Hogy neveljem meg a lányom?
Egyszerűen minden nap későn jár haza és ha megkérdezem, hogy hol volt rávágja, hogy semmi közöm hozzá. Múltkor találtam cigit és alkoholt is a táskájában, de amikor kérdőre vontam elkezdett üvölteni, hogy miért kutakodom a cuccában. Szemtelen és nagyon rosszak a jegyei.
A kérdésem igazából az, hogy hogyan neveljem meg? Ha csak megkérem, hogy maradjon otthon azért is elmegy. Zárjam be? Vagy mit csináljak? És a jegyei? Csoda ha nem bukik meg. Mit rontottam el? 1 éve még 4-es tanuló,aranyos, jó kislány volt. Most 13 éves
Én is azt hittem, hogy 16-17 éves a lány, amikor elkezdtem olvasni, de hogy 13? Persze 17 évesen sem jó ez, na de 13 évesen rettentő korai az, hogy így viselkedjen, na meg a cigi és az alkohol is. Nem azt mondom, hogy kislány, de még közel sem felnőtt, csak egy kiskamasz.
Nem keveredett valami rossz társaságba vagy nem lettek új barátai, akik rossz hatással vannak rá?
Én is egy rossz társaságra gondolok, azért lett ilyen gyökeres változás hirtelen. Vagy talán "pasija" lett. Ráadásul kamaszodik, tehát a barátok most a minden. Igaz ahogy elkezdtem olvasni, először 17 körülinek tippeltem a korát. Nagyon durva, hogy hol tart most ez a korosztály, azért nálam is volt 1-2 ilyen, de az nagy ritkaság volt, én kb 10 éve voltam 13.
Kezdjük ott, hogy nincs olyan, hogy lelép amikor akar. Azért nehogymár egy 13 éves kislányt ne lehessen megfékezni. Ordít? Soha 1x nem ordítottam, na azt próbáltam volna meg.
Jegyeivel tessék foglalkozni, addig semmi mással. Legalább bukásra ne álljon semmiből.
Cigi, alkohol... Te jó ég 13 évesen?? Nem akarok semmi rosszat jósolni, de általában ezek a lányok lesznek 15 évesen anyukák.
Ő egy kislány, akárhogy nézzük, bárhogy szépítjük, még akkor is kislány. Még csak most kezdődik a tini kort, szóval ha nem fékezed meg az elején, ez csak rosszabb és rosszabb lesz, ennél bőven van lejjebb. És onnan már nagyon nehéz lesz vissza jönni. Teljesen tőled függ, anyagiakban, lakhatásban, mindenben, nem nála van a labda. Minden eszközt be kell vetni, nehogymár egy 13 éves tartson terrorba.
Igen, zárd be, vedd el a telefonját.
És ha üvölt, akkor mi van? Maximum egy pofont is kiérdemel. Kis takony, ne hagyd, hogy a fejedre nőjön, és ez nem a tipik "kamaszodik"-szituáció. A lányod azt hiszi, ő diktál - nyilván, okkal ;) -, hát mutasd meg, hogy ő csak egy GYEREK, aki NEM irányít - legalábbis ilyen dolgokban biztosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!