Az ígéret szép szó? Ha a lányod szeretne egy drága és szerinted felesleges holmit, kipótolnád az árát, ha megígérted neki?
Szeretne egy cipőt nagyon, úgy volt, hogy karácsonyra megrendelheti, de végül mást kért. Most újra előjött a téma, mondtam neki, hogy rendben, ha a felét összeszedi (100ezer ft), akkor a maradékot kipótolom én.
Ismerem, ha 10 milliót adna neki valaki, hogy el is költheti akár 2 óra alatt, vagy meg is tarthatja, biztosan elköltené. Gondoltam, hogy 100 ezer forintot sosem tudna összespórolni, égeti a pénz a kezét. De sikerült neki 3 hét alatt... Kapott pénzt a nagyszülőktől, meg eladta pár holmiját, amik már nem kellettek neki. Most meg hallgatom, hogy mikor utalom a számlájára a maradékot, mert ezt a jövő héten megrendeli.
Ha már megígérted, tartsd is be, így jártál!
Szép kis tanulópénz, nem mondom, de teljesen etikátlan lenne a lányoddal szemben most kihátrálni.
Szülőként mondom.
Ha megígérted be kell tartanod. Én ezek után szóba se állnék anyámmal ha nem lenne képes betartani amit ígért. Hiszen ezek után mindenre kifogással fogsz jönni, és a szemébe egy hazug leszel, mert nem tartottad be a szavad. Hidd el, hogy a gyerek ezt egy életre megjegyzi és soha semmilyen körülmények között nem fog bízni benned sőt ha neked lenne szükséged rá ugyan így reagál majd teljesen jogosan. A saját anyjának meg tartani kell a szavát 100-ból 100 esetben. A gyerek csak azt fogja megjegyezni ahol nem tartotta a szavát és ez sokkal rosszabb. Azért van nekem is rossz viszonyom anyámmal mert gyerekkoromban, kamaszkoromban, sőt még fiatal felnőtt koromban is képes volt meg képes hamis ígéreteket tenni amiket szarik betartani ez által nulla bizalmam van felé és ezt magának köszönheti egyedül. Hamar megtanulta, hogy nem kell hazudni főleg a saját gyerekednek nem érdemes, mert életre elveszíti a bizalmát feléd aztán pislogsz, hogy mivan, de akkor már késő.
Plusz ha kigyűjtötte a ráeső részt amiben megegyeztetek akkor nagyon gané dolog nem kipótolni. Még bízik benned ne most ásd el a benned vetett bizalmát egy életre.
Szerintem meg tudja, hogy hülye voltál és kihasználja erre hivatkozva. Jól nevelt gyerek mondaná, hogy ez rengeteg pénz egy cipőre egy 17 évesnek, megértem, ha nem akarsz 50et költeni rám "csak úgy" mikor tele vagyok cipőkkel.
"A saját anyjának meg tartani kell a szavát 100-ból 100 esetben."
Ez meg egy nevetséges dolog, nem is tudom hogy lehettek ilyen képmutatóak, hogy ilyet leírtok. Millió eset van, mikor valami nem úgy alakul, vagy hülyeséget ígértél, hogy letudj egy helyzetet. Elég annyi, hogy holnap elviszlek az állatkertbe(nem néztél időjárást) és leomlik a jégeső. Nyilván nem viszed el meghalni a gyereket ott. Vagy ha megígéred neki, hogy elviszed sütizni, a nagyiék meg egy hatalmas házi tortát sütöttek neki, amiből megevett fél kilót, akkor még nem viszed utána te is, hanem megmondod, hogy a nagyiéknál már betortáznál, ha mennénk még sütizni, kihánynád az egészet. De 50ezer ilyen eset van az emberek élete során, hogy eddig ez volt, de most menni kell, mert a nagyi kórházba került a fejfájásával, vagy így volt, de most nincs áram, így volt, de bejött egy munka. A gyerek ebből nem azt tanulja meg, hogy te megbízhatatlan hazudozó vagy, hanem vannak nálad nagyobb dolgok, amiket nem irányíthatsz, és mindig az adott helyzethez kell mérni a lehetőségeket. Mit akarsz, hogy azt tanulja, hogyha megígéri xynak, hogy majd neki adja a szüzességét, de szakítanak, a pasi majd mehessen követelni az ígéretét? Francokat, a dolgok változnak. Hónap vége van, gondolom kell az 50 ezer neked is.
Igen, meg fogja tanulni, hogy anya nem minden esetben teljesíti, amit mondott, és tudni fogja, hogy neki sem kell mindig! ÉS ez jó! És nem vagy szranya, mert nem adsz neki 50ezret 50. pár luxuscipőre! Sem azért, mert elhamarkodottan ígértél! Ő is fog élete során, hiszen EMBER, hibázni fog még, tessék helyre hozni, FELVÁLLALNI a dolgokat! Valószínűleg duzzog még egy kicsit, teljesen jogosan fog neki rosszul esni, de ha jó értékrendre nevelted, nem lesz élete tragédiája, hogy az anyja nem adott 50ezret C.L cipőre, ezzel körbe fogják röhögni. Most elképzelem, ahogy egy huszonéves barátnőm, akár aki gazdag, itt nyafogna, hogy "anyám nem adott C.L cipőre 50ezret, mikor gimis voltam, azóta nem tudok benne bízni, pedig megígérte" hát én többet nem barátkoznék a csajjal!:)
Nő vagyok, anya, és a gyerekem bízik bennem. Úgy alakítom a dolgokat, hogy neki jó legyen, ha baj van, minden erőmmel mentem, de nem vagyok mindenható, sem tökéletes és ezt ő is tudja. Igyekszem. Ez elég. Ha nem megy, elnézést kérek és tovább lépünk. Lehet, hogy duzzog pár sort, amiért mégsem hívjuk át a barátnőjét, mert épp beázott a tető és penészedik, pedig megígértem, de meggondoltam magam, van most fontosabb dolog, amit helyre kell hozni. Majd áthívjuk máskor. Jó is, ha így áll az emberekhez a világban, rugalmasan, hogyha változnak a dolgok, tudja kezelni, ne jegyzetelje, hogy ez is meg az is rossz volt nekem. Ha valaki mondjuk késik, ne boruljon ki, hogy azt mondtad nyolcra jössz, most meg 8:15 van, különben hatalmas pofonok érik majd a társadalomban.
Az az 50 ezer 100 ezer, 100-100 a két rész.
Nem fog hiányozni a kasszából, szerencsére hónap végén sem kell figyelni a kiadásainkat. Még gondolkozom, mert nem kevés pénz, főleg olyan valamire, ami havonta 2x jó, ha a lábán lesz... De valószínűleg reggel megkapja a maradék pénzt is rá, hogy megrendelhesse.
Köszönöm szépen a válaszokat!
JÉZUSOM!
Én azt hittem valami akciós vagy használt darab, 50et gyűjt, és 50et pótolsz. Nevetséges, biztosan nem "csak úgy" alapon. Ha hülye voltam, hogy megígértem, utólag vállalnám a felelősséget:D Nekünk középkategóriás geox, ck, mk, kenzo dolgaink vannak, de ezeket is akciósan szerezzük be..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!