Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Engednétek, hogy a gyereketek...

Engednétek, hogy a gyereketek az ország másik felébe járjon középiskolába?

Figyelt kérdés

Lányunk 7.-es, kinézett magának egy nagyon erős, kéttannyelvű gimnáziumot speciális nyelvből. Kb. 140 km-re van tőlünk. Közelebb csak Pesten van ilyen képzés, de azt mondja, oda úgysem vennék fel, illetve régebben voltunk párszor ebben a városban nyaralások alkalmával és akkor a város is nagyon megtetszett neki. Ha felvennék, kollégista lenne természetesen, de az apja erről hallani sem akar, szerinte elkallódna ott a felügyeletünk nélkül, túl fiatal még ahhoz, hogy ne legyenek vele a szülei hétközben, ennyit utazgasson stb. Meg szerinte úgysem tetszene neki a koli sem, túl visszahúzódó hozzá. Én belemennék, hogy itt tanuljon, de feltételekkel (pl. minden nap beszélünk telefonon, hétvégente hazajön, időnként meglátogatjuk, hogy lássuk, milyen körülmények, emberek között él). A gyerek egyébként látszik, hogy komolyan gondolja ezt az egészet, a jegyein is sokat javított az elmúlt fél évben, míg korábban alig lehetett rávenni, hogy tanuljon, most csupa jó jegyeket hoz haza és magától leül tanulni minden nap.

Szerintetek el merjük engedni?

2022. máj. 20. 14:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/71 anonim ***** válasza:
19%

30!

Mit nem bír ki benne? Nem mindenki nyafimafi.

2022. máj. 20. 16:17
 32/71 anonim ***** válasza:
17%
140km-re járni gimibe teljesen indokolatlan, nem egyetemről van szó. Mielőtt bármi ilyet szóvá tennél a lányodnak, a pároddal gyakoroljatok egy kis önkritikát és gondolkozzatok, miért akar a 13 éves kislány az ország másik felébe költözni?
2022. máj. 20. 16:18
 33/71 anonim válasza:
17%

"140 km nem az ország másik fele."

Miért is ne lehetne a másik fele? Pl. Hatvan és Tatabánya ennél jóval közelebb van, mégis az ország másik fele, hiszen egyik a keleti, másik a nyugati felében van az országnak. Szerintem az "ország másik VÉGE" kifejezés az amivel te kevered, de a kérdező nem azt írta.

2022. máj. 20. 16:26
 34/71 anonim ***** válasza:
100%
32, tán mert ott van olyan iskola, ahol szeretne továbbtanulni? Én is a lakóhelyemtől 130 km-re jártam gimibe, mert akkor még csak ott volt angol kéttannyelvű.
2022. máj. 20. 16:27
 35/71 anonim ***** válasza:
100%

32!

Nekem mondjuk simán az jutna eszembe, hogy egyszerűen azért akar ott tanulni, mert ott van az adott nyelvből kettannyelvu gimnázium. Semmi mást nem képzelnék bele.

2022. máj. 20. 16:27
 36/71 anonim ***** válasza:
8%
azért próbáljátok meg a közelebbit... (Babits? japán?:)
2022. máj. 20. 16:41
 37/71 anonim ***** válasza:
33%
33, Hatvan és Tatabánya is az ország északi FELÉBEN van, Budapesttől nem messze, ne viccelj már
2022. máj. 20. 16:42
 38/71 anonim ***** válasza:
89%

140 km nem is sok.

Ha jó a suli és reális számára, akkor engedném.

2022. máj. 20. 16:42
 39/71 anonim ***** válasza:
91%

"Ha már ennyire nyelvet akar tanulni olyat kellene folytatni amit elkezdett már"

hany altalanos iskolaban tanitanak ket nyelvet?? marmint hogy egy osztalynak ket nyelvet. miert ne kezdhetne egy uj nyevet kozepiskolaban? egyetemen rengeteg nyelvi szak van ahol 0rol tanitjak a nem egyszeru nyelveket, skandinav, azsiai nyelvek, amiket eleg nagy valoszinuseggel a hallgatoknak egyetem elott nem is lett volna lehetoseguk tanulni. ugyhogy ez nem erv.

kerdezo, kuldd nyugodtan a gyereket, a kozepiskolas kollegiumokat tanarok felugyelik, napi 3x etkezes van, nincsenek magukra hayva felugyelet nelkul (nem is lehetnenek, hiszen kiskoruak)

2022. máj. 20. 17:09
 40/71 anonim ***** válasza:
94%
Nem egyetem, de az egyetem előszobája. Sok múlik a gimnáziumon, pl hogy milyen egyetemre jut be, kap-e ösztöndíjat, esetleg felveszik-e külföldi jó egyetemre, ha oda akar menni. Egy kéttannyelvű gimnázium nagyon is indokolt, ha valakinek van ambíciója, az okj-s titkárnő képzésen túl.
2022. máj. 20. 17:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!