Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 éves gyereketek (lány) hány...

2 éves gyereketek (lány) hány szót mond, használ?

Figyelt kérdés

Szeptemberre kaptuk meg a státusz időpontot ,de jó másfél hónappal később tölti be a 2 évet.Kicsit parázok, mert nem használja az általában használt szavakat, mint pld az apa,anya,baba,mama.

Van helyettük kanál,nem,tej,el,tojás,ajtó(de csak aj).ágy meg ilyenek..Én nem értem.Nem egyszerűbb pld a babát kimondani a gyerekeknek mint a kanalat vagy épp az ágyat?Mondatokban szerintem nem fog elkezdeni beszélni egy hónap alatt, az már tuti.Bár volt már hogy státus előtt hirtelen csinált olyat amit előtte nem és épp időbe teljesítettünk úgymond, de ez szerintem igen nagy ugrás és nem tart még ott.

Próbálja mondani a mondókákat(ütemre a maga nyelvén beszél).

Szerintetek ezzel már így küldenek bennünket beszédindításra? Vagy csak lassabban fejlődik és várnak még vele? Mik a tapasztalataitok?

Válaszaitokat köszönöm.

2019. júl. 27. 13:16
 1/10 anonim ***** válasza:
58%

Az én lányom baromira előre jár, úgyh nem lesz reprezentatív..

Meg sem tudom számolni hány szót.. de mondazokban, néha pocit helytelenül tagozva beszél.

Anya, apa, autó, bölcsi, jöjjön, gere, punci, tutyi ( fütyi) köldök.. a testrészek vegülis mindegyike, járgány, roller, susnyás, fa bokor, könyv

Énekeket verseket tudja egyedül, kis segítség kell, de néha engem javít ki)

Erdő szélén

Csepp csep csepereg

Boci-boi tarka

Télapós dalok

Mehemed( félig meddig)

Hinta palinta

Most amik eszembejutottak

Augusztusban lesz 2

( nem Magyarországon élünk, most kezdte a németet tanulni( nem tőlünk , sok német szót is tud, amit a bölcsiben használnak , ételek neve.. ott nem beszél senki magyarul)

2019. júl. 27. 13:27
 2/10 anonim ***** válasza:
31%

Helyesebben beszél, mint én írok

Szerintem nem vagytok vészesen lemaradva,

( lányomat 3 évesnek hiszik)

2019. júl. 27. 13:29
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem küldenek beszédinditásra, az enyém 25 hónapos múlt, most sem tud beszélni, 2 évesen ezeket tudta: papa, mama, baba, kaka, engem úgy hív, hogy a, ez az anya, néha mondja az unokatestvére nevét egyszerűsítve, ezen kívül te, az a tej, mé, az a méz, ennyi. A védőnő azt mondta, hogy nagyon értelmes, mindent megmutat a könyvben, nem küldi sehova, 3 éves korig kell beszélni.
2019. júl. 27. 13:34
 4/10 anonim ***** válasza:
57%

Na elsőként megérkezett nagyzoló / fejlesztő / bezzeganyu is. Gratulálunk! 👏

Szerintem nincs lemaradva, nem gondolom hogy ilyen durván komolyan veszi ezeket, hogy azonnal beszédfejlesztésre küldjenek. Ott van a “népszerű” youtube mami, pixyre, a 3 éves fia kb két mukkot tud kinyögni de nem említette soha, hogy fejlesztésre küldték volna őket amit nem ők maguktól kezdtek el.

Szerintem ne aggódj, nagy a türelmi idő ameddig egy kisgyereknek meg kell csinálnia valamit, a kislányom és kb minden baba pl hónapokkal előreteljesít kb mindent ami elvárás lenne.

2019. júl. 27. 13:46
 5/10 anonim ***** válasza:
81%

Miért nagyzol az aki leírja, hogy mi a helyzet náluk? Az én gyerekem is folyékonyan, mondatokban beszélt 2 évesen. Ez van. Tény. Nem nagyzolok. Nem az én érdemem.

Kérdező: Barátnőm kisfia 2 évesen semmit nem mondott, neki azt javasolták, hogy várjanak még fél évet. El is kezdett beszélni. 3 éves korára ő is folyékonyan beszélt.

2019. júl. 27. 15:05
 6/10 A kérdező kommentje:

Úgy tudom a lányoknak előbb ,,kell" beszélni, mint a fiúknak.Lányoknál 2 év, fiúknál 2.5 az idő.Megkésett beszédről meg elvileg 2 és 10 hónap környékén lehetne nálunk beszélni, mert elvileg az alapján amit olvastam ha addig nem beszél akkor megkésett a beszédfejlődése.De ezeket mind neten olvastam szóval passz, ezért is tettem fel a kérdést.

Én is ismerek olyat, aki 2 évesen már verseket mond, náluk nyilván nem merül fel a fejlesztés kérdése.Engem inkább ez a rész érdekel.

Amúgy értelmes, tehát attól ,hogy szellemi problémái volnának nem félek, mindent megért és ha kérjük pontosan megcsinál mindent.Mozgásfejlődésben előrébb van mert már régóta két lábon ugrál vagy épp 1 hónapja rendszeresen bukfencezik, csak a beszéde olyan amilyen.Meg eleve nem értem, hogy a bonyolultabb szavakat mondja, mert ami még érdekes, hogy a kukurikú az megvan, szépen érthetően,hogy lenne egyszerűbb, mint a mama,papa, baba szó, de még az ajtó is egyszerűbb és annak csak az a-t mondja.Mitől függ, hogy milyen szót kezdenek el használni?

2019. júl. 27. 16:33
 7/10 anonim ***** válasza:
70%
Nulla szava volt Amúgy lányoknak 2 évesen 50 szó az elvárás. Fiúknak 2.5 évesen kell ezt teljesíteni.
2019. júl. 27. 21:47
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
2 évesen nem beszélt a lányom, mindent megértett, figyelt a beszédre, szavakat mondott csak. De nem vitte túlzásba. Mondta is a védőnőnk, hogy hirtelen fog elkezdeni beszélni, úgy is lett 2 évesen 2 hetesen mondatokban beszélt. Mondom sokszor viccesen mennyire vártuk, hogy beszéljen, jó lenne, ha néha elhallgatna:) 6éves már. Fiacskám most 1,5 éves be nem áll a szája, minket is meglepett, a védőnőnk is csodálkozott milyen ügyes. Persze szavakat mond:adide, kereke,anya, apa, mama, hajó, katica, autó, bibis, lába, keze, haja, stb. Pedig semmit sem csináltunk másképp, ráadásul fiú. Ne aggódj, addig még biztosan változni fog,mesélj neki sokat, énekelj, mondókázz, lássa a szád mozgását!
2019. júl. 27. 23:43
 9/10 A kérdező kommentje:

8

Párom is mindig mondja, hogy ha annyit fog beszélni mint babanyelven akkor, hamar fogom úgy érezni, hogy lehet ráért volna még a beszéddel :) Lehet tényleg én parázom túl, csak a családban teljesen szokatlan, mert az én oldalamról mindenki idő előtt beszélt illetve én magam is rengeteget beszélek hozzá a születése óta,énekelek,olvasok,mondókázunk(bár utóbbit azért van, hogy ,,kikerüli" mert nem szeret egy helyben ülni),hintáztatva is sokat volt meg van.Elvileg ezek volnának amivel valamelyest befolyásolható volna a dolog és kicsit frusztrál, hogy per /pillanat látható, hallható eredményét semminek sem látom.

De hát folytatjuk és remélem úgy lesz ahogy írod ,hogy egyszerre csak beindul nála minden.:)

2019. júl. 28. 13:00
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

7es válaszoló vagyok. A lányom a 3. szülinapja előtt 2 hónappal szólalt meg (anya, lámpa). 3-4 hónap múlva már mondatokban beszélt.

Mi 21 hónapos korától hordtuk beszédindításra. (orvos küldte fejlődésneurológushoz.. Amúgy semmi baja.)

2019. júl. 29. 06:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!