Miért mindig nekünk (tizenéveseknek) kell felállnunk a buszon ha felszáll egy öreg nénike és nincs hely?
Velem ez mindig előfordul ha busszal utazom. Rajta van a hátamon a 7kilós iskolatáska, korán kelek, egész nap lépcsőzök és rohangálok a folyosón az órák miatt, kigyalogolok a buszmegállóba és örülök ha van hely a buszon és le tudok ülni. De a következő megállónál mindig felszáll egy öreg néni/bácsi akinek át kell adni a helyet hogy le tudjon ülni. Ezzel nincs is semmi baj, hisz öreg stb.... De miért mindig nekünk kamaszoknak szólnak a felnőttek hogy tápászkodjunk fel holott ők is ülnek és úgy mondják nekem. Ők azért nem olyan öregek hogy ne tudnának 10 percet végigállni. -.- Ezt magyarázza meg nekem valaki. Arról meg nem is beszélve hogy amikor nekem el volt törve a lábam senki nem vette a fáradságot hogy felálljon. Sőt ugyan úgy néha nekem szóltak hogy álljak föl. És több ilyet is láttam már. Ez nekem nagyon zavaró. Lehet csak én vagyok ilyen gonosz és undok de akkor is igazságtalannak tartom.
15/L
Figyelj, ez még csak hagyján. Két eset volt, ami nálam teljesen kiverte a biztosítékot.
1. 22 éves voltam, amikor a talpamon lévő szemölcs miatt kezelésekre jártam. Nem tudtam cipőt felvenni. Leültem a villamoson, majd a következő megállónál egy bácsi rendkívüli határozottsággal "megkért", hogy adjam át a helyem, és szégyelljem magam, amiért magamtól nem volt annyi eszem, hogy ezt megtegyem. Én meg egy szó nélkül felálltam, és közvetlenül mellette, fél lábon, cipő nélkül álldogáltam az egyetemig...
2. 25 éves voltam. Ültem a villamoson és egy néni az előzőhöz hasonló stílusban kért, hogy ugyan álljak már fel, és adjam át neki a helyem. Ekkor voltam 7 hónapos terhes.
A dologhoz hozzátartozik, hogy jóval fiatalabbnak látszom a koromnál (remélem, 40 évesen is elmondhatom magamról, hogy csak 30-nak látszom:)). De akkor is, ha egy tininek, vagy annak látszó embernek problémája van (nem tud állni, beteg, terhes, vagy csak hullafáradt, mert 7 tanóra után volt még egy másfélórás edzése is), akkor szerintem üljön csak nyugodtan tovább.
Viszont ettől függetlenül pofátlanság nézni, amint 80 éves nénike járókerettel áll a buszon, miközben a tini csak lazul, és bámul ki az ablakon.
Vannak helyzetek, amikor szerintem nem KELL felállni.
en 35 vagyok nem alltam fel amikor kamasz voltam ramszoltak de leszartam pedig az meg a komunizmusban volt:)
most meg azert szolnak mert egy 15 millios kocsim van:)
akkor az ulohelyet irigyeltek most a mercimet
ennyi ugy elj ahogy neked jo
előzővel teljes mértékben egyetértek.
nekem sem adta át a helyét senki amikor szalagszakadással a bokámban álltam a buszon...ezek után mit várnak?csak azért mert öregek és ráncosak majd átadom a helyet?-_- Terheseknek átadom,de a követelőző vénasszonyoknak nem[persze kivételekkel].
és amúgy lehet,hogy mi fiatalaok vagyunk meg frissek meg minden,de már nem azért,de az öregek otthon ülnek egésznap vagy a piacon lófrálnak órákon át amíg mi az iskolában robotolunk 6-7 tanórákat...erről ennyit.
13/L
Gratulálok utolsó válaszoló!
Kb. én is pont ezt gondoltam!
Igen ám, de jó lenne, ha nem minden nénike meg bácsika csúcsforgalomban járná a várost. És azért a tonnás táskával sem könnyű állni a buszon, villamoson vagy akárhol. És vannak olyan fiatal huszonévesek vagy harmincasok akik egy retiküllel nyugodtan csücsülnek a helyeken. Miért nem őket szúrják ki mindig, és miért minket?
Lehet lepontozni.
15/L
van egy jó kis sztorim ezzel kapcsolatosan:
8 órám volt első órám tesivel kezdődött és kétszer feleltem, és miután hulla fáradtan felkászálódtam a buszra egy öreg bácsika velem együtt szállt fel. megláttam egy helyet ami üres volt végre leülhetek. hát a öreg úr bottal járt de gyorsabban ott volt azon a helyen mint én. szóval nem kell félteni az idősebbeket, de tény ha láttok egy olyan idős hölgyet/férfit át adom neki a helyem. 14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!