Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lányom 3 éves, hogyan neveljem...

Lányom 3 éves, hogyan neveljem meg?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem tudom már kezelni. Nem fogad szót, sőt van olyan hogy direkt csinál valami olyat, amiről tudja hogy én mérges leszek rá. 5 hónapos terhes vagyok, nehezebben megy minden, a türelmem is fogytán. Ha bántom akkor lelkiismeret furdalásom, van, meg hát ugye utána sajnálom. A bántás ne azt jelenti hogy el agyabugyálom, csak odahúzok a seggére, vagy ha olyat mond akkor a szájára. Mit csináljak már vele????!!!!!!
2012. júl. 2. 19:00
 1/4 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy nem könnyű most neked. De próbáld meg lazábban venni a dolgokat. Ő azért csinál olyar, amit nem kellene, mert tudja hogy mérges leszel. Addig is rá figyelsz, és élvezi, hogy próbára teheti a saját és a te határaidat. Ez egy ilyen kor. Viszont már értelmes, meg lehet vele beszélni a dolgokat. Megütni csak végső esetben üsd meg, mondjuk ha veszélyes dolgot csinál, és akkor sem a szájára, csak a fenekére vagy a kezére. Ha van lehetőséged rá, hétvégére vidd el valamelyik mamához, hogy picit te is kipihenhesd magad. Ha nincs, akkoris legyen heti pár órád, amikor csak te vagy, magaddal foglalkozol, kikapcsolsz. Hidd el, sokkal több türelmed lesz így. +ha kell, Magne B6

Kitartás :)

2012. júl. 2. 19:27
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi. Amúgy egy értelmes, okos kislány, de ezek a direkt kib..szásos dolgok már azért nehezen lenyelhetők. Máskor olyan aranyos, meg szófogadó. Az oviban sincs rá panasz. Nehéz kicsit.
2012. júl. 2. 19:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szoktad dicsérni? Az én 3,5 éves fiamnak is voltak olyan időszakai, hogy megőrültünk. 7 hónapos terhes vagyok és volt, hogy este már zokogásban törtem ki, mert annyira kiborultam a tehetetlenségtől. Nála bevált a sok beszéd, na nyilván nem amikor éppen őrjöngött, hanem mikor lecsillapodott. Elmondtam, hogy mit hogyan kéne tenni és ha szót fogad, akkor sokmindenre kaphatóak vagyunk (kirándulás, fagyizás, esti meseolvasás, vagy plusz egy mese nézése, stb.), tehát valamilyen jutalom kilátásba helyezése, vagy éppen az, amit szeretne. Amikor jól viselkedett, szót fogadott, akkor mondtuk neki, hogy na, látod, így kell viselkedni, nagyon ügyes vagy! És akkor megkapta, amit szeretett volna, arra mentünk amerre ő akart, vagy kapott valami apróságot (édesség, fagyi, kis játék). Az oviban egyébként rá sem volt panasz. És mikor ilyen kis ügyes volt, akkor megbeszéltük, hogy mit hogyan kéne csinálni. Nem ment egyik napról a másikra, de kb. 1 hét alatt megoldódott a dolog. Persze az apukája is segített. Meg én a párom szerint alapból türelmes vagyok, de néha én is úgy éreztem már, hogy olyan düh van bennem, hogyha megütöm, nagyon nagy lesz... :( Persze nálunk is csattant el már pofon, fenékrecsapás.

Pl. volt, hogy egyből nyávogott, hogy neki kell valami, meg "akarom". Mi meg ránéztünk és mondtuk, hogy ezt próbálja szépen elmondani, nyávogás nélkül. Ha elhangzott, hogy kérem szépen, vagy légyszives, akkor megkapta. Tudom, hogy leírni könnyebb, de próbálkozni kell. Én azt vettem észre a kisfiamon, hogyha én is ingerültebben szólok neki, akkor ő azonnal ellenáll és tuti balhé lesz, mert akkor ő is ingerülten válaszol. Próbálj meg lehiggadni és beszélgetni a kislányoddal!

2012. júl. 2. 20:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Előzőnek igaza van! A helyesen alkalmazott dicséret csodát tesz, minden alkalmat kihasználok, kerülve az agyon ajnározást. Ma például megkérdezte: bevihetem a táskát a trambulinba ugrálni? (3 éves) Mondtam, hogy igen, és nagyon ügyes, vagy hogy eszedbe jutott megkérdezni. Apróság, de látom rajta, hogy számít, meg szeretne felelni. A rosszalkodást sosem büntetem ütéssel, inkább korlátozok, megvonok dolgokat: akkor most hazamegyünk ha nem tudsz rendesen viselkedni, ha nem tudsz szépen sétálni, bekötlek a babakocsiba, ha nem állsz meg a kismotorral, elveszem a kismotort és ma már nincs motorozás. A kilátásba helyezett büntit mindig végrehajtom, és ez is jól működik. Ha megütöd, az szerintem azért baj, mert látja, hogy nem tudtál uralkodni magadon. És ha ki tud borítani, könnyen rászokik, hogy provokálja ezt, mert úgy érzi ő győzött. Ráadásul ezzel arra tanítod, hogy elfogadott lehet bármilyen helyzetben megütni a másikat, és idő kérdése, hogy üssön ő is. Mivel nem tisztelted, nem fog tiszteletet tanusítani ő sem. A korlátozás ami igazodik a helyzethez, sokkal jobb büntetés. Az otthoni büntetőszék is ilyen.Oda kell ülni 3 percre, és elgondolkodni, utána felállhat. Biztos van olyan gyerek, akire nehezebb hatni szép szóval, de kitartás, egyre könnyebb lesz.
2012. júl. 2. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!