Miért mindig nekünk (tizenéveseknek) kell felállnunk a buszon ha felszáll egy öreg nénike és nincs hely?
Velem ez mindig előfordul ha busszal utazom. Rajta van a hátamon a 7kilós iskolatáska, korán kelek, egész nap lépcsőzök és rohangálok a folyosón az órák miatt, kigyalogolok a buszmegállóba és örülök ha van hely a buszon és le tudok ülni. De a következő megállónál mindig felszáll egy öreg néni/bácsi akinek át kell adni a helyet hogy le tudjon ülni. Ezzel nincs is semmi baj, hisz öreg stb.... De miért mindig nekünk kamaszoknak szólnak a felnőttek hogy tápászkodjunk fel holott ők is ülnek és úgy mondják nekem. Ők azért nem olyan öregek hogy ne tudnának 10 percet végigállni. -.- Ezt magyarázza meg nekem valaki. Arról meg nem is beszélve hogy amikor nekem el volt törve a lábam senki nem vette a fáradságot hogy felálljon. Sőt ugyan úgy néha nekem szóltak hogy álljak föl. És több ilyet is láttam már. Ez nekem nagyon zavaró. Lehet csak én vagyok ilyen gonosz és undok de akkor is igazságtalannak tartom.
15/L
Azért szerintem az mégis szemétség, hogy a kérdezőnek senki sem adta át a helyét, mikor el volt törve a lába, és még őt ugrasztották.
Én is általában csak 1-2 megállóig tudok ülni(olyan helyen szállok fel, ahol nincsenek sokan)és csak akkor, amikor van hely. Ha látom, hogy nálam idősebbek szállnak fel a járműre, rögtön felállok, és üljenek le. :D
Na hát én nem adom át senkinek a helyemet, az biztos.
A következő okok miatt:
1.mikor terhes voltam, soha, egyetlenegy alkalommal sem mozdította meg senki a büdös seggét, hogy leülhessek. Megjegyzem, akkora hasam volt, mint egy elefántnak.
2. Császárral szültem, szülés után 2 héttel el kellett mennem a dokihoz. Persze busszal. Nem volt üres hely, aztán egy megállóban valaki leszállt, én meg leültem a helyére. Erre egy férfi (!) elkezd nekem üvölteni, hogy mit képzlek, mert neki most műtötték a lábát, stb. Mondo, h engem meg 2 hete császároztak, sorry. Erre ő: de én fiatal vagyok, és különben is, ha vmi bajom van, minek "kólicálok"?
na, én többet az életben fel nem állok, ha a fene fenét eszik sem.
Amúgy 30 éves vagyok.
Ugyan nem vagyok tizenéves, de leírom én hogyan jártam.
M
Na idefigyeljetek!
Elolvastam 3 oldalnyit ezekből a marhaságokból amit írtatok, és ez egyszerűen Tiszteletlenség..
Az lthet hogy Ők se adják meg a tiszteletet, de attól Te még nyugodtan átadhatod a helyedet... Én már 10 évesen átadtam az idősebbeknek a helyemet úgy, hogy nem is kérte...
A "korán bevásárlás" oka pedig az lehet, mert pl.: Az idősebbek nem csak Otthon 'üldögélnek'. Az idősebbek Otthon komoly munkát végeznek. Vegyük pl.: a Kert művelését, vagy azt hogy ha netán asztalos az illető (mint az én nagyapám is) akkor Ő otthon több órán át is dologzik, hogy + pénzt keressen otthonra, szépítse a házát Stb.
Szóval NINCS az időseknek annyi ideje amennyit ti gondoltok.
3. Ha hulla fáradtan érsz fel a buszra akkor is át illene adnod az idősebbeknek Főleg ha még meg is kérnek rá. Na most ezalatt nem azt értem hogy a k****Anyád beszólásosat, hanem a többit. Igaz néha kicsit modortalanok, mert Félnek attól hogy nehogy összeessenek a buszon.
Ezért illő feltápászkodni arról a nagyon 'kényelmes' fás székről.. Tisztelni kell az öregeket, nem "Lesz*rni"
17/F és
16/L
Persze aki terhes az át ne adja a helyét
Meg aki beteg az se...
(előző vagyok) És bocs a kritikákért csak egy pár válasz felidegesített :S
Én úgy jártam, hogy a térdemben ( a balban) van egy ciszta, a jobb térdemben pedig meghúzódtak a szalagok. Minden bajom volt, cipeltem 7.-esen a nem tudom hány kilós táskámat, mentem haza és a bácsika elkezdte LÖKDÖSNI, a térdem.
Na ott nyomban elkezdtem vele kiabálni. Akár szép volt, akár nem.
Ui.: meg kellett volna műteni, de úgy gondoltam miért, ha nem 100%, hogy sikerül a műtét? És VISZONYLAG rendbejött a lábam
(nem azért, mert a bácsika megrugdosta :"D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!