Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért az általános és középisk...

Miért az általános és középiskolákban dolgozó pedagógusokra mondják,hogy az ország jövőre rajtuk múlik?

Figyelt kérdés

Hát,én nem mostanában voltam általános iskolás,gimnazista, de ha akkoriban azt mondják,hogy rajtuk múlik a jövő, nagyjából mindenki nevetett volna.

Egyik alkoholista volt, a másik úgy oktatott,hogy hülyébben jöttél ki az óráról,mint bementél....na mindegy nem folytatom, mert meglincselnek.

Az egyetemi oktatóknak sokkal nagyobb jelentősége, sokkal nagyobb felelőssége van a jövő generációinak edukálását illetően.

Én legalább tőlük tanultam valamit, érdekeset, lényegeset.

Volt több szívatós is, de összességében véve, ott tanultam valamit, értelmes dolgokat.

A felsőoktatásban dolgozó oktatókat kellene jobban támogatni.

2022. jan. 29. 21:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a KÖZOKTATÁSBAn dolgozó pedagógusok - az óvónőkkel kezdve - foglalkoznak MINDEN fiatallal és adják meg minden fiatalnak az alapokat, míg az egyetemekre már csak kevesek jutnak el felnőttként, természetes, hogy nem az egyetemi oktatókon van a hangsúly.

Az iskolában nevelés is folyik, nem csak oktatás. Az egyetemeken csak az a fontos, hogy MIT tanítanak meg, az alsóbb iskolákban inkább az a lényeg, hogy HOGYAN tanítanak a pedagógusok.

Mert ha rosszul csinálják akkor nem is lesz olyan aki eljut az egyetemre.

2022. jan. 29. 21:24
 2/12 A kérdező kommentje:

Nem értek ​egyet.

Nálunk az osztály háromnegyede magántanárhoz járt matematikából meg idegennyelvből, mert olyan volt az "oktatás", meg a tanárok hozzáállása.

Magunkra voltunk utalva.

Ez több, mint 10 éve volt.Most még rosszabb lehet.

2022. jan. 29. 21:45
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Mert, ha alacsonyabb szinteken nem végzik a munkájukat, akkor sokan az egyetemig el se jutnak.
2022. jan. 29. 21:45
 4/12 anonim ***** válasza:
86%

Egyetemen tanulni akaró emberekkel azért sokkal könnyebb foglalkozni, mint pszichopata állat szintjén lévő taknyosokkal, akiket nevelni és motiválni kell, a hülye szüleik mellett.

Egyébként nem csak rajtuk múlik. Viszont nehéz úgy egyetemre menni, ha valaki azon a szinten ragad, hogy 5*2 = tizsenegy.

2022. jan. 29. 21:49
 5/12 anonim ***** válasza:
25%

Mert a legtöbb tanár csak szorongó gyerekeket hagy maga után, akikbe beleverik, hogy másodfokú egyenletek megoldása, Ady Endre magánélete, vagy kovalens kötés tudása nélkül senkik lesznek és utcát fognak maximum seperni.

Szóval sok múlik rajtuk, de rendre csak kárt okoz a többségük.

2022. jan. 29. 21:52
 6/12 anonim ***** válasza:
18%
Pontosan az a baj, ami az #5 válaszban elhangzott. Hülyeségeket kell erőltetni jövőkép és út biztosítása nélkül. Szegény kölyök meg csak úgy van és várja, hogy lesz valaki, vagy kiderül hogy ki lehetne.
2022. jan. 29. 21:57
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Az egyetemi oktatókat támogatnád? Jártál te valaha egyetemre?

Egyrész egy egyetemi oktatónak nem kell semmilyen pedagógiát tanulnia. Aztán vagy van neki érzéke vagy nincs, kutya nem nézi. Másrészt hogy is van ez? Rosszabb esetben egy oktató tart neked 3,5 hónapon át heti 1*1,5 órát, amiben semmi interakció nincs, mert csak ledarálja az anyagot. Azt se tudja, hogy te ki vagy, nem is érdekli, ha te nem jársz be, akkor te sem ismered. Aztán bemész, levizsgázol és ennyi volt vele a "kapcsolatod". Biztosan vannak olyan oktatók, akikkel jobb a viszony, több óra van stb, de szerintem egy általános iskolai és gimis tanárral egyrész ezerszer szorosabb a viszony, másrész sokkal több pedagógiai munkát is végez. Meg szerintem szélesebb látókörű is. Egy egyetemi oktató sokszor csak a saját dolgaira specializálódik, hogy hogyan szaporodnak az emlősök stb és kész. Egy gimis tanárnak felületesebb, de sokkal szerteágazóbb ismeretei vannak.

2022. jan. 29. 22:03
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

“Az egyetemi oktatóknak sokkal nagyobb jelentősége, sokkal nagyobb felelőssége van a jövő generációinak edukálását illetően.”

Na és szerinted a lakosság hány százaléka jut be felsőoktatásba? Miből van több, értelmiségből vagy kétkezi melósból? Ugyanolyan fontos mindegyik szerepe.

2022. jan. 29. 22:26
 9/12 anonim ***** válasza:
23%

Nekem borzasztó tanáraim voltak egytől-egyig. Mégse lettünk az osztálytársaimmal rossz emberek. A tanár szerepe elhanyagolható. Ma már az internet neveli fel a gyerekeket. Régen meg a TV nevelt minket, meg az utca.

A tanár arra jó, hogy megkeserítse az életed és még 20 év múlva is rémálmok gyötörjenek a fizika óra miatt. Sose bocsátom meg a tanáraimnak, hogy minden tantárgyat megutáltatták velem. Azóta az internetről azért a legtöbb releváns információt felszedtem. Ma már teljesen értelmetlen a gyerekek fejébe beleverni a sok lexikális marhaságot, az interneten minden fent van.

2022. jan. 29. 23:34
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A tanár szerepe valóban elhanyagolható amúgy, a legfontosabb szerepe a szülőnek, a kora gyerekkornak és a veled született adottságoknak van. Ha intelligensnek születsz és annak is nevelned, akkor jó esélyeid vannak. Ha a szüleid is ostobák és te sem születsz egy zseninek, akkor nem túl jók a kilátások. Nem attól fordul meg valakinek az élete, hogy megtanulta a János vitézt vagy sem.

2022. jan. 29. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!