Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Az ígéret szép szó? Ha a...

Az ígéret szép szó? Ha a lányod szeretne egy drága és szerinted felesleges holmit, kipótolnád az árát, ha megígérted neki?

Figyelt kérdés

Szeretne egy cipőt nagyon, úgy volt, hogy karácsonyra megrendelheti, de végül mást kért. Most újra előjött a téma, mondtam neki, hogy rendben, ha a felét összeszedi (100ezer ft), akkor a maradékot kipótolom én.

Ismerem, ha 10 milliót adna neki valaki, hogy el is költheti akár 2 óra alatt, vagy meg is tarthatja, biztosan elköltené. Gondoltam, hogy 100 ezer forintot sosem tudna összespórolni, égeti a pénz a kezét. De sikerült neki 3 hét alatt... Kapott pénzt a nagyszülőktől, meg eladta pár holmiját, amik már nem kellettek neki. Most meg hallgatom, hogy mikor utalom a számlájára a maradékot, mert ezt a jövő héten megrendeli.

2022. jan. 23. 13:47
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
19%
100 ezer forintos cipőt??? Normális a lányod? Ha felnő,ki fog neki 100 ezer forintos cipőt venni??? Te sem vagy normális...
2022. jan. 23. 16:02
 32/53 A kérdező kommentje:

Magamból kiindulva vagy a férje, vagy ő maga.

Nem hiszem, hogy ne lenne a márkára, vagy más hasonló termékre kereslek azért. :)

2022. jan. 23. 16:05
 33/53 anonim ***** válasza:
53%
Nem pótolnám ki. Mondjuk nem is ígértem volna meg, mert semmi értelmét nem látom egy ilyen cipőnek egy gyerek számára. Majd ha felnőtt lesz olyat vegyen magának amilyen akar és amilyet bír, addig viszont én vagyok a főnök, mert az én pénzem.
2022. jan. 23. 16:07
 34/53 anonim ***** válasza:
63%
Egyébként én a gyereket sajnálom...Az anyja a gyakorin kérdez a "gyereknevelésről", teszem hozzá, későn (!) el tudom képzelni, hogy hogyan nőtt fel szerencsétlenje. Azt nem mondom, hogy 200 ezer a világ, mert sokan fel se húznák. Azért nem egy Prada-ról beszélünk. Itt a hangsúly az elcse$zett gyerekkoron és egyensúlyon van. Az anyuka probléma megoldására pedig: majd lesz belőle egy gold digger, oszt' jóvan. Szomorú ez.
2022. jan. 23. 16:14
 35/53 A kérdező kommentje:
Miért, az milyen felfogás, hogy aki ajándékot kap a FÉRJÉTŐL, az egy gold digger?
2022. jan. 23. 16:17
 36/53 anonim ***** válasza:
76%
Gondolkozz mielott hulyeseget kérdezel.
2022. jan. 23. 16:56
 37/53 anonim ***** válasza:
57%
#35 Ez nem ajándék, ez teljes eltartottság, ami szégyen. Azt mutatja, hogy a feleség életképtelen . Viszont az igazi szégyen az, hogy a gyereket is erre neveled. Egy gyermeket arra kell nevelni, hogy az eszével, tehetségével bármit elérhet, ha keményen és odaadóan tanul, dolgozik. Az élete értelme nyer, nem csak létezik, mint egy amőba. Szörnyű látni, hogy ennyire buta vagy és ennyire nem érdekel semmi.
2022. jan. 23. 17:15
 38/53 Bellatrix:3 ***** válasza:
85%
Eleve meg sem kellett volna ígérni, ha ilyeneket kérdezel utána. Mostmár vállald te is a következményt. Ha már megígérted tartsd is be. Olyat alapból nem ígérünk amit aztán be sem akarunk tartani mert nem gondoltam, hogy meglesz rá a pénz.
2022. jan. 23. 17:18
 39/53 anonim ***** válasza:
25%

A következmény nem az, hogy betartja az ígéretét, hanem hogy nem tartja be, mert HÜLYESÉG VOLT, és azt a "szégyent" kell vállalnia, hogy hülyeséget ígért, és ezt fel kell vállalnia a gyereke előtt. Ez egy nagyon szép felnőtt tett! Hülyeséget ígérni és büszkeségből be is tartani, ne ez az, amire nem szabad nevelni a gyereket!

Amúgy minden gyerek szerencsés, akinek a szüleiben kétely merül fel! Azt jelenti, hogy gondolkoznak! Az anyuka nekem szimpatikus, butaságot ígért, most be kell vallania a gyerekének, hogy butaság volt, sajnálja, hogy ezt ígérte, de nem fogja betartani és megérti, ha a gyereke csalódott. Névnapra, szülinapra, húsvétra vagy ilyesmi ünnepre kap majd értékes ajándékot, akár a cipőt is. Ezt hozathatod előre is, pl húsvéti ajándék előre, húsvétra meg majd semmi tőletek.

Vállalni a felelősséget nem azt jelenti, hogy a kútba ugrassz, mert megígérted, hanem hogy kiállsz magadért, hogy ezt ígérted, átgondoltad, hülyeség volt! Ezt mindenkinek fontos lenne megtanulnia.

2022. jan. 23. 17:40
 40/53 anonim ***** válasza:
90%
39-re: OK, de a csaj meg közben eladott pár dolgot ebből a célból, szóval ez azon túl sem fair, hogy ha ígért valamit, azt be kell tartania. Elég gáz egy szülőtől visszatáncolni azzal, hogy "h*lye voltam, mert nem számoltam vele, hogy TE teljesíted a vállalt részed".
2022. jan. 23. 18:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!