Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3,5 éves lányom mindenre azt...

3,5 éves lányom mindenre azt mondja szemtelen hangnemben, hogy nem vagy beveri a hisztit -dackorszak folyt. - Se szép szó, sem hangos szó nem használ. Nálatok mi az ami használ? Mivel veszitek rá, hogy azt csinálja, amit mondtok Neki?

Figyelt kérdés
2010. márc. 22. 20:39
 1/2 anonim válasza:

Szerintem ami beválik:

Gugolj le hozzá és magyarázd el neki, hogy miért nem jó az a viselkedés amit produkál! Sokszor látom, amikor rászólnak a gyerekre, és ő visszakérdez hogy "miért?", amire a szülő azt feleli hogy "csak" vagy "mert én azt mondom". Ez nagyon rossz! A gyerek nem hülye, sőt! Mindent el kell neki magyarázni normálisan.

Ha nagyon hisztis, akkor büntetést kell neki adni (pl. amíg nem hagyja abba, addig nem játszhat) ha elhagyja a büntetés helyét, annyiszor kell visszacipelni, ahányszor csak kell. Ez nagyon fárasztó lehet, de a következetesség mindig meghozza gyümölcsét!

Ha szemtelenkedik, akkor próbáld belé sulykolni, hogy a rendes kislányok nem így viselkednek, hanem amúgy és hogy ez neked és a család többi tagjának milyen rosszul esik.

2010. márc. 28. 12:24
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia:) Az első válaszadó nagyon jól írt mindent!

Nekem 4 éves a fiam és Ő is elkezdte mostanában azt, amit a Te kislányod. Ha valamit mondunk Neki, akkor vagy a fülecskéjén ül, vagy Ő is nemet mond. Ha valamiért rászólunk, hogy hagyja abba, akkor is jön a "nem". Ilyenkor erélyesebben szólok Neki: "Gyuszi, kértem, hogy ne csináld!" és közben elveszem Tőle, ami nem játék, vagy elhúzom attól a tárgytól, amit piszkált. Ilyenkor persze sírva fakad és mondom Neki, hogy: "Ha hisztizel, bemész a szobádba!" Persze jobban rákezd és már küldöm is a szobájába, közben közlöm Vele, hogy akkor jöhet ki, ha lehiggadt. Egy ideig üvölt, ahogy bír, még cifrázza is:), aztán belefárad és kijön, megölelni:))) Elég fárasztó egy-egy ilyen jelenet, de ahogy az előttem szóló is mondta: a kovetkezetesség meghozza a gyümölcsét! Nem vagyok a gyerekverés híve, még egyszer sem ütöttem Őt meg és nem is szeretném! Sokkal többre megyünk azzal, ha erőszak nélkül, következetesen nevelünk! Egyébként olyat én is rengetegszer hallok, hogy a gyerek visszakérdez, hogy "miért?" és azt a választ kapja, hogy "csak..." vagy "mert én azt mondtam!" Szerencsétlen gyerek így honnan tudná, hogy mégis miért lett rászólva??? Nem értem ilyenkor a szülőket! Ha a fiamra rászólok, azonnal el is magyarázom Neki, hogy mit, miért mondtam, vagy mit, miért nem szabad csinálnia.

Szia:) 33/N

2010. aug. 26. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!