Az ígéret szép szó? Ha a lányod szeretne egy drága és szerinted felesleges holmit, kipótolnád az árát, ha megígérted neki?
Szeretne egy cipőt nagyon, úgy volt, hogy karácsonyra megrendelheti, de végül mást kért. Most újra előjött a téma, mondtam neki, hogy rendben, ha a felét összeszedi (100ezer ft), akkor a maradékot kipótolom én.
Ismerem, ha 10 milliót adna neki valaki, hogy el is költheti akár 2 óra alatt, vagy meg is tarthatja, biztosan elköltené. Gondoltam, hogy 100 ezer forintot sosem tudna összespórolni, égeti a pénz a kezét. De sikerült neki 3 hét alatt... Kapott pénzt a nagyszülőktől, meg eladta pár holmiját, amik már nem kellettek neki. Most meg hallgatom, hogy mikor utalom a számlájára a maradékot, mert ezt a jövő héten megrendeli.
Magamból kiindulva vagy a férje, vagy ő maga.
Nem hiszem, hogy ne lenne a márkára, vagy más hasonló termékre kereslek azért. :)
A következmény nem az, hogy betartja az ígéretét, hanem hogy nem tartja be, mert HÜLYESÉG VOLT, és azt a "szégyent" kell vállalnia, hogy hülyeséget ígért, és ezt fel kell vállalnia a gyereke előtt. Ez egy nagyon szép felnőtt tett! Hülyeséget ígérni és büszkeségből be is tartani, ne ez az, amire nem szabad nevelni a gyereket!
Amúgy minden gyerek szerencsés, akinek a szüleiben kétely merül fel! Azt jelenti, hogy gondolkoznak! Az anyuka nekem szimpatikus, butaságot ígért, most be kell vallania a gyerekének, hogy butaság volt, sajnálja, hogy ezt ígérte, de nem fogja betartani és megérti, ha a gyereke csalódott. Névnapra, szülinapra, húsvétra vagy ilyesmi ünnepre kap majd értékes ajándékot, akár a cipőt is. Ezt hozathatod előre is, pl húsvéti ajándék előre, húsvétra meg majd semmi tőletek.
Vállalni a felelősséget nem azt jelenti, hogy a kútba ugrassz, mert megígérted, hanem hogy kiállsz magadért, hogy ezt ígérted, átgondoltad, hülyeség volt! Ezt mindenkinek fontos lenne megtanulnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!