Ha a gyerek rossz jegyet kap akkor tényleg nem szabad vele kiabálni, nem szabad megütni?
Mert ha pl.3-ast kap matekból akkor néha rávágok egyet.És még akkor is ha mondjuk késik negyed órát.Tudom nem helyes dolog,de szerintem megérdemli!Üvöltözni is szoktam vele,az iskola pszichológus szerint depressziós a lányom.Járunk kezelésre,és azt mondta a nőnek hogy utál engem és hogy állandóan megverem.Ezért adtam neki egy pofont és leordítottam a fejét.Gyerekkoromban velem is ezt csinálták és valamiért rám ragadt,és én is lesüllyedtem erre a szintre.
36 éves anyuka.
kedves utolsó: Mert aztán a gyerek abból fog tanulni ha ordibálsz vele ...
-.-" és ha 4est hoz haza akkor mivan? ha később becsúszik egy egyes akkor nem adsz majd neki vacsorát egy hétig? ...ehh... és mivan ha nem is akar orvos lenni? megkérdezted tőle hogy mi szeretne lenni felnőttkorában? Önbizalomhiányos, idegbeteg maximalista gyereket szeretnél belőle nevelni? Nagyon következetes anyuka vagy... érdekes.. velem sose ordítottak, és nem pofoztak és nem tiltottak mégis tudok tanulni... -.-" Amúgy arra nem gondoltál hogy azért nem tanul estig mert talán okos, és órán megjegyzi?
14/L (ja igen..szemelen vagyok és nagy az igazságérzetem ;) )
ma 20:48
Nem csumi a nevem (a csumi az egy köszönés csókból fakad, úgy tudom) Szólíts Katusnak. Hát velem anya a sokat tanul 5-kor hazaérek, kajálok stb, anya segít a lecóban, most mákom van, mert holnap matekórán elmegyünk a plázába :D (nem vagyok elkényesztetett, csak kéne egy pár téli cipő, ami divatos) elmegyünk a szemorvoshoz (rosszul látok, mert a szemembe lóg a hajam divatból) Kedvenc órámra meg visszajövünk. Bocs, hogy ezt most elmondtam... Muszáj volt ezt az infót kiadni magamból. Na visszatérve a fiad szeret kint játszani? Ha igen, akkor bezárod egy kis szobába, ahol csak cerkák, és a füzetei vannak, és azt mondod, hogy addig nem mehet ki, ameddig meg nem csinnálja a lecót, ha kész, akkor kikérdezed, leellenőrzöd, és kiengeded. Persze, ha ez sem számít neki, akkor megy a haveroktól eltiltás stb. Addig szigorítasz, ameddig megvan a gyengepontja. Ha kell, akkor magántanuló lesz, ha nem, akkor jó. Leordibálni meg nem érdemes, mert az fáj neki, persze ezt nem mutatja ki. Én már attól bőgök, ha anya megmozdítja a kisujját. A gép elé ültetés is jó lenne, mert úgy tanul meg helyesírni (én pl itt tanultam meg).
Üdv.: Katus
Bocsi a hibákért, de siettem.
Anyám is maximalista volt velem szemben. Meg ugyan nem ütött soha, de ha 3-ast hoztam valamiből, akkor máris jött a "ne tanulj, nem való neked, menjél Tesco-ba eladónak akkor viszont" és hasonló szövegeivel. Végtelenül idegesített, főleg, hogy mindmáig, még az egyetemen is képes időnként eljátszani. A követelményeiből (ami kb. azt jelentette, hogy mindenből 5, négyes még elmegy, hármas a világ vége) 11-edikes voltam, amikor lejjebb adott. Folyamatos mellkasi fájdalmakkal mentem orvoshoz, aki megvizsgált és azt mondta, hogy a stressz az oka, szervi bajom nincs. ekkor esett le anyámnak a kétfilléres, hogy ez így nem lesz jó. Mondta, hogy hagyjam a fenébe, ami nem érdekel és csak arra készüljek, amiből tovább akarok tanulni. Teljes egészet zuhant az átlagom egy hónap alatt lényegében, viszont a számomra fontos tantárgyakból jobban teljesítettem és elmúlt a folyamatos stressz, a fájdalmak. Viszont mivel mindmáig részletkérdésekbe beleszól, egyre ritkábban beszélgetek vele, egyre gyakrabban veszekszünk és van néhány dolog, amit előbb beszéltem meg egy amerikaival, akivel személyesen az életben nem találkoztam, mint vele. mert valakivel meg kellett beszélnem, benne viszont nem bíztam eléggé egyszerűen. Pedig sosem ütött meg. Eleve nem tűröm, hogy bárki megüssön. Ha valaki megteszi, azzal a lendülettel kapja is vissza. Csodálod, ha a lányod utál? Én az ellenkezőjén csodálkoznék. Lekevertél neki egyet, mert a pszichológustól megtudtad mi a véleménye rólad? Éljen, sikerült elérned, hogy a világon senkiben ne bízzon lassan, még az erre szakosodott emberben sem. Szemtelen, tiszteletlen? Egyébként is abban a korban van, amikor senkit és senkit nem tisztel az ember általában, plusz te okot sem nagyon adsz bármiféle tiszteletre számára. Hazudik? Nem meglepő: ha igazat mond, püff egy tasli, ha hazudik, püff egy tasli. Az utóbbival legalább van esélye elkerülni, a helyében én is hazudnék, mint a vízfolyás. Piál? Nem meglepő, 10-ből kilencen kipróbálják a szeszes italokat ebben a korban. Plusz, ha be van rúgva, akkor legalább az alkohol feldobja, amire anélkül sok lehetősége nincsen ilyen otthoni környezetben. Depressziós? Tudom milyen érzés, rengetegszer volt már olyan brutálisan szar hangulaton (sokszor apróságoktól), hogy hajszál híja volt, hogy magamba nem állítottam egy nagykést (az ilyen mélypontjaim anyám maximalizmusa idején voltak jórészt). Azt akarod, hogy egy nap ő esetleg meg is tegye? Vagy esetleg nem magába, hanem másba, minden mindegy alapon? Mert jelenleg jó úton halad efelé. De persze üssed-vágjad, úgy kell azt...
f/21
Olvasgass Vekerdyt
"verem a gyereket engem is vertek, mégis ember lettem"
tipikus
ne verd
visszaélsz azzal, hogy te vagy az erősebb
és később a verésekkre emlékezni is fog, sőt szinte csak erre
és egyszer te leszel a gyengébb az elesettebb, akkor majd visszakapod
inkább szeresd és támogasd
ugyanakkor nem kell átesni a másik végletbe sem! tehát nem kell megdicsérni a 3-ért, de meg lehet beszélni, hogy miért nem siekrült, hol vannak a gyenge pontok, min kell javítani
a munkahelyeden a főnököd is ordít veled, és megver ha elrontasz valamit?
egyébként pedig egy hármas nem a világvége
neked nem voltak hármasaid?
12:15
te jó isten, ne is haragudj de te egy állat vagy
fel sem merül benned, hogy gyerekedet megviseli, hogy 8 évesen lett egy kistesója, és már nem te vagy az egyetlen gyereke? egy 10 éves gyereknek szerinted minimális a mozgásigénye, és otthon kell ülnie naphosszat, hiszen ez a kötelessége? nem az iskola a világ közepe! és nem a jeygek büvöletében kell élned! vagy te magaddal sezmben is ennyit elvársz? adsz-e magadnak szobafogságot, eltiltod-e magadat a tv-től, számítógéptől? egy 10 éves gyereknek játszania is kell, ezzel is fejlődik, nem csak az idejét vesztegeti. egy 10 éves fiú, nem kicsi felnőtt!
12:43
"hogy jó anyagi körülményei legyenek és ehhez csak tanulni kell"
aha, hogyne
ezek szerint te tanulással értél el jó anyagi körülményeket?
ez egy baromság!
aha
szóval a 10 éves fiadat orvosnak szánod
ő már tud róla? vagy még nem mondtad neki? vagy az mindegy is?
ismertem ilyen srácot. 16 évesen öngyilkos lett
még van 6 éved, hogy megkeserítsd a fiad életét
20:48
egy 10 éves gyerek NE tanuljon otthon napi 4 órát
neked is azt mondom, Vekerdy, és az sem lenne egy utolsó ha elmennél pszichológushoz
a gyereked nem a tulajdonod, ne a saját vágyaidat követeld meg tőle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!