Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Engednétek, hogy a gyereketek...

Engednétek, hogy a gyereketek az ország másik felébe járjon középiskolába?

Figyelt kérdés

Lányunk 7.-es, kinézett magának egy nagyon erős, kéttannyelvű gimnáziumot speciális nyelvből. Kb. 140 km-re van tőlünk. Közelebb csak Pesten van ilyen képzés, de azt mondja, oda úgysem vennék fel, illetve régebben voltunk párszor ebben a városban nyaralások alkalmával és akkor a város is nagyon megtetszett neki. Ha felvennék, kollégista lenne természetesen, de az apja erről hallani sem akar, szerinte elkallódna ott a felügyeletünk nélkül, túl fiatal még ahhoz, hogy ne legyenek vele a szülei hétközben, ennyit utazgasson stb. Meg szerinte úgysem tetszene neki a koli sem, túl visszahúzódó hozzá. Én belemennék, hogy itt tanuljon, de feltételekkel (pl. minden nap beszélünk telefonon, hétvégente hazajön, időnként meglátogatjuk, hogy lássuk, milyen körülmények, emberek között él). A gyerek egyébként látszik, hogy komolyan gondolja ezt az egészet, a jegyein is sokat javított az elmúlt fél évben, míg korábban alig lehetett rávenni, hogy tanuljon, most csupa jó jegyeket hoz haza és magától leül tanulni minden nap.

Szerintetek el merjük engedni?

2022. máj. 20. 14:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
79%

45!

De. Felnőtt, dolgozó embernél vagy felsőoktatásban tanuló szintén felnőttnel. Nem 14 éves kisgyereknel. Tán a foberlo keltünk majd, főz neki, tanul vele, stb?

2022. máj. 20. 20:27
 52/71 anonim ***** válasza:
91%
Miért ne engedném? Nem vagyok kontrollmániás és csak megbízom az általam felnevelt gyerekemben.
2022. máj. 20. 20:45
 53/71 anonim ***** válasza:
21%

"kinézett magának egy nagyon erős, kéttannyelvű gimnáziumot speciális nyelvből."

majd rájön, hogy a "nagyon erős" nem jelent mást, minthogy 3x annyit kell tanulni, mint normális iskolában, előnyök nélkül, előny nélkül, aminek az életben hasznát nem fogja venni

kéttannyelvű... milyen nyelv? ma az angolon kívül szinte semmi nem ér semmit... még a német is alig, én németes voltam, és tudom

angolt, németet pedig minden középiskolában tanítanak

kollégium:

ott sok tanulás nem lesz

én megjártam többet is

2 órán keresztül ücsörögtetik a nebulókat, de mindig fele bandának nincs tanulnivalója és majd elfoglalják magukat a mások zavarásával

kialudni magukat nem lehet, mert hol az egyik hol a másik fingik, mászkál, telefonál legalább hajnali 11 de fél12ig

persze rendetlenkedés a folyosón lesz későbbi tájban is, azt hogy kialszod magad felejtsd el

azt is felejtsd el, hogy te tanuló szobán úgy tanulsz, mint otthon

reggel 6kor, max fél7kor a tanár felkelt

itt csupa olyan komment jött, aki még életében nem volt kollégiumon belül

2022. máj. 20. 20:55
 54/71 anonim ***** válasza:
81%
ATTÓL hogy te életképtelen voltál, és gyenge tanuló, más nem az.
2022. máj. 20. 20:58
 55/71 anonim ***** válasza:
80%

"angolt, németet pedig minden középiskolában tanítanak"

ami az esetek 90%ban lofaszt se er. en nyelvi szakon voltam, de nem ott tanitottak meg beszelni. pedig nagyon jo tanarom volt, de egyszeruen nem volt eleg ahhoz, hogy meg tudjak szollani es onalloan tudjak mondatokat alkotni gymorgorcs nelkul. kettannyelvu iskolaban a diakok teljesen korbe vannak veve a nylevvel, nem csak arra a 2-3 * 45 percre hetente

2022. máj. 20. 20:59
 56/71 anonim ***** válasza:
7%

54/54

számomra az is életképtelen, akinek van 10 diplomája, de munkáltató nélkül nem képes meglenni

üdv, egy vállalkozó

2022. máj. 20. 21:00
 57/71 anonim ***** válasza:
10%

55/56

megtanulod autodidakta módon

ahogy én tettem

2022. máj. 20. 21:01
 58/71 anonim ***** válasza:
91%
Két úgy dolgot tanultam egy perc alatt: aki nem vállalkozó, az életképtelen, és létezik olyan, hogy hajnali 11 óra.
2022. máj. 20. 21:04
 59/71 anonim ***** válasza:
100%
#57 en is igy tanultam meg, de te akkor miert dobalkozol azzal hogy angolt ugyis tanitanak kozepiskolaban, ha se neked, se nekem nem segitett megtanulni a nyelvet?
2022. máj. 20. 21:08
 60/71 anonim ***** válasza:
84%

Ha ennyire határozottan akarja, engedném. Nálunk is voltak kolisok a gimnáziumban és semmivel nem voltak jobban elkallódva mint a szülőkkel lakók. Csak épp az országrész egyik legjobb gimijébe járhattak, ami felbecsülhetetlen előny a továbbtanulásban.

Azzal a feltétellel engedném, hogyha megbízható a lány, gyakran beszéltek és elmondja mi történik vele. Ha visszahúzódó, esetleg érheti bántás amit nehezen dolgoz fel.

Ha problémái vannak, ki kell venni a koliból mert lelkileg megy tönkre.

Nektek nem opció közelebb költözni? Én ezt is megfontolnám, a házunk csak egy ház, a gyerekünk viszont a mindenünk!

2022. máj. 20. 21:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!