Ha a gyerek rossz jegyet kap akkor tényleg nem szabad vele kiabálni, nem szabad megütni?
Mert ha pl.3-ast kap matekból akkor néha rávágok egyet.És még akkor is ha mondjuk késik negyed órát.Tudom nem helyes dolog,de szerintem megérdemli!Üvöltözni is szoktam vele,az iskola pszichológus szerint depressziós a lányom.Járunk kezelésre,és azt mondta a nőnek hogy utál engem és hogy állandóan megverem.Ezért adtam neki egy pofont és leordítottam a fejét.Gyerekkoromban velem is ezt csinálták és valamiért rám ragadt,és én is lesüllyedtem erre a szintre.
36 éves anyuka.
Szia :)
Engem régen "vert meg" - pont úgy, ahogy te a lányodat - az anyám, pár pofon... Meg üvöltözött, éppúgy, ahogy Te. Majd jött a lelki terror, ami tart most is, és az eredmény:
17 évesen szinte nem merek emberek közé menni, anyámtól félek, egy hangos szótól is kiakadok. Múltkor, mikor anyám rám fogta, hogy elloptam a kanalait, pedig nem, 5 órán keresztül sírtam, rosszul lettem.
Apámat elüldözte tőlünk, ő szívrohamban tavaly meghalt.
A drága anyám megvert ha 3ast hoztam haza, ha 4 est, akkor is. És NEM LETTEM JOBB MATEKBÓL, mert síkhülye voltam/vagyok belőle...
Szóval inkább beszélgess vele, és örülj, hogy a 8-as matekból 3as a lányod, én 2es voltam.
A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:02
Itt a pont, ment a kicsi zöld kezecske.
Kicsit nyersen, de nagyon jól megfogalmazta, mit érezhet az a szerencsétlen kisgyerek. Nem meri elmondani még azt sem Neked, hogy fél Tőled, mert azért is megvernéd.
Ezért magába fojtja a félelmét, ami viszont különböző pszichoszomatikus gondokhoz vezethet. Ne csodálkozz, ha a gyereked egyszer csak (ne adja Isten, hogy ez legyen) összezuhan.
Ahogy a felpontozott komment írója is levezette, a gyerek egyfolytában azon stresszeli magát, hogy "mi lesz, ha nem sikerül 5-ösre a dolgozatom? Mit kapok majd anyától?"
És ez már régen rossz.
Az ilyen spártai módszerekkel csak ezt fogod elérni, hogy a gyereked (akinek pont most van a legnagyobb szeretetre szüksége a szülei részéről) csak eltávolodik Tőled érzelmileg és ha majd idős, beteg öregasszony leszel, Rád se bagózik majd.
Elnézést, ha kicsit kemény lett az utolsó mondatom, de ha nem változtatsz a nevelési és tanulásra motiváló szokásaidon, mindketten nagyot koppanhattok.
26/L
ma 12:15
Én is 10 éves vagyok, és képzeld el, hogy nálunk, a 8 osztályos gimiben nehéz tanulni. Két óránként matekból új anyagot veszünk, és én gyakran vagyok beteg, és most a matek teljesen kínai nekem, pedig 4 évig én voltam a legjobb tanuló. Nekem nem esne, jól, ha a szüleim mindenért ordibálnának velem, mert én nagyon érzékeny vagyok. A fiadnak meg segíthetnél. óóóó Van egy huga? Nekem is, 3 éves, de egy egy és fél éves szintjén van szegény :( Közben a Német Dog kutya is bent van a házban, ezért rá is kell figyelni. Lefekteted este a kislányt, és tanulsz a fiaddal. Az iskola nem olyan könnyű mint hiszed. Az én anyukám alig tud matekozni (ezért ki is voltam borulva), én meg alig tudok aludni, mert hatkor kelek. Én is könnyen lehetnék depis emo (kinézetre olyan vagyok):(. Az anyukának meg üzenem, hogy menjen el Thai boxra, és ott vezesse le a feszültségét.
Csumi. 10/L
Hát pedig beszélek!!!
Mert az ilyen ember nem anya!!!
19/L köszi!!!!^^Igazad van!!
És aki kitörölte amit írtam az egy bunkó bezzeg amit a 13-14 évesek írnak azt nem törlitek!!!Mintha nekem nem lehetne véleményem!!!Am 2 hónap múlva 12 vaok -_-
Előző!Még mindig én vaok a 11/L!!!
Szimpi vagy van msn-d?
Kedves Csumi!
Én képzeld el, hogy foglalkozom a fiammal. nem is keveset!
De napi 4 órám arra nincs, hogy ott üljek mellette és én tanuljam meg helyette.
A lényeget aláhúzom, és elmondom neki, és ő visszamondja. De napi 4 órám a Vele való tanulásra sajnos nincs. Gondolom melletted sem ülnek 2-6-óráig. Ha a húga iskolás lesz, akkor 8 órát tanuljak velük? Vagy hogy képzeled?
Ja! Nem ok nélkül kiabálok vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!