Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi a különbség egy hiperaktív...

Mi a különbség egy hiperaktív és egy nagyon rossz, eleven, akaratos gyerek között?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy mi van az én 3,5 éves lányommal, de már kezdünk kétségbe esni a férjemmel. Egyszerűen kezelhetetlen:-(

Nem fogad szót, akaratos, hisztis, szinte egész nap pörög, úgy érzi, csak rá kell figyelnie mindenkinek.

Ma is itt voltak az unokatesói, az én lányom volt a fő rosszalkodó, dobálózik a játékokkal.

Nagyon kezdek kiborulni a viselkedésétől, és sajnos egyre többet kiabálok vele:-(

Nem tudom pontosan milyen egy hiperaktív kisgyerek, ezért azt sem tudom, hogy a lányom az lenne, vagy csak egyszerűen ő ennyire sokat "rosszalkodik"?

2011. jún. 16. 13:19
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem tudom, azt nem érzem, hogy el lenne kényeztetve, szerintem nagyon sok dolgot nem engedünk meg neki.

És bizony, ha nem fogad szót rácsapok a fenekére, ha nem pakol össze, vagy nem teszi meg amit kérek, akkor pl. nem nézhet mesét, szóval akkor nem az van amit ő akar.

Talán inkább megpróbálja kihasználni, hogy nem tudok csak vele foglalkozni, mivel ott van a kishúga is.

2011. jún. 20. 09:26
 12/16 A kérdező kommentje:

De végig olvasva a válaszaitokat, nagyon úgy érzem, hogy a nevelésben kell változtatnunk. Az én lányom ilyen, nagyon eleven, akaratos, szeret a figyelem középpontjában lenni, azt szeretné ha csak vele foglalkoznék.

Tavaly amikor vártam a kishúgát, akkor veszélyeztet terhes voltam, többször voltam kórházban, akkor a nagyik vigyáztak rá, sok mindent megengedtek neki.Közben költöztünk is, itt még nincsenek igazán barátai, a társasága csak mi vagyunk. Így csak remélem, ha oviba megy, összebarátkozik valakivel...

2011. jún. 20. 09:31
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Akkor biztos itt a bibi.Éreztesd vele,mennyire szereted,ölelgetések,puszikák,és barátok szerzése neki csodákra képes.Na igen az,hogy a nagyiék elkényeztették,az nem éppen jó,de idővel vissza fog szokni,CSAK TÜRELEM.
2011. jún. 20. 13:50
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Láttam már hiperaktív gyereket és az nem olyan amit itt leírtál. Az konkrétan olyan volt mint egy őrült. Céltalanul pörgött, esett-kelt, verte magát mindenfelé. Olyan volt komolyan mint egy flippergépben a golyó. Céltalanul pörgött, nulla veszélyérzet, követni sem tudtad a szemeddel. Az a fajta akit 2 percig nézel és belefáradsz.

A Te lányod valszeg nem kap elég kedvességet, figyelmet. Én is tudom, hogy milyen mikor kicsi születik a nagy mellé. Mi is átmentünk ezen, a rosszalkodással akar figyelmet kicsikarni. Mindegy ha büntetés is a vége, de addig is rá figyeltek. Volt időszak mikor engem is kiborított a nagy, de mikor rászántam a napot és inkább hagytam a pékbe a házimunkát és csak ráfigyeltem, bújócskáztunk a lakásban,. paplan alá bújtunk és kacagtunk nagyokat, gyurmáztunk, meséltem neki akkor érdekes módon mindig egész napra kisangyal volt!

2011. jún. 23. 14:18
 15/16 Smacee válasza:
Az én húgom is pont ugyanilyen..2 éves.Azt mondta keresztanyám hogy ő "indigo" gyerek...keress rá a neten hogy mi az.:D
2011. júl. 8. 20:29
 16/16 anonim ***** válasza:
Mwgvaltozott az eltelt évek alatt?
2022. febr. 7. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!