Akinek nincs pénze pelekára, az miért nem használ textilt?
Komolyan nem értem... A hónap végén már naponta jönnek a kérdések, hogy hogyan húzza ki anyuka azt a pár napot, amíg meg nem érkezik a gyes, meg hogy már egy hete alig van mit enni, aztán amikor tételesen felsorolja a kiadásaikat, minden alkalommal szerepel benne a havi 10 ezer pelenkára. Meg itt vannak a néha burkoltan, néha nyíltan pelenkát kérő kérdések, aztán ha valaki javasolja az anyukának a textilt, akkor még ő van felháborodva.
Természetesen elhiszem, hogy nem egy nagy öröm kakit mosni (bár pár nap alatt hozzá lehet szokni), de miért képesek tömegek arra, hogy inkább üres tésztát esznek napokig, de a gyerek fenekén mindenképp drága eldobhatónak kell lenni?
Tudom, törődjek a saját dolgommal. De egyszerűen tényleg nem értem, minek ilyen luxusra költeni, ha már kenyérgondok vannak.
Elnézést, ha valakit megbántottam, de komolyan érdekel, hogy látjátok.
Én sem használtam soha textilpelenkát, inkább kitapasztaltuk, hogy mindhárom gyereknek az első hat-nyolc hónap után már jó volt az olcsóbb pelenka is. Ezt fizetéskor úgy intéztük, hogy legalább 4 hétre elegendő adagot megvettünk mindig, hogy ezzel ne legyen gond.
Ha már másodszor, harmadszor úgy jár valaki, hogy 20-án nincs egy db pelenkájuk sem, akkor a következő alkalommal már rájöhetne, hogy egy kicsit előbbre is lehet gondolkodni.
Azért mert a mostani textil pelenkák minősége silány.
A 30 évvel ezelőtti 100* is kifőzhetted és semmi baja nem lett.
A mostaniakat 3* kimosod 60 fokon, és teljesen megnyúlik, szétfoszlik az anyag
1-es vagyok.
Használok textilpelenkát, bár nem pelenkázásra, de elég sokszor kimostam már, volt hogy 95 fokon és semmi bajuk.
Igaz, már rég jártam itt. Nagyon meglep és elborzaszt, hogy vannak ilyen emberek. Az én gyerekem popsiján 37 forintos pelenka van és teljesen jól működik, akár csak a 60 forintos libero és pampers társai. Mi minden hónap elején fizetéskor megveszünk 150-200 darabot és ez kitart bőven egy hónapra.
Én azt nem értem, hogyan lehet olyan felelőtlen egy szülő, hogy hagyja, hogy elfogyjon a pelenka és utána sír. A pelenkát meglehet előbb is venni, nem kér enni, és nem is sok helyet foglal el. És a szülőség a felelősségről szól, hát gratulálok az ilyen felelősségteljes szülőknek.
Én mindig az akciosat veszem ,igy nem akkora a kiadás a pelenkára és mindig megveszem az egész havi adagot ,amikor megkapom a gyest, igy biztosan marad pelenka a honap végére is , amikor már kevés a pénz.
Sajnos a viz is drága , rengeteg viz elmegy a mosásra is , nem biztos , hogy olcsobb , mint az eldobhato pelenka, meg van ahol két pelekás gyerek is van , anyuka egyedül otthon a 4-5 vagy még több gyerköccel , szerintem sem ideje , sem ereje nem lenne még a rengeteg pelenkát mosni. Én mint már irtam annak a hive vagyok , hogy honap elején be kell szerezni a szükséges mennyiséget és akkor legalább a pelenkával nem lesz gond és nem kell a drága , jo az olcsobb is , csak ki kell tapasztalni , hogy melyik gyereknél milyen válik be.
Ezt én sem értem. Sőt őszintén szólva már néha ott tartok, hogy többet nem jövök fel gyk-ra, mert már itt is megy a koldulás. Meg a siránkozás, hogy így nincs pénz, meg úgy nincs pénz, de cigire meg netre azért futja. Ezt annyira undorító dolognak tartom... és így hónap végén tényleg marhára megszaporodnak az ilyen kérdések.
A mosásról meg annyit, hogy én is használok textilpelust, bár nem pelenkázásra, és én mindig 90 fokon mosom. Most 3 hónapos a pici, úgyhogy már párszor ki lettek mosva, de még mindig teljesen jól használhatók.
Bukósak voltak nagyon a gyerekeim, 90 fokon, előmosással, fehérítéssel, drága mosóporokkal mostam a textil pelenkákat, amiket a fejük alá tettem, meg a partedlikat, törölközőket is. Minden áldott nap mostam.
Igaz, sosem számoltam ki, de a kakis textil pelusok tömegének mosása is szép összegbe kerülhet... és akkor az állandóan használatba vett mosógép esetleges cseréjéről ne is beszéljünk. Legalábbis a mi jóféle gépünk 2 év állandó használat után eléggé csapágyas lett, le kell cserélnünk.
Persze, ki lehet főzni kondérban is a pelusokat. De én a két rettentően eleven fiam mellett nem mernék napi szinten forró vizet melengetni, főleg hogy ott állhatnék egész nap... ki csinálja meg akkor a többi munkát?
Az előttem lévők már mindent leírtak:)
Én csak annyit tennék hozzá, hogy az a gyerek, akinek a segge alá textilpelenkát tesznek, az hamarabb lesz szobatiszta általában. Bár én is eldobható pelenkát veszek, de mivel a gyerekeim közt 13 hónap a korkülönbség, nagyon elevenek, így maradtam az eldobható pelenkánál.
Az is igaz, hogy lehet venni pelenkadiszkontban 38-40 forintért pelenkát. Ezekből 100 db max. 4 ezer forint, ami elég sokáig elég egy nagyobb gyereknek már. Ugye a Kérdező, aki felesleges pelenkát kért, annak 21 hónapos a fia. Őt már szobatisztaságra is lehet nevelni, bár a fiúk később érnek, ez tény. De ha már kevés a pelenka, akkor 20 db-ot is lehet venni, akár 800 Ft-ért is diszkontokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!