Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van különbség cumizós és nem...

Van különbség cumizós és nem cumizós gyerek között?

Figyelt kérdés
Úgy értem,hogy számít valamit a gyerek -esetleg későbbi- viselkedésében, hogy cumizott-e vagy inkább cicizett. Nyugodtságra, kiegyensúlyozottságra ilyenekre gondolok. A 8,5 hós lányom soha nem akart cumizni, így időnként nyugtató szopizást is kellett (kell) "alkalmazni", de még mostanában is úgy gondolom, hogy könnyebb dolgom lenne, ha cumizna. Tudom, hogy ez nem ilyen dolog, de valamikor majd később lesz amikor már örülni fogok, hogy nem cumizik? Az ilyen gyerekek nehezebben hagyják abba a szopizást?
2010. aug. 11. 14:09
 1/3 anonim ***** válasza:

èn egy dolgot figyeltem meg. De ez csak saját megfigyelés.

Az összes olyan imserösöm aki nagyon cumizott most cigizik, ha nem is láncdohányos de szeret el szívni egy egy cigit.

ès megfigyeltem hogy ott ahol azt mondják hogy ök soha nem cumiztak azok az ismeröseim kimondottan utálják a cigit soha ki sem próbálták.

Persze ez csak az én tapasztalatom, és biztos hogy tudomány mást mondana rá.

De én is cumis voltam és nem a füst, a nikotin hiányzik hanem mindig is azért dohányoztam mert a mozdulat, egy cigi elszívása megnyuktat. Pedig koca bagós vagyok.

De ettöl én ha kéri a baba adni fogok neki cumit, de csak akkor ha tényleg azt látom hogy szükséges. Ha nem akkor nem kap.

2010. aug. 11. 14:21
 2/3 anonim ***** válasza:

a fiam nem cumizik, nem fogadta el,ő az ujját szopja.Ja és nem dohányzik:-)

Amúgy a férjem nem cumizott, szintén ujjszopós volt,ő nyugodt ember,és nem dohányzott soha.Én cumiztam(a galamb vitte el három évesen, azóta is utálom a galambokat),én pörgősebb vagyok.És dohányoztam 10 évig, de már régóta nem.

Visszatérve a fiamra,az elején cicifüggő volt,volt, hogy egész nap rajta lógott, most már csak alvás előtt cicizik,napközben eszébe se jut.Ott az ujja.

2010. aug. 11. 14:35
 3/3 anonim ***** válasza:

Lehet h van, de én még nem láttam olyan gyereket aki vagy ne cumizott, ne cicizett (nyugtatásból), v ne szopta volna az ujját. Ezek véleményem szerint uarról szólnak: nyugtatják magukat vele. A cumi mellett döntöttünk, mert:

1. eleve nem tudtam szoptatni (sajna..., bár tehettem volna, de sztem akkor is megpróbálom a cumit)

2. A cumiról le lehet beszélni egy gyereket, az ujja mindig is ott lesz, egész életében

És egy történet (amiből nyilván nem kell általánosítani): elmúlt két éves keresztgyerekünk, amikor anyukája megpróbálta leszoktatni a komfortcicizésről -- főként elalvás előtti. Végül sikerült. Most három éves múlt, és még mindig nem tud egyedül, illetve csak nagyon nehezen tud elaludni :S

2010. aug. 11. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!