Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ha a gyerek rossz jegyet kap...

Ha a gyerek rossz jegyet kap akkor tényleg nem szabad vele kiabálni, nem szabad megütni?

Figyelt kérdés

Mert ha pl.3-ast kap matekból akkor néha rávágok egyet.És még akkor is ha mondjuk késik negyed órát.Tudom nem helyes dolog,de szerintem megérdemli!Üvöltözni is szoktam vele,az iskola pszichológus szerint depressziós a lányom.Járunk kezelésre,és azt mondta a nőnek hogy utál engem és hogy állandóan megverem.Ezért adtam neki egy pofont és leordítottam a fejét.Gyerekkoromban velem is ezt csinálták és valamiért rám ragadt,és én is lesüllyedtem erre a szintre.

36 éves anyuka.

2010. okt. 4. 17:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
100%

kedves utolsó: Mert aztán a gyerek abból fog tanulni ha ordibálsz vele ...

-.-" és ha 4est hoz haza akkor mivan? ha később becsúszik egy egyes akkor nem adsz majd neki vacsorát egy hétig? ...ehh... és mivan ha nem is akar orvos lenni? megkérdezted tőle hogy mi szeretne lenni felnőttkorában? Önbizalomhiányos, idegbeteg maximalista gyereket szeretnél belőle nevelni? Nagyon következetes anyuka vagy... érdekes.. velem sose ordítottak, és nem pofoztak és nem tiltottak mégis tudok tanulni... -.-" Amúgy arra nem gondoltál hogy azért nem tanul estig mert talán okos, és órán megjegyzi?

14/L (ja igen..szemelen vagyok és nagy az igazságérzetem ;) )

2010. okt. 5. 21:24
 42/76 anonim válasza:
100%
21.12-es vagyok, elnézést, a kérdezőnek nem válaszoltam. Én úgy gondolom, fenyegetőzéssel csak az állandó bűntudatot és megalázottságot neveled a gyerekbe. Ha késik, mondd el neki, hogy aggódsz, nem esett-e baja, mert szereted és félted őt. Ha rossz jegyet kap, kérdezd meg, miért. Nem érti az anyagot? Nem tud figyelni, koncentrálni? Mindennek van oka, csak meg kell találni. Ha lusta, akkor miért? Nincs motivációja? Ez esetben dicsérd őt gyakran, biztosítsd arról, hogy szereted akkor is, ha rossz jegyet kap, de a saját érdekében tanuljon, hogy jó munkája legyen és ne kelljen az anyagi biztonságon aggódnia. Lehet, hogy tanulási nehézségei vannak, de az is, hogy egyszerűen nem jó matekból. Ilyen is van, attól még lehet jó más tárgyból, mehet még ettől egyetemre. A depressziót vedd komolyan, mert ez lehet nagyon súlyos is. Mindent meg lehet oldani! Éspedig rengeteg beszélgetéssel, nem veréssel. Nehéz elfogadni egy szakember véleményét, de hidd el, a szülő is hibázhat. Ismerjük a mondást, csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit. De ezt fel kell ismerni, és máris lehet keresni a megoldást. Nem volt bölcs dolog megütni az őszinteségéért. Ez csak a te egódat bántja, úgy érzed, lejáratott mások előtt. De ez az igazság, te vered őt, és ő utál téged. Ha megütöd, később további hazugságokba kényszeríted, nem fogja elmondani a jegyeit, hogy elkerülje a verést. Ezen változtatnod kell. Így sohasem fog bízni benned, és egy lelki nyomorék lesz felnőttkorában. Ne hagyd ezt!
2010. okt. 5. 21:29
 43/76 anonim ***** válasza:
32%

ma 20:48

Nem csumi a nevem (a csumi az egy köszönés csókból fakad, úgy tudom) Szólíts Katusnak. Hát velem anya a sokat tanul 5-kor hazaérek, kajálok stb, anya segít a lecóban, most mákom van, mert holnap matekórán elmegyünk a plázába :D (nem vagyok elkényesztetett, csak kéne egy pár téli cipő, ami divatos) elmegyünk a szemorvoshoz (rosszul látok, mert a szemembe lóg a hajam divatból) Kedvenc órámra meg visszajövünk. Bocs, hogy ezt most elmondtam... Muszáj volt ezt az infót kiadni magamból. Na visszatérve a fiad szeret kint játszani? Ha igen, akkor bezárod egy kis szobába, ahol csak cerkák, és a füzetei vannak, és azt mondod, hogy addig nem mehet ki, ameddig meg nem csinnálja a lecót, ha kész, akkor kikérdezed, leellenőrzöd, és kiengeded. Persze, ha ez sem számít neki, akkor megy a haveroktól eltiltás stb. Addig szigorítasz, ameddig megvan a gyengepontja. Ha kell, akkor magántanuló lesz, ha nem, akkor jó. Leordibálni meg nem érdemes, mert az fáj neki, persze ezt nem mutatja ki. Én már attól bőgök, ha anya megmozdítja a kisujját. A gép elé ültetés is jó lenne, mert úgy tanul meg helyesírni (én pl itt tanultam meg).

Üdv.: Katus

Bocsi a hibákért, de siettem.

2010. okt. 5. 21:47
 44/76 anonim ***** válasza:
100%

Anyám is maximalista volt velem szemben. Meg ugyan nem ütött soha, de ha 3-ast hoztam valamiből, akkor máris jött a "ne tanulj, nem való neked, menjél Tesco-ba eladónak akkor viszont" és hasonló szövegeivel. Végtelenül idegesített, főleg, hogy mindmáig, még az egyetemen is képes időnként eljátszani. A követelményeiből (ami kb. azt jelentette, hogy mindenből 5, négyes még elmegy, hármas a világ vége) 11-edikes voltam, amikor lejjebb adott. Folyamatos mellkasi fájdalmakkal mentem orvoshoz, aki megvizsgált és azt mondta, hogy a stressz az oka, szervi bajom nincs. ekkor esett le anyámnak a kétfilléres, hogy ez így nem lesz jó. Mondta, hogy hagyjam a fenébe, ami nem érdekel és csak arra készüljek, amiből tovább akarok tanulni. Teljes egészet zuhant az átlagom egy hónap alatt lényegében, viszont a számomra fontos tantárgyakból jobban teljesítettem és elmúlt a folyamatos stressz, a fájdalmak. Viszont mivel mindmáig részletkérdésekbe beleszól, egyre ritkábban beszélgetek vele, egyre gyakrabban veszekszünk és van néhány dolog, amit előbb beszéltem meg egy amerikaival, akivel személyesen az életben nem találkoztam, mint vele. mert valakivel meg kellett beszélnem, benne viszont nem bíztam eléggé egyszerűen. Pedig sosem ütött meg. Eleve nem tűröm, hogy bárki megüssön. Ha valaki megteszi, azzal a lendülettel kapja is vissza. Csodálod, ha a lányod utál? Én az ellenkezőjén csodálkoznék. Lekevertél neki egyet, mert a pszichológustól megtudtad mi a véleménye rólad? Éljen, sikerült elérned, hogy a világon senkiben ne bízzon lassan, még az erre szakosodott emberben sem. Szemtelen, tiszteletlen? Egyébként is abban a korban van, amikor senkit és senkit nem tisztel az ember általában, plusz te okot sem nagyon adsz bármiféle tiszteletre számára. Hazudik? Nem meglepő: ha igazat mond, püff egy tasli, ha hazudik, püff egy tasli. Az utóbbival legalább van esélye elkerülni, a helyében én is hazudnék, mint a vízfolyás. Piál? Nem meglepő, 10-ből kilencen kipróbálják a szeszes italokat ebben a korban. Plusz, ha be van rúgva, akkor legalább az alkohol feldobja, amire anélkül sok lehetősége nincsen ilyen otthoni környezetben. Depressziós? Tudom milyen érzés, rengetegszer volt már olyan brutálisan szar hangulaton (sokszor apróságoktól), hogy hajszál híja volt, hogy magamba nem állítottam egy nagykést (az ilyen mélypontjaim anyám maximalizmusa idején voltak jórészt). Azt akarod, hogy egy nap ő esetleg meg is tegye? Vagy esetleg nem magába, hanem másba, minden mindegy alapon? Mert jelenleg jó úton halad efelé. De persze üssed-vágjad, úgy kell azt...

f/21

2010. okt. 6. 01:19
 45/76 anonim ***** válasza:
100%

Olvasgass Vekerdyt

"verem a gyereket engem is vertek, mégis ember lettem"

tipikus

ne verd

visszaélsz azzal, hogy te vagy az erősebb

és később a verésekkre emlékezni is fog, sőt szinte csak erre

és egyszer te leszel a gyengébb az elesettebb, akkor majd visszakapod

inkább szeresd és támogasd

ugyanakkor nem kell átesni a másik végletbe sem! tehát nem kell megdicsérni a 3-ért, de meg lehet beszélni, hogy miért nem siekrült, hol vannak a gyenge pontok, min kell javítani

a munkahelyeden a főnököd is ordít veled, és megver ha elrontasz valamit?

egyébként pedig egy hármas nem a világvége

neked nem voltak hármasaid?

2010. okt. 6. 02:05
 46/76 anonim ***** válasza:
100%

12:15

te jó isten, ne is haragudj de te egy állat vagy

fel sem merül benned, hogy gyerekedet megviseli, hogy 8 évesen lett egy kistesója, és már nem te vagy az egyetlen gyereke? egy 10 éves gyereknek szerinted minimális a mozgásigénye, és otthon kell ülnie naphosszat, hiszen ez a kötelessége? nem az iskola a világ közepe! és nem a jeygek büvöletében kell élned! vagy te magaddal sezmben is ennyit elvársz? adsz-e magadnak szobafogságot, eltiltod-e magadat a tv-től, számítógéptől? egy 10 éves gyereknek játszania is kell, ezzel is fejlődik, nem csak az idejét vesztegeti. egy 10 éves fiú, nem kicsi felnőtt!

2010. okt. 6. 02:16
 47/76 anonim ***** válasza:
100%
és napi 6 órát kell tanulni, kedves 2 gyermekes anyuka? te nem vagy eszednél!
2010. okt. 6. 02:18
 48/76 anonim ***** válasza:
100%

12:43

"hogy jó anyagi körülményei legyenek és ehhez csak tanulni kell"

aha, hogyne

ezek szerint te tanulással értél el jó anyagi körülményeket?

ez egy baromság!

2010. okt. 6. 02:19
 49/76 anonim ***** válasza:
100%

aha

szóval a 10 éves fiadat orvosnak szánod

ő már tud róla? vagy még nem mondtad neki? vagy az mindegy is?

ismertem ilyen srácot. 16 évesen öngyilkos lett

még van 6 éved, hogy megkeserítsd a fiad életét

2010. okt. 6. 02:22
 50/76 anonim ***** válasza:
100%

20:48

egy 10 éves gyerek NE tanuljon otthon napi 4 órát

neked is azt mondom, Vekerdy, és az sem lenne egy utolsó ha elmennél pszichológushoz

a gyereked nem a tulajdonod, ne a saját vágyaidat követeld meg tőle

2010. okt. 6. 02:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!