Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A lányom nem akar kistestvért,...

A lányom nem akar kistestvért, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A párommal mindketten 33 évesek vagyunk, a kislányunk 13. Fél éve feljött, hogy szeretnénk még egy babát, viszont a lányunk gyűlöli még az ötletét is, olyanokat mond, hogy majd kint fog aludni a kutyaházban. Ez annyira fáj a szívemnek. Van külön szobája és a kicsinek is lenne, amint elég idős lesz, hogy ne a mi szobánkban aludjon (kiságyban). Nem zavarná őt a tanulásban sem, de hallani sem akar erről. Próbáltam vele szépen beszélni a kistesóról, de a vége mindig csak vita a részéről. Jelenleg hat hetes terhes vagyok, a lányom viszont folyamatosan hangoztatja, hogy ő egy gyereket sem akar látni a házban, és nem azért mert féltékeny, hanem mert utálja a gyerekeket. Mit tegyek, mivel puhítsam, békítsem?

2020. nov. 27. 23:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/78 anonim ***** válasza:
63%

70-es

Evvel az a baj,hogy ha gyámügynél megtudják mi csinál a gyerek,börtönbe megy a szülő.

Amúgy ezt nem értem,miért gyűlölik ennyire a kistesót?

2020. nov. 29. 19:58
 72/78 anonim ***** válasza:
54%

Én részemről azt mondom, hogy a korkülönbség se mérvadó. Ember függő, hogy jó testvérek lesznek e vagy sem meg sokat számít a szülői hozzáállás is. Nekem 19 évvel fiatalabb a legkisebb húgom és imádjuk egymást és sokat van velünk. Ezen kívül van 13 évvel fiatalabb húgom is ott is ugyanaz a helyzet. Szóval sokat számít inkább a szülő ebbe szerintem a nővérem az egyetlen akivel sose jöttünk ki pedig csak 1 év van köztünk és ott az volt a gond, hogy féltékenység volt.

Én is most várom a második babám, 8 éves múlt a lányom. Ő most nagyon várja és régóta szeretett volna tesót. Lehet a lányod hallotta másoktól milyen rossz h a kis tesó miatt elhanyagolják őket.

Sok sikert és boldog babavárást

2020. nov. 29. 21:45
 73/78 anonim ***** válasza:
85%

Honnét tudod hogy tökéletes meg boldog?(csak kérdem mert képernyő előtt nem tudod hogy adott személynek a családja milyen)

Amúgy nem azért,tipikus gyerek féltékenykedés van,tudod,hogy ha kistesvér jön akkor megy hogy nem törödne vele senki.

2020. nov. 30. 11:43
 74/78 anonim ***** válasza:
60%

Miért baj az ha a nagy utálja a másik gyereket?

Igen, a szülőnek joga van másikat szülni, de a nagyobbnak meg joga van utálni és nem foglalkozni vele, esetleg a lehető leghamarabb lelépni.

Sajnos nagyon sokszor van az hogy a nagyobbnak kell vigyázni a kisebbre mert anyuci pihenne vagy dolga van. Ez aljas dolog akkor, ha a nagy nem akart testvért, ne kötelezze senki rá hogy foglalkozzon vele. A szülők maguknak csinálták oldják meg.

2020. nov. 30. 16:49
 75/78 anonim ***** válasza:
68%

Nem kell puhítani.

Szeretnétek kisbabát? Akkor LESZ és pont. Ebbe egy kamasznak pont semmi beleszólása nincs és nem is lehet.

Megszokja, viszont figyeljetek rá, hogy ne tegyétek rendszeres bébiszitterré, mert akkor tényleg megutálja a testvérét.

2021. jan. 2. 19:49
 76/78 anonim ***** válasza:
85%
Na mi lett azóta?
2021. jan. 2. 21:11
 77/78 anonim válasza:
55%
Megértem a lányodat.
2021. jan. 6. 17:29
 78/78 zsizii válasza:
meg lett már a gyerek??XD
ápr. 17. 21:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!