Ha se a szép szó, se a kiabálás, se a választási lehetőség, sem a kérés nem használ, se a segítség nem használ, akkor mit lehet tenni egy szófogadatlan 2 és fél évessel?
Semmi nem használ hónapok óta, a türelem pedig egyre jobban fogy. Próbáltam már minden taktikát:
Mondtam szépen, amit meg se hallott.
Kiabáltam vele, amire azt mondta, hogy nem.
Adtam neki választási lehetőséget (felöltöztesselek, vagy fogat mossunk, fürödjünk vagy vacsorázzunk), de erre az volt a válasza, hogy egyiket se akarja.
Megkértem, azt se hallotta meg.
Ráparancsoltam, arra ugyanúgy jött a nem.
Már nem lehet vele bírni. Erőszakkal kell felöltöztetni, erőszakkal kell megmosni a fogát, erőszakkal kell átpelenkázni, mert üt-vág közben. Nincs hideg a szobában, lehet, hogy a településsel, földrésszel, bolygóval van baja, 🎄sz se tudja. Nem lehet egy életen àt várni, hogy mikor óhajtja megengedni, hogy öltöztessem át, feküdjön le aludni, stb. 1 hete megrúgta a szám, és mozog a fogam.
Ha egy 6 évesről kérdezted volna ezt...még úgy ahogy meg lehetne érteni.
De látszólag fogalmad sincs egy 2,5 éves fejlettségi szintjéről, így első körben azt javaslom: olvass. Sokat.
Érdekes hogy ma már minden gyerek idegrendszerileg sérült.
Következetesek kell lenni, ha kell minden játékát vedd el, nincs edesseg, nincs tv. És a gyerek nem parancsok! Az te vagy! Amit mondasz azt kell csinálni, vagy így vagy úgy! Mindenki abból tanul aminek van következménye.
Jàtèkosan pròbaltad csinàlni? Bekapcsolsz egy zenèt, ès ha vege előtt kèsz vagytok a feladattal, akkor nyertek. Vagy előbb plüssfiguràt öltöztettek, aztàn öltözik ő. Terìtesbe megpròbàlhatod bevonni. Csinàlhatsz kis kèpeket, poszter, ami alapjàn vilàgos neki, hogy mi az, amit minden nap meg kell csinalni. Segìthet az is, ha tàrsasaggal esztek egyûtt ha làtja hogy mindenki az asztalhoz ül, hàtha szìvesebben megy ő is.
Kitaryas, sok gyereknèl nehèz ez az időszak. A kisfiam ,,àlom" baba volt, ès a dackorszak durva, ès hosszù volt. Sajnos volt, hogy meg is ütöttem, semmit nem hasznàlt, csak elvadult tőle ès a mai napig lelkiismeretfurdalàsom van tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!