Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan fegyelmezel, ha a szó...

Hogyan fegyelmezel, ha a szó nem használ?

Figyelt kérdés

Tegyük fel azt mondod az óvodásodnak, hogy "légyszíves ezt ne csináld", és ő csinálja tovább. Mondjuk ágyról ugrálás, vagy kemény játék dobálása.

Nem reagál, csinálja tovább.

Odamész és beszélsz vele úgy, hogy közben rád is néz, és semmi, nem hagyja abba.

Mit teszel?

2019. aug. 9. 09:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
68%
10 guggolás!! Ez óriási, ezt megjegyzem. Vagy lesz egy szuperfitt kölköm és én meg megtanulom az összes kaki-pisi viccet, vagy működni fog :D
2019. aug. 9. 10:32
 12/14 A kérdező kommentje:

Sosem mondja a 10 guggolásra, hogy nem?

Mert nálunk simán van ilyen, hogy mondok valamit, ő felcsapja az állát és annyit mondd, hogy "nem" és nem csinálja meg. Akármi is legyen és akármilyen ideges is vagyok, ő nem.

2019. aug. 9. 10:34
 13/14 anonim ***** válasza:
90%

Megpróbálom kitalálni, mi olyan jó abban a tiltott dologban, és felkínálok valami hasonlót.

Ugrálj a trambulinon. Dobj célba a plüssjátékokkal. Építs tornyot kockákból, és azt döntsd le célbadobással.

Megpróbálok nem csak akkor figyelni rá, amikor valami gazemberséget művel, hanem akkor is, amikor minden rendben. Ilyenkor dicsérem. Már hazafelé megbeszélem vele (pl. óvoda után), mit fogunk csinálni otthon, milyen dolgom van, rud-e abban segíteni, mikor érek rá majd vele játszani.

Viszont ha valamit muszáj megtiltanom, akkor mindenképpen megakadályozom, hogy tovább csinálja. Ha másképp nem megy, fogom a kezét, de ha nem szabad az ágyon ugrálni, akkor nem fog ott ugrálni.

2019. aug. 9. 15:31
 14/14 anonim ***** válasza:

Elterelem a figyelmét, ha jobb napom van, pl ha ugrál és nem jön le, miután szóltam(nálunk egyébként parancsra nem szabad nemet mondani, légyszíves kérleknél lehet), akkor azt mondom, hogy akkor nem akarsz jönni ezt vagy azt csinálni? Szinte mindig akar.

Ha nem vagyok jókedvemben és a figyelemelterelés nem megy, akkor egyszerűen nyomatékosítok(azt mondtam lefelé az ágyról!) Ez is bejön 90%ban.

Ha nem, megfogom és leveszem, miközben mondom neki, hogy (azt mondtam gyere le az ágyról, veszélyes, nem szabad)

Szoktam még kérdezgetni, hogy miért nem csinálja, amit mondtam, vagy hogy tudja e, hogy veszélyes, vagy akarja e, hogy mérges legyek és kiabáljak.

Nagyon ritkán van, hogy idegbajjal kiakad, vagy elbőgi magát, ilyenkor lefogom, megölelem, vagy szólok hogy fejezze be, különben elrakom, kidobom a cuccait!

Szerintem vezessétek be, hogy kérésre mondhat nemet, de van olyan, mikor nem teheti meg, azt csak ritkán használd.

Esetleg még lehet az, hogyha összeugrálod az ágyat, neked kell rendberaknod(és mindig rakasd vele rendbe)

Pl ha nálatok veszélyes az ágyon ugrálni, akkor mondd neki, hogy értse is, miért nem lehet, ha nálatok tönkremegy az ágy, akkor azt mondd, hogy eladod a játéékait, hogy új ágyat vegyetek belőle, mert tönkreteszi a mostani, ha csak az ágyazást teszi tönkre, csináltasd meg vele és szólj neki előre erről!

Egyébként 3 évest simán oddébbvittem és figyelmet tereltem, most, hogy 5 éves a gyerek többet magyarázok neki és többször rakatom rendbe, amit töönkretesz, mert más valamennyire fel tudja fogni az ok okozatot

2019. aug. 10. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!