Miért mindig nekünk (tizenéveseknek) kell felállnunk a buszon ha felszáll egy öreg nénike és nincs hely?
Velem ez mindig előfordul ha busszal utazom. Rajta van a hátamon a 7kilós iskolatáska, korán kelek, egész nap lépcsőzök és rohangálok a folyosón az órák miatt, kigyalogolok a buszmegállóba és örülök ha van hely a buszon és le tudok ülni. De a következő megállónál mindig felszáll egy öreg néni/bácsi akinek át kell adni a helyet hogy le tudjon ülni. Ezzel nincs is semmi baj, hisz öreg stb.... De miért mindig nekünk kamaszoknak szólnak a felnőttek hogy tápászkodjunk fel holott ők is ülnek és úgy mondják nekem. Ők azért nem olyan öregek hogy ne tudnának 10 percet végigállni. -.- Ezt magyarázza meg nekem valaki. Arról meg nem is beszélve hogy amikor nekem el volt törve a lábam senki nem vette a fáradságot hogy felálljon. Sőt ugyan úgy néha nekem szóltak hogy álljak föl. És több ilyet is láttam már. Ez nekem nagyon zavaró. Lehet csak én vagyok ilyen gonosz és undok de akkor is igazságtalannak tartom.
15/L
Már bocs, kedves "mitpattognakazöregek" válaszolók, de gondoljatok már bele. Legyen mondjuk 60 éves, de lehet 50 is akár sokkal többet élt mint ti vagy én és jobban igénybe lett véve a szervezete. Az én anyám 40 évesen elég csúnya visszérrel küzdött már akkor is és teljesen természetes volt hogyha kétszer annyit rohangáltam is a buszon ha csak egy hely van ő ül és nem én.
Meg nem mindig azon kell nyafogni hogy jajj te mennyit rohantál meg minden hanem hogy mennyi örömet okozhatnál a néninek ha TE MAGAD kérdezed meg hogy szeretne-e leülni. Én egy 40-50 éves nőtől kérdeztem meg egyszer és igaz azt mondta nyugodtan maradjak nagyon örült hogy megkérdeztem.
Szóval nem nyafogni kell hanem felszedni a segged az ülésről és a szerencsétlen botos, fájós, feldagadt lábú néniknek és bácsiknak odaadni a helyet.
(Terhesekre és mondjuk eltört lábúakra ez nem vonatkozik)
13/l
Az miért van, hogy ezen szinte csak a tizenéves korosztály van felháborodva? 20 év múlva szeretettel várlak vissza ebbe a kérdésbe, kíváncsian várom az akkori véleményedet :)
(Egy 35 éves, aki inkább le sem ül, bármilyen fáradt, mert van akinek nagyobb szüksége van az ülőhelyre.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!