Egy óvodás már fel tudja fogni, hogy kérek tőle valamit, vagy különben ezt vagy azt cselekszem. Pl ne dobáld azt a játékot, mert elveszem 2 napig. Ha mégis dobálja, el is veszem. Ha nem hatja meg, hogy elvettem azt is, elveszem a következőt. Ha addig csinálja, míg két napig nem tud mivel játszani, akkor addig csinálja. Nem az én bajom. Nem ütöttem meg sosem a gyerekem. Az elején pedzette a határokat, de ma tudja, hogy ha valamire azt mondom, hogy ne, mert elteszem, veszem, stb, azt tudja hogy úgy is lesz. Az elején ment a könyörgés, hogy de jó lesz. Nem hagytam. Megtanulta. Ma már ha szólok valamiért, maximum másodszor abbahagyja. Mindig a 3dik figyelmeztetés után vettem el. Van amikor csak a másodikig jut el, de aztán gyorsban abbahagyja
2019. aug. 9. 09:36
2/14 anonim válasza:
Elviszem és kiragadom abból a helyzetből..
2019. aug. 9. 09:40
3/14 anonim válasza:
Nyakon verem. 💪
2019. aug. 9. 09:45
4/14 A kérdező kommentje:
El szoktam venni, többször álltak már szatyorban a játékai, ekkor maradt az ágyról ugrálás. Akkor mi van?
2019. aug. 9. 09:51
5/14 anonim válasza:
Berakod a sarokba (ha kijön, közelharcban visszaviszed újra és újra), és nézheti az órát, hogy 3-4-5 perc (hány éves és gaztettől függően) mikor telik le,és az hányas szám :) Aztán pl. hazamentek a játszótérről. Nem nézhet mesét (ez adu ász, de csak ha betartod). Nem játszol vele, amíg így viselkedik. Ez szokott lenni a repertoárom. Ja és az egy időben örömmel utcahosszat ordítva ismételgetett kaki-pisi viccekért már reflexből 10 guggolás jár :D
És általában később adok javítási lehetőséget is. Ha abbahagyod, jóban leszünk. És ha mégis szeretnél játszani velem, akkor előbb segíts mosogatni. :)
2019. aug. 9. 10:00
6/14 anonim válasza:
Akkor elhívom onnan, és foglalkozok vele. Ha nem vagyok "szabad", akkor bevonom abba, amit csinálok éppen.
2019. aug. 9. 10:03
7/14 A kérdező kommentje:
Remek..
2019. aug. 9. 10:03
8/14 anonim válasza:
Kegyetlen, volt de anyukám kirakott a házból, mert fullentettem. Azt mondta hazugok itt nem lakhatnak. Aztán mikor a blokkot felorditottam, beengedett s leterdeltem. Nem lettem lelki nyomi sem, értettem, hogy mi a baj. Ezzel azt mondom, hogy te vagy az anyja, legyen saját módszered. Én távolról nem látom, hogy a te gyereked milyen temperamentum, mitől érezné azt, hogy azt nem szabad. Ugrál az ágyon? Betennem abba a szobába, tv telefon stb nélkül. Nesze, ugrálj de mást nem csinálhatsz. Aztán annak a függvényében, hogy mennyire érti meg, szabnam meg az időt. De ismétlem. Te vagy a szülő, te kell tudd, hogy mi rossz a gyerekednek, amitől értékel majd. Mondjuk ha az enyemtol megvonom a telefont, stb, megy játszik a kertben. Nem zavartatja magát miatta.
2019. aug. 9. 10:05
9/14 A kérdező kommentje:
Tehát más sem csinál mást, mint én.
Azt reméltem, hogy van valami fogás, amire még nem gondoltam.
Minden nap ez a menü, teljes zsarolás lista, sarokban gondolkodás és állandó harc. Aztán 1.5 óra szünet és megint van valami.
2019. aug. 9. 10:05
10/14 anonim válasza:
Bünti van. A kedvenc solog megvonása x ideig. Nálunk 90% beválik. Pl be van igerve a játszotér, de nem fogad szót, akkor nem megyünk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!