Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek nincs pénze pelekára,...

Akinek nincs pénze pelekára, az miért nem használ textilt?

Figyelt kérdés

Komolyan nem értem... A hónap végén már naponta jönnek a kérdések, hogy hogyan húzza ki anyuka azt a pár napot, amíg meg nem érkezik a gyes, meg hogy már egy hete alig van mit enni, aztán amikor tételesen felsorolja a kiadásaikat, minden alkalommal szerepel benne a havi 10 ezer pelenkára. Meg itt vannak a néha burkoltan, néha nyíltan pelenkát kérő kérdések, aztán ha valaki javasolja az anyukának a textilt, akkor még ő van felháborodva.

Természetesen elhiszem, hogy nem egy nagy öröm kakit mosni (bár pár nap alatt hozzá lehet szokni), de miért képesek tömegek arra, hogy inkább üres tésztát esznek napokig, de a gyerek fenekén mindenképp drága eldobhatónak kell lenni?

Tudom, törődjek a saját dolgommal. De egyszerűen tényleg nem értem, minek ilyen luxusra költeni, ha már kenyérgondok vannak.

Elnézést, ha valakit megbántottam, de komolyan érdekel, hogy látjátok.

2013. ápr. 3. 14:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
35%

Mosás, víz is sokba kerül, ez tény. Nekem olyan mosógépem van, ami súlyérzékelős, amennyi a ruha benne, ahhoz mérve engedi a vizet és A+ kategóriás. Csak az a baj, hogy akinek hó végén még 800 forintja sincs pelenkára, az nem tudja az ilyen mosógépet megvenni. Én is inkább tovább mostam keverőtárcsásban, de akkor is kispóroltam a 80 ezres Siemens mosógépet. Ha tényleg egy jó géped van, akkor a víz és áram nem lesz sokkal több. Gondolhatjátok mennyit mosok egy 3 évesre és egy 22 hónaposra:)

Nekem az volt nagy meglepetés, mikor a régi, tényleg régi hűtőm, olyan, amik a 80-as években, 90-es évek elején voltak Lehel régi hűtők, na azt lecseréltem A+-os Zanussi hűtőre, na a villanyszámlám a következő hónapban 3 ezer forinttal lett olcsóbb és minden mást ugyanúgy használtunk, így a hűtőnek tulajdonítottam. Ha ilyen gépeket tudnánk használni, akkor megérné textilpelenkát használni. Csak tényleg, aki pelenkát nem tud venni, az sajna ilyen gépeket se tud.

2013. ápr. 3. 15:12
 12/22 anonim ***** válasza:
81%

Mintha én írtam volna ki a kérdést, egyszerűen ezt én sem tudom megérteni.

Ha látok ilyen kérdést, mindig meg szoktam említeni a textilt, mint lehetőséget. Általában meg se akarják hallani amit írtam. Ez az az eset amikor valakin nem lehet segíteni. Nyilván más aki talpraesett és a jég hátán is megél, az ki se ír ilyen kérdést, mert már rég textilpelust használnak és biztos annak is megtalálta a módját, hogy a mosásuk se legyen drága és maga a peluskészlet is olcsón meglegyen.

Múltkor pl. volt egy kérdés amiben az anyuka mosható pelust használt és saját maguk készítették a mosószert és azt hiszem még talán kézzel is mosta. Tehát mosószer ingyen kimossa egy lavór vízben. Mennyibe kerülhet? Azt hiszem minimális összeg, talán egy hónapra pár száz Ft. Csak a kontraszt miatt írom, hogy van aki szenved,hogy pl. két pelenkása van és több tízezrek mennek pelusra, és már nincs pénz kajára. És van a másik oldal, aki nem panaszkodik, nem mástól várja a megoldást, hanem igyekszik segíteni saját magán. Utóbbi hozzáállás ezerszer szimpatikusabb.

2013. ápr. 3. 15:30
 13/22 anonim ***** válasza:
78%

Azért engem a válaszok többsége és a százalékok is megleptek...

Legtöbb válaszban az a konklúzió, hogy a peluspénzt márpedig nagyobb gonddal félre kell tenni, vagy legelsőként megvenni. Textil náluk se merül föl. Nekem is tök fura, mert mi van, ha tényleg az hiányzik a családi költségvetésből?

2013. ápr. 3. 15:46
 14/22 anonim ***** válasza:
48%
ja, és ugye mély szegénységről beszélünk
2013. ápr. 3. 15:48
 15/22 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok.

Szerencsére nem voltak érzékeny bőrűek a gyerekeim, de biztos, hogy textilpelenkánál sokkal nagyobb gonddal kell eljárni, mert nem mindegyik gyerek bőre bírja, ha esetleg nincs kifőzve, fertőtlenítve a pelenka.

Amikor a középső gyerekkel tanácsadásra jártam, egy anyuka hónapokig küszködött, hogy rendbe tegye a babája popsiját.Nem igazán volt pénze, 2 pelenkása volt egyszerre, amikor nem volt más, rájuk adta a textilpelenkát. Annyit pénzt költött kenőcsökre, krémekre, hogy már nézni rossz volt...

Ez a dolog is elhatározás, szemlélet kérdése. Ki így, ki úgy, de egy középkategóriás pelenkát mindenki meg tud venni, azért is van a családi pótlék, GYES.

2013. ápr. 3. 15:55
 16/22 anonim ***** válasza:

13-as! Valószínűleg azok pontozgatnak, akiknek most sincs pénzük pelenkára, mert a csp-ből és a gyesből a tartozásaikat fizették ki, másra meg nem maradt pénz. Igazából nem itt kéne pontozgatniuk, hanem azon kellene gondolkodniuk, hogyan tudnák az életüket jobbá tenni.

Én is mindig látom a tévében, hogy az Alföld x részén laknak kis faluban, ahol nulla munka van, még a közeli városban is. Szerintem elég sokan megtehetnék, hogy a Dunántúlon keressenek munkát, ideköltözzenek, ha szeretnének változtatni valamit az életükön.

2013. ápr. 3. 15:56
 17/22 anonim ***** válasza:
89%
Én 32 éves vagyok, mikor én születtem, Magyarországon még sehol nem voltak az eldobható pelenkák, így akármilyen érzékeny volt is a bőr, csak azt tudták használni. Mondjuk az is biztos, hogy egy textilpelenkát sűrűbben kell cserélni. Egyszerűen több munka van vele, tény és ezért nem akarnak textilpelenkát használni.
2013. ápr. 3. 16:00
 18/22 anonim ***** válasza:
46%

Sokkal ritkább textilpelusban a pelenkakiütés, csak időben ki kell cserélni, vagy "szárazontartó" betétet (is) berakni, ami alatt nem kell semmi extrára gondolni, egy polár anyagdarab, amit bármelyik régi plédből, vagy megunt ruhaneműből ki lehet vágni.

Mi textilt használtunk, (gondolom kiderült), hozzátáplálás után egyáltalán nem volt szükség krémre és nem volt kiütés pirosodás jellemző.

2013. ápr. 3. 16:00
 19/22 anonim ***** válasza:

A felelősségteljes szülői gondolkodás sok helyen hiányzik.

Ha tudom, hogy textilpelenkát fogok használni, akkor ahhoz kell víz, mosószer, ecet, munka, vasalás stb.

Ha eldobhatót, akkor elteszem a pénzt rá.

Teljesen mindegy, ki milyet használ, csak döntsön felelősen! Tudja-e használni a moshatót? Meg tudja-e venni az eldobhatót, netán itt fog kéregetni?

2013. ápr. 3. 16:05
 20/22 anonim ***** válasza:
90%

Valahogy úgy,meg ha már kér(eget) és fölajánlod, vagy az egyiket, vagy a másikat, akkor miért válogat?

Ha mondjuk textilt kérek és eldobhatót adnának elfogadnám, de fordított esetben is. Az, hogy válogat, nekem azt sugallja, hogy annyira mégse szorul rá, mint mondja.

2013. ápr. 3. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!