Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Engednétek, hogy a gyereketek...

Engednétek, hogy a gyereketek az ország másik felébe járjon középiskolába?

Figyelt kérdés

Lányunk 7.-es, kinézett magának egy nagyon erős, kéttannyelvű gimnáziumot speciális nyelvből. Kb. 140 km-re van tőlünk. Közelebb csak Pesten van ilyen képzés, de azt mondja, oda úgysem vennék fel, illetve régebben voltunk párszor ebben a városban nyaralások alkalmával és akkor a város is nagyon megtetszett neki. Ha felvennék, kollégista lenne természetesen, de az apja erről hallani sem akar, szerinte elkallódna ott a felügyeletünk nélkül, túl fiatal még ahhoz, hogy ne legyenek vele a szülei hétközben, ennyit utazgasson stb. Meg szerinte úgysem tetszene neki a koli sem, túl visszahúzódó hozzá. Én belemennék, hogy itt tanuljon, de feltételekkel (pl. minden nap beszélünk telefonon, hétvégente hazajön, időnként meglátogatjuk, hogy lássuk, milyen körülmények, emberek között él). A gyerek egyébként látszik, hogy komolyan gondolja ezt az egészet, a jegyein is sokat javított az elmúlt fél évben, míg korábban alig lehetett rávenni, hogy tanuljon, most csupa jó jegyeket hoz haza és magától leül tanulni minden nap.

Szerintetek el merjük engedni?

2022. máj. 20. 14:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/71 anonim ***** válasza:
100%

Ezt itt a gyakori kérdések válaszolói nem igazán tudják megmondani.

Te ismered a lányodat, hogy mennyire megbízható.

Ha mindenképpen külső szemlélő tanácsát szeretnéd kérni, akkor én azt mondanám, hogy nem lesz olyan döntés a kettő közül, ami mindenkinek megfelel és nem jár kompromisszumokkal.

Viszont, ha a gyerek tényleg ennyire komolyan gondolja, és ennyi mindent megtesz érte, és ti akadályozzátok a céljaiban, az később, mikor már felnőtt és független, visszacsaphat. Tudat alatt mindig is lesz benne egy olyan érzés, hogy mi lett volna ha. Ez a kérdés sok embert idegesít, és eszébe fog jutni, hogy miattatok nem tudta meg, hogy mi lett volna ha. És azért ez egy elég szép cél.

Minőségi oktatást szeretne kapni, nem drogozni szeretne, nem alkoholizálni titokban, hanem fejleszteni önmagát a lehető legjobb helyen.

Szerintem szülőként az a minimum, hogy támogatjátok és adtok neki egy esélyt.

És nagyon bántó lehet számára, hogy azzal vádoljátok meg, már így előre, hogy ő el fog kallódni, ugyanis ezzel azt mondjátok neki, hogy nem bíztok benne.

Támogassátok, álljatok pozitívan a dologhoz. Aztán, ha beigazolódik a félelmetesek, akkor majd kezelni kell a helyzetet. De egyelőre álljatok úgy hozzá, hogy sikerül bekerülni és problémamentes tanulmánya lesz a gyereknek.

Egy szó mint száz, én biztosan nem fognám vissza ebben.

2022. jún. 16. 19:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!