Mi a különbség egy hiperaktív és egy nagyon rossz, eleven, akaratos gyerek között?
Nem tudom, hogy mi van az én 3,5 éves lányommal, de már kezdünk kétségbe esni a férjemmel. Egyszerűen kezelhetetlen:-(
Nem fogad szót, akaratos, hisztis, szinte egész nap pörög, úgy érzi, csak rá kell figyelnie mindenkinek.
Ma is itt voltak az unokatesói, az én lányom volt a fő rosszalkodó, dobálózik a játékokkal.
Nagyon kezdek kiborulni a viselkedésétől, és sajnos egyre többet kiabálok vele:-(
Nem tudom pontosan milyen egy hiperaktív kisgyerek, ezért azt sem tudom, hogy a lányom az lenne, vagy csak egyszerűen ő ennyire sokat "rosszalkodik"?
Köszönöm a válaszokat!
Nem tudom, azt nem érzem, hogy el lenne kényeztetve, szerintem nagyon sok dolgot nem engedünk meg neki.
És bizony, ha nem fogad szót rácsapok a fenekére, ha nem pakol össze, vagy nem teszi meg amit kérek, akkor pl. nem nézhet mesét, szóval akkor nem az van amit ő akar.
Talán inkább megpróbálja kihasználni, hogy nem tudok csak vele foglalkozni, mivel ott van a kishúga is.
De végig olvasva a válaszaitokat, nagyon úgy érzem, hogy a nevelésben kell változtatnunk. Az én lányom ilyen, nagyon eleven, akaratos, szeret a figyelem középpontjában lenni, azt szeretné ha csak vele foglalkoznék.
Tavaly amikor vártam a kishúgát, akkor veszélyeztet terhes voltam, többször voltam kórházban, akkor a nagyik vigyáztak rá, sok mindent megengedtek neki.Közben költöztünk is, itt még nincsenek igazán barátai, a társasága csak mi vagyunk. Így csak remélem, ha oviba megy, összebarátkozik valakivel...
Láttam már hiperaktív gyereket és az nem olyan amit itt leírtál. Az konkrétan olyan volt mint egy őrült. Céltalanul pörgött, esett-kelt, verte magát mindenfelé. Olyan volt komolyan mint egy flippergépben a golyó. Céltalanul pörgött, nulla veszélyérzet, követni sem tudtad a szemeddel. Az a fajta akit 2 percig nézel és belefáradsz.
A Te lányod valszeg nem kap elég kedvességet, figyelmet. Én is tudom, hogy milyen mikor kicsi születik a nagy mellé. Mi is átmentünk ezen, a rosszalkodással akar figyelmet kicsikarni. Mindegy ha büntetés is a vége, de addig is rá figyeltek. Volt időszak mikor engem is kiborított a nagy, de mikor rászántam a napot és inkább hagytam a pékbe a házimunkát és csak ráfigyeltem, bújócskáztunk a lakásban,. paplan alá bújtunk és kacagtunk nagyokat, gyurmáztunk, meséltem neki akkor érdekes módon mindig egész napra kisangyal volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!