Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ha a gyerek rossz jegyet kap...

Ha a gyerek rossz jegyet kap akkor tényleg nem szabad vele kiabálni, nem szabad megütni?

Figyelt kérdés

Mert ha pl.3-ast kap matekból akkor néha rávágok egyet.És még akkor is ha mondjuk késik negyed órát.Tudom nem helyes dolog,de szerintem megérdemli!Üvöltözni is szoktam vele,az iskola pszichológus szerint depressziós a lányom.Járunk kezelésre,és azt mondta a nőnek hogy utál engem és hogy állandóan megverem.Ezért adtam neki egy pofont és leordítottam a fejét.Gyerekkoromban velem is ezt csinálták és valamiért rám ragadt,és én is lesüllyedtem erre a szintre.

36 éves anyuka.

2010. okt. 4. 17:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/76 anonim ***** válasza:
100%

Nem olyan régen változott a törvény ,mi szerint már családon belül sem, a lakás falai között sem ütheted meg a gyereket. Még nevelés céljából sem! Lecsukhatnak. De azt gondolom, hogy Téged ez nem fog visszatartani. Nekem két gyerekem van ,soha nem ütöttem meg egyiket sem, nem is fogom. A Te hibád, hogy nem szeret a gyereked, hogy nem vesz semmibe, ezt Te rontottad el. Mi a fenének kell megütni? Attól változik valami? Vagy így vezeted le az agressziódat? Akkor menj el boxolni, futni, bármit, de a gyerekedet nem azért szülted, hogy bántsd. Lehet, hogy Neked is elkélne valami hatalmas kéztől egy pofon, hogy érezd, ez milyen. Az nem indok, hogy gyerekként Te is kaptál. Ezt fel kell dolgozni, de miután leírtad, hogy rád ragadt, Te is tudod, hogy ez nem jó, ne mez a megoldás.

Ülj le vele beszélni és hallgasd meg. Nem üvöltözni, beszélni. És leülve, hogy egy szinten legyetek.

2010. okt. 4. 17:32
 2/76 anonim ***** válasza:
100%
és kérj tőle bocsánatot, hátha még nem késő
2010. okt. 4. 17:32
 3/76 anonim ***** válasza:
95%

Ha azért kap rossz jegyeket, mert gyengébb képességei vannak az adott tantárgyból, arról nem tehet a gyerek, hiába ordibálsz vele, hiába vered meg, hiába fog akármennyit tanulni, nem fog tudni jobban teljesíteni, ha nincs meg hozzá az adottsága.

Ha meg azt látod, hogy azért kap rossz jegyet, mert hanyag, nem tanul, csak lóg a barátaival egész délután, akkor büntesd meg, adj neki szobafogságot, vagy valami, beszéld meg vele, hogy ennek nem lesz jó vége, de amiatt, mert rossz jegyet kapott, szerintem nem kell megütni meg kiabálni vele. Ha pimasz, felesel, lop vagy még durvább dolgokat csinál, akkor néha nem árt egy nyakleves, mert az se jó, ha az rögzül benne, hogy akármit megtehet következmények nélkül, na de állandóan verni a gyereket... Hát szerintem elég szívtelenség, nem értem, hogy tud ilyet tenni egy anya.

Nagyon remélem, ez csak kamukérdés.

2010. okt. 4. 17:34
 4/76 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenek miatt nem szabad bántani egy gyereket, elképzelhetetlen nagy lelki sebeket tud hagyni! Befolyásolja a fejlődését, és a jövőbeli személyiségét, és csak nagyon nehezen fogja tudni feldolgozni. Lehet, hogy úgy tűnik , hogy számára ez nem nagy dolog, de belül hatalmas sebeket ejt. Kérlek , ne tegyél ilyet egy a gyerekeddel , csak azért ,mert 3ast kapott :( félni fog tőled, és meggyűlöl.
2010. okt. 4. 17:40
 5/76 anonim ***** válasza:
100%

Hát, szerintem ne üsd meg, hanem próbálj neki segíteni, hogy legközelebb jobban sikerüljön...

Lehet, hogy ő is rosszul érzi magát a jegy miatt, és arra lenne szüksége, hogy megvigasztald, vagy segíts neki.

A negyed óra késés meg nem olyan sok Lehethogy a busz késett. Kérdezd meg, hogy mi volt az ok, és utána magyarázd el neki, hogy küldjön egy üzenetet, ha legközelebb ilyen van, hogy ne aggódj.

2010. okt. 4. 18:01
 6/76 anonim ***** válasza:
100%

Segítettél neki felkészülni az órára?Kikérdezted a leckét,gyakoroltál vele?

Elszoktad engedni otthonról?

Szoktatok közös programot csinálni?Együtt vásárolni?BESZÉLGETNI?

Ha nem....akkor nem a lányod a hibás,hanem egyes egyedül te.

Ilyen kis semmiségekért megütöd?Akkor mi lesz ha aztmondja pl,hogy elvesztette a szüzességét?Vagy akármi...

Sürgőssen nézz magadba...neked milyen volt mikor megütöttek?Mit éreztél?Biztosan igazságtalannak érezted,hogy mindenért ütnek-vágnak.Ezt érzi a lányod is.Mikor ideges leszel,és megakarod ütni,csak gondolj erre.

2010. okt. 4. 18:36
 7/76 anonim ***** válasza:
85%

Te ROSSZ anya vagy!Utál a gyereked,vered,te sem tiszteled őt!A gyerek most azt látja,hogy az ütlegelés mindenre megoldás lehet,hogy félelemmel élni normális,hogy senkire sem számíthat,hogy az anyja egy durva,agresszív,gonosz nő!

Aztán majd csodálkozol és a gyerek lesz a hülye,hogy ha fiú veri majd a feleségét ha nem ízlik a leves,ha lány akkor szó nélkül tűri majd,hogy a férje agyonverje!Szégyelld magad!Neked nem való gyerek....te nem vagy anya!Fingod sincs a gyereknevelésről!!!!!!!Azonnal változtass,ha nem akarod teljes mértékben tönkre tenni a gyereked életét!Nem is értem...te nem más sorsot szántál a kölyködnek,mint ami te kaptál?Vagy ha már téged ütöttek,nehogy már ő kimaradjon belőle?Ez nem szeretet...te nem szereted a fiad/lányod!!!!!Sajnálom azt a szegény gyermeket,hogy veled él és veled kell felnőjön!

2010. okt. 4. 18:38
 8/76 anonim ***** válasza:
91%
Ha ennyire utálod, akkor lődd le vagy add a gyámügyieknek, de ne kínozd már szegény lányt. Nem hiszem hogy ilyen sorsot érdemelne, amit te szánsz neki. Folytasd csak így tovább és egy életre megutál. Gratulálok a lányodnak hogy eddig kibírta.
2010. okt. 4. 18:43
 9/76 anonim ***** válasza:
100%

Szörnyű,hogy milyen anya vagy! Most bezzeg nem mersz írni! Pontozzatok csak le, de ezt nem bírom ki.Ha ütöd, azt hiszi mindenre ez a megoldás.Valami zseniális ,hogy milyen jó gyereked van.Ezt azonnal hagyd abba! Ilyet nem szabad,és kész.

43 éves, 6 gyerekes anyuka.

2010. okt. 4. 19:13
 10/76 anonim ***** válasza:
90%

Nem csodálom hogy mért depressziós a lányod ... pszichológus nélkül rá se jöttél volna, hogy ez a baja a lányodnak?!..gyönyörű.. és még miután kiderült, hogy szegény depressziós még ráütöttél egy nagyot, és ordítottál vele... nem csodálom, hogy utál téged.

Gondolj csak vissza gyerekkorodra hogy miylen sz*r volt neked amikor téged vertek meg... hát neki is uyganilyen ... -.-" szerinted egy iylen anyukát lehetne szeretni?

nyugodtan lepontozhatsz.. ha gondolod keress meg és vágj le nekem is két nagy pofont :P úgy kellazt...

14/L

2010. okt. 4. 19:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!