Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan fegyelmezel, ha a szó...

Hogyan fegyelmezel, ha a szó nem használ?

Figyelt kérdés

Tegyük fel azt mondod az óvodásodnak, hogy "légyszíves ezt ne csináld", és ő csinálja tovább. Mondjuk ágyról ugrálás, vagy kemény játék dobálása.

Nem reagál, csinálja tovább.

Odamész és beszélsz vele úgy, hogy közben rád is néz, és semmi, nem hagyja abba.

Mit teszel?

2019. aug. 9. 09:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%
Egy óvodás már fel tudja fogni, hogy kérek tőle valamit, vagy különben ezt vagy azt cselekszem. Pl ne dobáld azt a játékot, mert elveszem 2 napig. Ha mégis dobálja, el is veszem. Ha nem hatja meg, hogy elvettem azt is, elveszem a következőt. Ha addig csinálja, míg két napig nem tud mivel játszani, akkor addig csinálja. Nem az én bajom. Nem ütöttem meg sosem a gyerekem. Az elején pedzette a határokat, de ma tudja, hogy ha valamire azt mondom, hogy ne, mert elteszem, veszem, stb, azt tudja hogy úgy is lesz. Az elején ment a könyörgés, hogy de jó lesz. Nem hagytam. Megtanulta. Ma már ha szólok valamiért, maximum másodszor abbahagyja. Mindig a 3dik figyelmeztetés után vettem el. Van amikor csak a másodikig jut el, de aztán gyorsban abbahagyja
2019. aug. 9. 09:36
 2/14 anonim ***** válasza:
79%
Elviszem és kiragadom abból a helyzetből..
2019. aug. 9. 09:40
 3/14 anonim ***** válasza:
25%
Nyakon verem. 💪
2019. aug. 9. 09:45
 4/14 A kérdező kommentje:
El szoktam venni, többször álltak már szatyorban a játékai, ekkor maradt az ágyról ugrálás. Akkor mi van?
2019. aug. 9. 09:51
 5/14 anonim ***** válasza:
44%

Berakod a sarokba (ha kijön, közelharcban visszaviszed újra és újra), és nézheti az órát, hogy 3-4-5 perc (hány éves és gaztettől függően) mikor telik le,és az hányas szám :) Aztán pl. hazamentek a játszótérről. Nem nézhet mesét (ez adu ász, de csak ha betartod). Nem játszol vele, amíg így viselkedik. Ez szokott lenni a repertoárom. Ja és az egy időben örömmel utcahosszat ordítva ismételgetett kaki-pisi viccekért már reflexből 10 guggolás jár :D

És általában később adok javítási lehetőséget is. Ha abbahagyod, jóban leszünk. És ha mégis szeretnél játszani velem, akkor előbb segíts mosogatni. :)

2019. aug. 9. 10:00
 6/14 anonim ***** válasza:
73%
Akkor elhívom onnan, és foglalkozok vele. Ha nem vagyok "szabad", akkor bevonom abba, amit csinálok éppen.
2019. aug. 9. 10:03
 7/14 A kérdező kommentje:
Remek..
2019. aug. 9. 10:03
 8/14 anonim ***** válasza:
15%
Kegyetlen, volt de anyukám kirakott a házból, mert fullentettem. Azt mondta hazugok itt nem lakhatnak. Aztán mikor a blokkot felorditottam, beengedett s leterdeltem. Nem lettem lelki nyomi sem, értettem, hogy mi a baj. Ezzel azt mondom, hogy te vagy az anyja, legyen saját módszered. Én távolról nem látom, hogy a te gyereked milyen temperamentum, mitől érezné azt, hogy azt nem szabad. Ugrál az ágyon? Betennem abba a szobába, tv telefon stb nélkül. Nesze, ugrálj de mást nem csinálhatsz. Aztán annak a függvényében, hogy mennyire érti meg, szabnam meg az időt. De ismétlem. Te vagy a szülő, te kell tudd, hogy mi rossz a gyerekednek, amitől értékel majd. Mondjuk ha az enyemtol megvonom a telefont, stb, megy játszik a kertben. Nem zavartatja magát miatta.
2019. aug. 9. 10:05
 9/14 A kérdező kommentje:

Tehát más sem csinál mást, mint én.

Azt reméltem, hogy van valami fogás, amire még nem gondoltam.

Minden nap ez a menü, teljes zsarolás lista, sarokban gondolkodás és állandó harc. Aztán 1.5 óra szünet és megint van valami.

2019. aug. 9. 10:05
 10/14 anonim ***** válasza:
61%
Bünti van. A kedvenc solog megvonása x ideig. Nálunk 90% beválik. Pl be van igerve a játszotér, de nem fogad szót, akkor nem megyünk.
2019. aug. 9. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!