Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Engednétek, hogy a gyereketek...

Engednétek, hogy a gyereketek az ország másik felébe járjon középiskolába?

Figyelt kérdés

Lányunk 7.-es, kinézett magának egy nagyon erős, kéttannyelvű gimnáziumot speciális nyelvből. Kb. 140 km-re van tőlünk. Közelebb csak Pesten van ilyen képzés, de azt mondja, oda úgysem vennék fel, illetve régebben voltunk párszor ebben a városban nyaralások alkalmával és akkor a város is nagyon megtetszett neki. Ha felvennék, kollégista lenne természetesen, de az apja erről hallani sem akar, szerinte elkallódna ott a felügyeletünk nélkül, túl fiatal még ahhoz, hogy ne legyenek vele a szülei hétközben, ennyit utazgasson stb. Meg szerinte úgysem tetszene neki a koli sem, túl visszahúzódó hozzá. Én belemennék, hogy itt tanuljon, de feltételekkel (pl. minden nap beszélünk telefonon, hétvégente hazajön, időnként meglátogatjuk, hogy lássuk, milyen körülmények, emberek között él). A gyerek egyébként látszik, hogy komolyan gondolja ezt az egészet, a jegyein is sokat javított az elmúlt fél évben, míg korábban alig lehetett rávenni, hogy tanuljon, most csupa jó jegyeket hoz haza és magától leül tanulni minden nap.

Szerintetek el merjük engedni?

2022. máj. 20. 14:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
7%
Speciális nyelv...gondolom sok volt a KÁPOP vagy a MANGA.
2022. máj. 20. 14:36
 12/71 anonim ***** válasza:
12%
#5 Nem egyedül élt, felnőtt korú tulaj (középkorú nő) adta ki egy szobáját.
2022. máj. 20. 14:36
 13/71 anonim ***** válasza:
91%
Mivel speciális oktatást kapna, amit közelebb nem nagyon lehetne megoldani, igen, engedném, annak ellenére, hogy általánosságban én azt vallom, hogy ha rendben vannak a családi körülmények, akkor egy kamasznak otthon a helye, nem koliban! De én is ismertem olyat, akinél indokolt volt, és nem is "kallódott el", nem is bánta meg.
2022. máj. 20. 14:52
 14/71 anonim ***** válasza:
90%

12!

Nos, átlag ember azonnal arra asszocial az albérlet hallatán, hogy egyedül él benne valaki. Annak mi értelme, hogy egy vadidegen felnőttel el egyutt?

2022. máj. 20. 14:56
 15/71 anonim ***** válasza:
85%
#4: Kiskorút nem lehet felügyelet nélkül hagyni. Bármi történik, a szülők fognak érte felelni.
2022. máj. 20. 14:58
 16/71 anonim ***** válasza:
90%

természetesen elengedném, férjedet meg nyugtasd meg, hogy vagy hagyja menni most, és majd visszajár hozzátok, vagy most röghözköti, és nem egy, hanem öt év múlva megy el, de nem fog többé visszajönni.

logikusan azért vannak gimnazista kollégiumok, mert egy 14-15 éves fiatalt már el lehet engedni hétközbenre anyuci-apuci közvetlen közeléből

2022. máj. 20. 15:11
 17/71 anonim ***** válasza:
87%

Kollégiumban is vannak szabályok, felügyelők, házirend.

Meg önállóságot tanul, tapasztalataim szerint az ilyenek felnőtt korra sokkal önállóbbak lesznek, hamarabb nőnek fel, jobban tudják, mit akarnak, ami a mai hópehely generációban nagyon nagyon előny lesz neki később.

A te gyereked már most határozottnak, céltudatosnak tűnik, ne törjétek ezt le benne.

2022. máj. 20. 15:20
 18/71 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem apuka részéről van egy jó adag komplexus, hogy a kicsi lánya már olyan önálló nagylány lett, hogy külön is lakhat tőle. Pláne, ha rágondol, hogy fiúk is lesznek ott a koleszban. :-)))
2022. máj. 20. 15:25
 19/71 anonim ***** válasza:
96%

Menjetek el a suli nyílt napjára, nézzétek meg a helyet.

Én 14 évesek kerültem kollégiumba, szintén kéttannyelvű suli, az otthonomtól kb 130 km-re. Semmi bajom nem lett, sőt. Önállósodtam, sok barátom lett, a mai napig tartom a kapcsolatot jónéhányukkal.

A kollégiumban rend van és fegyelem, legalábbis nálunk az volt, nem lehetett csak úgy elmászkálni ki a városba... nézzétek meg a helyet, szerintem ha a leányzó komolyan gondolja ezt és tényleg megtesz mindent hogy bejusson, akkor nem lesz gond belőle.

2022. máj. 20. 15:26
 20/71 anonim ***** válasza:
100%
El lehet szerintem engedni.És még meggondolhatja magát egyébként.De ha ennyire szigorúan akarja az apja fogni,megsúgom hogy már csak azért is olyanokat fog csinálni amit nem lehet.Szándékosan.és hiába "jajj ő nem olyan" hát idővel olyan lessz
2022. máj. 20. 15:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!