Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Az ígéret szép szó? Ha a...

Az ígéret szép szó? Ha a lányod szeretne egy drága és szerinted felesleges holmit, kipótolnád az árát, ha megígérted neki?

Figyelt kérdés

Szeretne egy cipőt nagyon, úgy volt, hogy karácsonyra megrendelheti, de végül mást kért. Most újra előjött a téma, mondtam neki, hogy rendben, ha a felét összeszedi (100ezer ft), akkor a maradékot kipótolom én.

Ismerem, ha 10 milliót adna neki valaki, hogy el is költheti akár 2 óra alatt, vagy meg is tarthatja, biztosan elköltené. Gondoltam, hogy 100 ezer forintot sosem tudna összespórolni, égeti a pénz a kezét. De sikerült neki 3 hét alatt... Kapott pénzt a nagyszülőktől, meg eladta pár holmiját, amik már nem kellettek neki. Most meg hallgatom, hogy mikor utalom a számlájára a maradékot, mert ezt a jövő héten megrendeli.

2022. jan. 23. 13:47
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
17%

Egy normális szülő nem vesz egy 17 évesnek ekkora értékben cipőt.

Ha most ilyen elvárásai vannak mi lesz később?

2022. jan. 23. 22:05
 42/53 anonim ***** válasza:
83%
Persze, hogy odaadnám, milyen kérdés ez? Tök mindegy, hogy nem hitted, hogy meg tudja csinálni (nagyon bízhatsz benne), de megígérted, tartsd be a szavad.
2022. jan. 23. 22:26
 43/53 anonim ***** válasza:
20%
Jo nagy marha vagy,ha ilyeneket ígérsz.Tanulja meg kezelni a pézt,aztán vegyen magának amit akar.Minek ilyen cipő?Aranybol van?🤣
2022. jan. 23. 23:36
 44/53 anonim ***** válasza:
0%
Persze, hogy nem fair, de jobb be nem tartani, mint betartani a hülyeséget akkor is, ha rövidtávon rossz a másiknak!! Vállalni kell, hogy hülye volt, és meaculpázni.
2022. jan. 24. 02:53
 45/53 anonim ***** válasza:
12%
Ha 3 hét alatt összekapart 100 ezret akkor 3 hétig csak kibírja ameddig összekaparja a maradékot.
2022. jan. 24. 12:13
 46/53 anonim ***** válasza:
89%

Ha most ezt az ígereted nem tartod be, a lányod egy valamit nagyon meg fog tanulni. S az nem az lesz, hogy a szülő is hibárzat, meg "hülyeségt" is csinálhat, s a többi idióta érv, amit itt valaki felhozott.

Hanem azt, hogy még a saját anyjában se bízhat meg, mert még ő is átveri.

2022. jan. 24. 12:18
 47/53 anonim ***** válasza:
89%
Már késő mert megígértem. Kipótolnám. De legközelebb nem ígérgetnék
2022. jan. 24. 16:24
 48/53 anonim ***** válasza:
86%

Ha én lennék a lányod és nem tartanád be az ígéreted, nem hisztiznék, megvonnám a vállamat. Aztán legközelebb, bármit kérnél is tőlem, nem tartanám be. A szemedbe mondanám, hogy “Te mondtad, hogy az ígéreteket nem kell mindig betartani.” és el van intézve. Persze, hogy nem kell mindig betartani, de akkor visszafelé sem kell ezt elvárni.

Szóval, ezzel nagyon rosszra fogod tanítani. Ez a sok hülyeség, amit összehordtak, csak tönkretenné a kapcsolatotokat. Ha anyám elém állna, hogy nem fogja betartani az ígéretét, hiába teljesítettem a rám eső részt, holt biztos, hogy nem bíznék benned többet. Nem a cipőn van a hangsúly vagy azon, hogy milyen felesleges, hanem azon, hogy az ígéreteket be kell tartani.

(És ez teljesen más helyzet, mint az esik a jégeső, ezért nem megyünk az állatkertbe. Ha rajtunk kívülálló okok miatt nem tudunk teljesíteni egy ígéretet, az érthető, majd máskor be lesz pótolva. De itt annyiról van szó, hogy a kedves szülő felelőtlenül ígérgetett, aztán nem akarja betartani.)

2022. jan. 27. 09:28
 49/53 anonim ***** válasza:
0%

Az utolsó tipikus tini(meg a válaszadók nagy része), akik azt hiszik a szülő tévethetetlen isten, és ha hibázik, akkor ők direkt kijátszhatják és megalázhatják felhánytorgatva a hibáit.

Borzalmas, hogy ilyen emberek élnek a világban, ahelyett, hogy mindenki megbocsátó és megértő lenne, a szuszt is kitaposnák belőled, ha egyszer ostoba voltál, csak azért, hogy ők megkapjanak valamit. Bezzeg ha fordítva történne, és azt ígérnék bárkinek, hogy majd szexelnek, majd csókolóznak, majd elmennek randira, vagy mittudomén, "jóban rosszban" aztán jön a rossz, szemrebbenés nélkül lelépnek, mert a pasas megütötte őket, megcsalta őket, vagy épp fordítva, a nő.. És ANNYI, ANNYI ilyen van, pláne kis tiniknél, hogy "megígérted hogy tanulsz", megígérted, hogy rendet raksz a szobádban, aztán tesznek rá, mert az élet épp zajlik körülöttük.. De fordítva elvárnák, hogy adj nekik 100 ezret, csak mert azt mondtad és te nem hibázhatsz.

Amúgy MINDENKI HIBÁZHAT és SENKINEK nem kell betartani a felelőtlen szóbeli ígéreteit. Felnőtt gyerek egyaránt. Tessék felnőni és kevésbé önzőnek lenni, aki itt pedálozik az "ő sohával", az csak felületesen nézi az életét. A felnőtté válás része megtanulni elfogadni a hibákat és a tévedéseket. A tinikét is, és a tiniknek a szülőkét is. Mindkét félnek meg kell tanulnia, hogy a hibák után megbocsátás jár, ha őszinte bocsánatkérés követi, és ha az ember törekszik arra, hogy jó döntést hozzon.

Ha a gyerekeim lennétek, rohadtul nem érdekelne, ha nem bíztok bennem ilyenért, mert még túl korlátoltak vagytok ahhoz, hogy egészben lássátok a képet. Mint mikor a kisgyerek nem képes felfogni, hogy az egészséges ételtől jó lesz a testének. Nem akarja hinni, mert rövidtávon nem kellemes neki zöldséget enni.

2022. jan. 27. 11:38
 50/53 Bellatrix:3 ***** válasza:
88%

Képzeld én lassan 27 évesen az anyám ilyen hozzáállása miatt nem bízom benne egyáltalán. Túl sokszor ígérgetett úgyhogy semmit nem tartott be. Szóval elhiheted nekem, hogy ilyen igenis nyomot hagy a gyerekben. És tényleg bármit kér tőlem a legtöbb esetben nem érdekel mert annyiszor vert át és ez igenis átverés, hogy meg sem érdemli a bizalmam.

Plusz valamilyen szinten igenis önzőnek kell lenni és olyan nincs, hogy mindenért megbocsátás jár csak a mesékben. Az ember nem kell mindent elnézzen meg lenyeljen az anyjának csak mert az anyja. Ha meg anyuka felnőtt ne ígérgessen felelőtlenül. Tipikus hozzáállás, hogy hátö én nem is gondoltam, hogy a gyerek a ráeső részét teljesíteni fogja. Ebből azt szűri max le, hogy ő az ő részét elvégezte de törölheti ki vele mert az anyja annyira sem képes, hogy betartsa a szavát főleg, hogy simán ki tudná fizetni.

2022. jan. 27. 12:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!