Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Létezik, hogy a dackorszak 2...

Létezik, hogy a dackorszak 2 év körül kezdődik a gyerekeknél?

Figyelt kérdés

Kislányom 2 éves lesz 1 hónap múlva,néha ne bírok vele.

Egyszerűen semmi nem jó,semmi nem kell,enni is alig akar,szinte mindenre nemet mond.Mindenért hisztizik,néha még hozzáérni is alig lehet(bár ezt akkor csinálja ha fáradt)Ti ezt hogyan kezelitek?

Köszönöm a tanácsokat előre is!

2011. júl. 3. 18:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Nálunk két hete kezdődött, 20 hónapos lesz a jövő héten a fiunk. Megkérdeztem a védőnőnket, hogy szerinte ez az e, és szerinte igen, a 2-3 éves kor nem szentírás, és felhívta viccesen a figyelmem, hogy miért gondolom, hogy csak a kamaszkor van előbb? (tanítok és ezt erősen tapasztalom az elmúlt években, és ezt megbeszéltük a múltkor)
2011. júl. 3. 19:20
 2/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is így van ahogy nálatok, én úgy kezelem hogy ha hisztizik nem veszem figyelembe, olyankor teszek veszek kb.2 perc alatt elmúlik ha rosszat csinál pl. mostanában verekszik, akkor megy a fal mellé, ezt még most próbálgatjuk de 1 perc alatt "megbánást tanúsít":)
2011. júl. 4. 10:45
 3/5 anonim ***** válasza:
Pontosan két év körül kezdődik! Üdv a klubban!!! Sok türelem, hiszti ignorálása (nem veszel róla tudomást), ezen kívül anyuka számára füldugó, kedélyjavítók, bébiszitter :o)))
2011. júl. 4. 14:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Az első vagyok

Mi is azt a taktikát követjük, hogy igyekszünk nem tudomást venni róla, mert ha megpróbálunk közeledni felé, csak még jobban belelovalja magát. Elég jól bírja egyébként szuflával, igaz mind a kettőnktől volt mit örökölni akaratosság és szufla terén! :-) Aztán van egy pont, amikor már megváltozik az őrjöngéses sírás hangszíne, akkor tudom, hogy halkan már lehet hozzá beszélni, túllendült egy ponton. Akkor halkan, megnyugtatóan beszélek hozzá, mindenfélét, ami eszembe jut: mit lenne jó játszani, ilyesmi. Akkor már hagyja, hogy megöleljem, még sírdogál, de már figyel rám is. Nála kb. 10 percig tart egy-egy "roham".

2011. júl. 4. 15:42
 5/5 anonim ***** válasza:
A szakirodalom szerint 1,5-2 éves korban kezdődik a dackorszak.
2011. júl. 17. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!