Miért mindig nekünk (tizenéveseknek) kell felállnunk a buszon ha felszáll egy öreg nénike és nincs hely?
Velem ez mindig előfordul ha busszal utazom. Rajta van a hátamon a 7kilós iskolatáska, korán kelek, egész nap lépcsőzök és rohangálok a folyosón az órák miatt, kigyalogolok a buszmegállóba és örülök ha van hely a buszon és le tudok ülni. De a következő megállónál mindig felszáll egy öreg néni/bácsi akinek át kell adni a helyet hogy le tudjon ülni. Ezzel nincs is semmi baj, hisz öreg stb.... De miért mindig nekünk kamaszoknak szólnak a felnőttek hogy tápászkodjunk fel holott ők is ülnek és úgy mondják nekem. Ők azért nem olyan öregek hogy ne tudnának 10 percet végigállni. -.- Ezt magyarázza meg nekem valaki. Arról meg nem is beszélve hogy amikor nekem el volt törve a lábam senki nem vette a fáradságot hogy felálljon. Sőt ugyan úgy néha nekem szóltak hogy álljak föl. És több ilyet is láttam már. Ez nekem nagyon zavaró. Lehet csak én vagyok ilyen gonosz és undok de akkor is igazságtalannak tartom.
15/L
Egyik osztálytársam mesélte, hogy hozzá odament egy öreg nénike és ezt mondta neki "A k*rva any*dat hogy nem adod át a helyedet"
Erre csak annyit mondanák,hogy a vén bunkók miért nem tudják kimondani,hogy "Kérlek/kérlek szépen" stb..??
Persze vannak normálisak,én biztos átadom a helyem ha nem szól az öreg néni vagy ha szépen megkér, de ha odajön hogy "Takarodjál innen mert leakarok ülni" na hát akkor aztán megmondom neki,hogy vagy szépen kéri vagy állni fog...
Ők milyen jogon beszélnek így másokkal?!
Szerintem ha szépen megkérnek bárkit akkor az át fogja adni a helyét.
Előző vagyok.
Én hévvel járok minden nap, 30-40 perc szokott lenni az út, és a hév úgy zsúfolásig telik,hogy még állni is alig lehet.
Ezért sem szívesen állok fel,ha jön egy öreg nénike mert egyszerűen nem lehet elférni azon a sz*ron.
Egyszer volt,hogy felszállt egy öreg néni,de akkor egy olyan 30-40-es fickó egyből felugrott és átadta a néninek a helyet, de persze a néninek az én helyem kellett, ezért át ültem a fickó helyére aztán megköszönte.
Igen, ez meg a másik fele, mi a szarért csúcs időben kell vásárolniuk?!
Reggel mikor mindenki megy a dolgozni meg iskolába,hát nekik is feltétlenül akkor kell utazniuk....megértem,hogy nyáron reggel mennek mert akkor délután nagyon meleg van,főleg nekik,de most kérem szépen ősz van, nem kell a +35 foktól félniük,bőven ráérnek 9-10 óra fele is indulni...
Nekem is volt egy esetem egy öreg nénivel:
8 órám volt, az utolsó tesi, ahol egész végig futottunk, mert ilyen felmérés volt. Aztán még dupla matek volt a 2-3.órában, amiben az egyikben TZ-t írtunk ( 5:40kor kelek). Azátn a tonnás táskámmal végre felszállok a buszra . Jó oké leülök, a fejem az ablaknak döntöm, mertmár tényleg hulla fáradt vagyok. A busz hátul tök üres, az elej van csak tele.2 megálló múlva felszáll (a busz elején)egy 6 tagból álló öregcsoport, az egyik nénike meg elkezd velem ordítozni hogy "kislányom álljál már fel, nemlátod hogy 6an itt állunk miközben te ülsz?!"
Most lehet hogy én vagyok a bunkó pesti gyerek, de megmondtam neki hogy Nézzen már hátra, ott a busz teljesen üres" Erre valami oylat mondott hogy de az tul messze van ,de ezt nem értettem,mögülem leszállt egy szerelmespár és levágódott a helyükre, a többit meg hagyta ott állni...Szóval ennyit tudok mondani....
engem múltkor az idegesített fel, hogy egy nem is olyan idős nő azt mondja nekem hogy vegyem le a táskám mert az egy ember helye. egyik kezemben az esernyőm volt, ami kicsit vizes volt mert aznap reggel esett, szóval nem tehettem bele a táskámba, meg nem is volt nálam sok cucc...a másik kezemmel meg nagy nehezen kapaszkodtam...
de már az agyamra megy, hogy akinek nem lenne létfontosságú hogy a korán reggeli busszal menjen, az miért megy mégis ezzel? holott tudják hogy rengeteg diák van ilyenkor.. hamarabbi busszal meg 7re érek be a suliba, azzal nem megyek, a későbbin meg még többen vannak...
amúgy nem szoktam leülni, inkább átadom másnak a helyet, de akkor már legyenek szívesek nem belém kötni reggel...
Én csak azt nem értem,hogy miért pont a KAMASZOKNAK??? Tonnás iskolatáska(kétszer-ilyen nehéznek kellene lennem hogy ne legyen egészségtelen cipelnem)sokszor iszonyatsok óra, hajnali kelés stb. és mindig mi! Mert a fiatalok fittek és erősek...aha főleg 8 óra után úgy hogy hulla fáradt vagyok mert este nem tudok pihenni az edzés és leckék miatt,de azért adjam át a helyemet,még akkor is ha esik az eső vagy a hó, tiszta lucsok a padló kezemben kellene tartanom a 8 kg-ós táskát,"jó" esetben még tornacuccal meg vizes esernyővel együtt.Teljesen egyet értek az egyik előzővel,aki azt írta hogy ha a kamasz csak terpeszkedik, akkor adja át a helyét, de egyébként meg lehetne érteni, hogy mi is lehetünk fáradtak.És vannak 20-30 évesek akiknek nem lenne olyan fárasztó felállni.
13/L
Tudom, hogy ezért le leszek pontozva...
Talán egy idős (70-80 éves nagymama / nagypapa) többet áll(t) az életében, sokkal fáradtabb, mint egy 10-20 éves gyerek. Talán ezért.
Én átadnám a helyemet HA:
Szépen kérnék (Nem így:Add ide a k*rva helyet ba*dmeg!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!