Mi a bajotok a káromkodással?
A stílusotok egy szóval: "gyönyörű"!
Szerintem undorító, ha egy fiú / férfi káromkodik, hát még ha egy lány / nő!
Egyszerűen mert közönséges dolog, és nem illik, ez olyan minthogy zsepibe töröld az orrod, ne f*ngjál társaságban, stb.!
Persze mindenkinek becsúszik 1-1 randa szó ha pl dühös (nekem is, családomnak is) de az számít neveletlen, undorító dolognak, ha valaki már kötőszóként használja a ronda szavakat és bármilyen társaságban használja. Ezt arra értem, hogy pl ha valaki a barátai előtt kicsusszant egy ronda szót az nem ugyanaz mint pl gyerekek előtt, vagy a párja családja előtt, stb.
Én attól falnak megyek hogy apósom olyan ocsmányul beszél állandóan mint egy kocsis, főleg hogy a gyerek előtt is..na ez az undorító!
Bírom azért az ilyeneket.
Ne mondja senki,hogy SOHA nem káromkodik,szerintem az nem normális..
szerencsére nem ilyen anyám van,hog "jajj kislányom,legylél már úrinő,ne pukizz,ne büfögj,ne beszélj csúnyán,ne vegyél levegőt csak ütemesen,mert msáhogy nem illikm"
meg ilyenek..egyszóval: szánalmas.
Szerintem ma már minden olyan ember beszél nagyritkán csúnyán aki nem hiszi azt magáról,hogy milyen méltóságos vagy hasonló..szerintem.
Nekem anyukám/apukám is beszél néha csúnyán főleg ha idegesek és nem direkt előttem,hogy mutassák a példát -.-
És tudod velük lehet hülyéskedni,mert ne vesznek mindent olyan komolyan és ne szabályozák be az egész világot..
És nem mindegy,hogy valakinek minden mondta csúnyán hangzik el vagy nagyritkán beszél csúnyán-
16.00 nem értem a kirohanásod, sem azt hogy hogyan kapcsolódik a beírásomhoz a tiéd...valamit félreétettél vagy én nem értem a fogalmazásod. Mindegy is, az én mondatomnak annyi volt a lényege, hogy a kérdező írta hogy azok a barátai akik káromkodnak jó tanulók, én leírtam hogy a kettő nem függ össze, lehet valaki éles eszű és ronda nyelvű, nincs összefüggés.
Az alatta lévő mondat értelme az hogy egy értelmes gyereknevelés nem feltétlenül a beszabályozást jelenti, de azt igenis jelenti hogy a gyerek ne legyen ordenáré.
Az természetesen nem tartozik ide ha valakinek néha becsusszan egy káromkodás, nekem is. Én azokról írtam akiknél általános.
A sanyarú életről szóló mondatod pláne nem értem de feltehetőleg ha valaki ilyesmivel dobálózik ismeretlenül maga is nagy nevelést kaphatott.
Van nálunk a suliban pár úgymond "elit" lány. Vagyis ezt hiszi az ember amíg meg nem hallja őket. Én is szoktam csúnyán beszélni ha ideges vagyok, de sztem gusztustalan, primitív dolog az, ha valakinek minden második szava vmi csúnya szó.
"Jaj ge*i, figyeld baz*meg h néz ki, bes*arok, a ku*va annyát!"
Az pedig h a szüleid eltűrik a csúnya beszédedet, egyátalán nem humorérzék kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!