Az ígéret szép szó? Ha a lányod szeretne egy drága és szerinted felesleges holmit, kipótolnád az árát, ha megígérted neki?
Szeretne egy cipőt nagyon, úgy volt, hogy karácsonyra megrendelheti, de végül mást kért. Most újra előjött a téma, mondtam neki, hogy rendben, ha a felét összeszedi (100ezer ft), akkor a maradékot kipótolom én.
Ismerem, ha 10 milliót adna neki valaki, hogy el is költheti akár 2 óra alatt, vagy meg is tarthatja, biztosan elköltené. Gondoltam, hogy 100 ezer forintot sosem tudna összespórolni, égeti a pénz a kezét. De sikerült neki 3 hét alatt... Kapott pénzt a nagyszülőktől, meg eladta pár holmiját, amik már nem kellettek neki. Most meg hallgatom, hogy mikor utalom a számlájára a maradékot, mert ezt a jövő héten megrendeli.
Ha ilyen cipőt szeretne akkor nem 14-5 évesről van szó.
Én nem vennék neki ilyet, magamnak sem. Vannak drágább 100+ ezres cipőim de ezek tiszta ribisek
Teljesen mindegy hány éves a gyerek.
Ha idősebb, akkor tudatosan nem fog már hinni az anyjának, ha meg fiatalabb akkor tudat alatt.
Jajj mit drámáztok itt? Nem kell 100/100 esetben tartani a szavad. Elég, ha 99 esetben tartod, és ez is a tanulás része, hogy az ember, ha később meggondolja magát, merje vállalni, hogy hülye volt!
Megmondanám, hogy ez egy kivételes eset, és mostantól törekedni fogok arra, hogy ne ígérgessek hülyeségeket. Sajnálom, de nem kap 50et a cipőjére. 20at szánok rá, amiből szép kis bőrcipőt tudna venni, a maradékot szedje össze akárhogy. Illetve azt is hozzátenném, hogy ne tarháljon a nagyszüleitől luxusmárkára, mert ez nagyon borzalmas tulajdonság.
17 éves, a felnőtt szabályokat kell megtanulnia, és bizony a felnőttek is hajlamosak hibázni(pláne ígérettel), illetve OKOS felnőttet több különböző hatás ér, és e szerint változtatja, épp mit gondol helyesnek, ezért nyugodtan megszegheti korábbi fogadalmait(válás pl:))
Ha ehhez nem füllik a fogad, akkor mondd meg, hogy a nagyszülői pénzt nem számolhatja bele, mert nem volt szép, hogy lehúzta őket, önerőből kellett összeszednie a pénzt, ez volt az alku.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!