnek ez rosszul esett/esik, és hogy ezentúl kölcsönösen megbíznak egymásban? Ez azzal járna, hogy Ön természetesen megdorgálhatja a Lányát, de a lána is elmondhatja Önnek (udvarias hangnemben)hogy mi a véleménye valamiről. Ne tessék elvárni tőle, hogy mindent érett módon lásson, mert mi még gyakorlatilag gyerekek vagyunk, de biztos, hogy Neki is vannak jó ötletei, és örül, hogy meghallgatják. Megölelni és megdicsérni szokta? Mert nálunk csak az van, hogy csináld, csináld, és annyit nem mondanak, hogy "köszi". A kérem meg már abszolút luxus.
Önök tökéletes boldog látszatcsalád, mint mi is. Felpofozta, mert megmondta valakinek, akiben megbízik, hogy mit gondol, mit érez.
15 éves lány
Istenem mennyi agyatlan büszke anya van. Nem gyanús, hogy ha ezzel nem mész semmire (minden nap üvöltözni kell a gyerekkel)akkor ez tök felesleges dolog, valami más módszer kell. Mondjuk szerintem a te esetedben- depressziós a lányod, alkoholizál, hazudozik és nyíltan utál téged- nem sok reményt látok. Nagyon nagyon elcseszted és ez egyedül a te hibád nem a lányodé. Olvasgasd el azokat a történeteket, amikor gyerekek ölik meg hasonló kaliberű szüleiket vagy úgy általában válnak gyilkossá és próbálj észhez térni és elkezdeni valami kapcsolatot kialakítani a gyerekkel.
A másik dolog, amelyik gyereknek otthon órákat tanulni kell, hogy jól teljesítsen az iskolában, nem való orvosnak, mert nem túl tehetséges- persze lehet belőle egy magolós güzü, és lehet belőle egy orvos, de ne álmodozzunk. Az ilyen gyerek értelmi képességei nincsenek olyan szinten, hogy "sokra vigye"- hiába üvöltözöl vele, azzal csak azt éred el, hogy még güzü sem lesz belőle, hanem utcaseprő, ha szerencséd van, de inkább egy alkoholista munkakerülő.
ma 18:58
Jelentsd fel a szüleidet. Nem vagy ló, hogy szíjjal kell verni. És csupan fenékre??? OMG. Szegény te. Ezek a mai felnőttek xĐ
Hát azért nem azt kell elképzelni rólam, hogy egész nap ordítozok:)
A fiam állatorvos akar lenni.
Nem azért tanulok vele 6 órát mert buta, hanem azért, mert nem bír ülni a seggén, hogy akár csak fél órát is tanuljon. Ha a tanulás alatt CSAK tanulna, akkor 1 óra alatt végezne.
Egyébként nem az a gond, hogy nem érti, vagy nem tudja, mert okos, matekversenyre akarják küldeni. Annyit foglalkozok vele, hogy miután tanulták a téglalap kerületét, hogy 2(a+b)= 2a+2b akkor azt gondoltam a zárójel felbontását is meg kell érteni, ezért azt is megtanítottam neki. Mikor szöveges feladatot csinálnak, azt is az én magyarázatom segítségével, nagyjából már meg tud oldani egy egyenletet. Mindezt azért mert segítettem neki. Nem hülye, csak már kevés lenne az a tudás, ami órán ragad rá, és itthon pedig, nem akar vele foglalkozni, mert ő tudja. Hát ez látszik a jegyein is. Az ötösök helyett négyeseket hoz. Mert azt a kicsit is lusta megtanulni, ami az ötöshöz kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!