Mennyire mennétek át alpáriba, ha a szép szó nem használ?
Nyáron szültem és egy közeli rokonom fő céljának tekinti, hogy engem "térítsen" a gyereknevelés terén... Nagyon más nézeteket vallunk, ő tipikusan az az anyuka, aki 24/7 a gyerek mellett van, otthon minden házi/bio/öko és nagyon a természetes vonalat követi. Ezzel nem lenne gond, mindenki éljen úgy és nevelje úgy a gyerekét, ahogyan neki jól esik.
Ő viszont mindig nyomja a hülyeségét, nem telik el úgy találka, hogy ne kössön belém.
Pl. nem jó, hogy mindig babakocsiban van a gyerek, "kössem fel magamra". Hiába nincs tejem, vegyek valami gépet/készüléket, amibe beletöltöm a tápszert, azt a mellemre rakom és olyan lesz, mintha a gyerek rendesen szopizna. Mikor mondtam, hogy nekem 2 hét folyamatos szenvedés után felüdülés volt a cumisüveg és a tápszer, akkor majdnem hátraesett a székkel, hogy ilyet hogy mondhatok. Ugyanezt csinálta a mosható pelenkával is. Meg igazából mindennel...
Már többször mondtam neki, hogy 24 éves vagyok, nem 2 és van szám, hogyha esetleg valamiben bizonytalan lennék, segítség/tanács kéne, akkor szólni fogok és egyértelműen jelzem, hogy kíváncsi vagyok a véleményére. Addig viszont hagyjuk, hogy mindenki úgy intézze a dolgait, ahogy szeretné.
Ilyenkor jön, hogy ő csak segíteni akar, meg "olyan rossz nézni, ahogy ezzel a gyerekkel bánok". Meg anyád.
Komolyan, sokszor nagyon kevés választ el, hogy ne küldjem el melegebb éghajlatra a "tanácsaival" együtt. Mert a szép szó semmit nem ér.
Mi a jó megoldás ilyenkor?
Ne foglalkozz vele, néhány emberbe van egyfajta vélemény és tanács osztogatási kényszer, mert ök azt hiszik csak az jó amit ök csinálnak, mindenki más meg h*lye.
Csináld úgy ahogy jónak látod, szerintem semmi baj azzal ha babakocsit használsz stb.
Nem kell vele foglalkozni, egy idö után abbahagyja ha nem reagálsz rá semmit.
Semennyire nem mennék át alpáriba. Egyszerűen nem találkoznék vele.
Te minek?
(Egyébként első gyerek tápszeres lett, nem szerette a hordozást, eszembe nem jutott mosható pelenkát adni rá. Második anyatejes, sokat hordoztam, mert nagyon jól jött a nagyobb mellett, de imádom a babakocsinkat is, és moshatózunk, mert érzékeny a bőre.... van átmenet, nem csak a két véglet létezik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!