Mi a különbség egy hiperaktív és egy nagyon rossz, eleven, akaratos gyerek között?
Nem tudom, hogy mi van az én 3,5 éves lányommal, de már kezdünk kétségbe esni a férjemmel. Egyszerűen kezelhetetlen:-(
Nem fogad szót, akaratos, hisztis, szinte egész nap pörög, úgy érzi, csak rá kell figyelnie mindenkinek.
Ma is itt voltak az unokatesói, az én lányom volt a fő rosszalkodó, dobálózik a játékokkal.
Nagyon kezdek kiborulni a viselkedésétől, és sajnos egyre többet kiabálok vele:-(
Nem tudom pontosan milyen egy hiperaktív kisgyerek, ezért azt sem tudom, hogy a lányom az lenne, vagy csak egyszerűen ő ennyire sokat "rosszalkodik"?
Nevelési tanácsadó nincs a közelben? Kérdezd meg a gyerekorvost-védőnőt. Nekem ők segítettek.
Aztán kiderült a gyerek nem hiperaktív, csak makacs és fejlettebb a korosztályánál és unta magát :) De ő még "kicsi" 2 éves
Utolsó vagyok :)
Kitöltöttem a linkelt tesztet. Nos eszerint a gyerekem hiperaktív. Hónapokig jártunk és három szakember is megnézte a gyerekem és papírunk van róla, hogy a gyerek nem az!
Ennyit a netes tesztekről :)
Köszönöm szépen mindenkinek, hogy válaszolt, és a linket is!
Igen, igazad van, megkérdem első körben a védőnőt, meglátjuk, hogy mit mond. Illetve szeptemberben megy majd oviba, arra kíváncsi leszek, hogy majd ott hogyan fog viselkedni!
Ha csak a gyerek pillanatnyi viselkedését nézed, nem biztos, hogy meg lehet különböztetni.
A szakember végigkérdezi az élettörténetét magzatkortól kezdve, vizsgálja a szülők nevelési módszereit, a család légkörét, foglalkozik, játszik a gyerekkel, egyes helyeken bentlakásos formában is történik vizsgálat és mindezek alapján mondhatják ki, hogy hiperaktivitásról van szó.
Azt kell,hogy mondjam elég valószínű,hogy nevelési problémák vannak.
Sajnos sok szülő,aki nem bír a gyermekével pszichológushoz viszi,majd kiírnak a gyerkőcnek nyugtatót...ez az amit nem szabad,bármelyik gyereket hiperaktívnak nevezhet egy fáradt szülő,hiszen a gyerekek nagy része élénk,izgága stb...ez teljesen helyén való.
Előzőnek! A szomszédomék gyerkőce márpedig nyugtatót kapott,és szerencsétlen 6 éves gyerek úgy nézett ki,mint aki születésétől drogozik.Borzasztó látvány volt!Az olyan szülőket agyon verném,akik a saját gyereküket teszik tönkre,csak mert nem tudnak megfelelően nevelni!
Nézzük meg mit is takar a hiperaktív gyerek fogalma:
-figyelme rövid ideig tartható fent
(ez egy átlagos felnőttnél is megtalálható,ha unalmasnak találja a beszélgetési témát)
-nagy a mozgásigénye
(minden gyereknek nagy,ettől gyerek,vagy inkább hízzon el?)
-unatkozik az órákon,gyakran zavarja az órát,beszélget,vagy játszik
(melyik felnőtt ne tenné ugyanezt,ha az előadó unalmasan,monotonon beszél,esetleg nem érdekli a téma tárgya)
-a legkisebb akadály is elveheti a kedvét a feladat elvégzésétől
(valószínűleg nincs önbizalma,azért mert úgy érzi nem tud valamit megcsinálni,ez a szülő hibája ! ! ! )
-rosszul tűri a monotóniát
(igen ilyen egy normális gyerek,játékos,izgága stb... a felnőttek 98%-a is rosszul tűri a monotóniát,adjunk nekik is gyógyszert ezért?)
-nehezen illeszkedik be közösségbe
(sok gyerekkel előfordul,főleg ha nincsenek gyerekekhez szoktatva...erre jók a játszóterek)
-rendszertelen,rendetlen és szétszórt
(szintén a szülő hibája!a gyereket egészen pici korától a rendre kell szoktatni,és nem x év után ráhányni,hogy trehány! ! !)
Tehát el kéne gondolkozni a kedves szülőknek,hogy esetleg nem jó nevelési módszert alkalmaznak!Inkább nevelési tanácsadót kell felkeresni,ha csak nem akarjuk tönkre tenni a saját gyerekünket,csak azért,mert nincs türelmünk a gyerekhez!Megértem,hogy sok szülő fáradt,de ne a gyereket gyógyszerezzük ezért ! ! !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!