Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A lányom nem akar kistestvért,...

A lányom nem akar kistestvért, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A párommal mindketten 33 évesek vagyunk, a kislányunk 13. Fél éve feljött, hogy szeretnénk még egy babát, viszont a lányunk gyűlöli még az ötletét is, olyanokat mond, hogy majd kint fog aludni a kutyaházban. Ez annyira fáj a szívemnek. Van külön szobája és a kicsinek is lenne, amint elég idős lesz, hogy ne a mi szobánkban aludjon (kiságyban). Nem zavarná őt a tanulásban sem, de hallani sem akar erről. Próbáltam vele szépen beszélni a kistesóról, de a vége mindig csak vita a részéről. Jelenleg hat hetes terhes vagyok, a lányom viszont folyamatosan hangoztatja, hogy ő egy gyereket sem akar látni a házban, és nem azért mert féltékeny, hanem mert utálja a gyerekeket. Mit tegyek, mivel puhítsam, békítsem?

2020. nov. 27. 23:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/78 anonim ***** válasza:
55%
Féltékeny
2020. nov. 28. 00:17
 12/78 anonim ***** válasza:
59%
10. jaj hát mert neked rossz volt most aztán mindenkinek az lesz. Nem kéne kivetíteni másra a bajodat. Apukám és a féltestvére között 20 év korkülönbség volt. Nagyon szerették egymás. Apukám a haláláig segítette, látogatta, én is nagyon szerettem és tartottuk a kapcsolatot. Sosem volt semmilyen konfliktus, probléma. Egyedi, hogy alakulnak ezek a dolgok.
2020. nov. 28. 00:20
 13/78 anonim ***** válasza:
93%
Martin, neked nem azért rossz mert van egy húgod, hanem mert anyád egy gumiszobába való elmebeteg. Biztos vagyok benne hogy akkor is ilyen szarul bánna veled ha egyke lennél.
2020. nov. 28. 00:24
 14/78 anonim ***** válasza:
57%

#12 Nem azt mondtam, hogy mindenkinek, de lehet ez egy gyermeki megérzés, kitudja, érdemes ezen elgondolkozni.

#13 Igazad van 100%-ban, de 10 éves korom előtt nem emlékszem, hogy ilyen lett volna. Kitudja, hol csúszott el a dolog.

2020. nov. 28. 00:26
 15/78 anonim ***** válasza:
69%

13 evesrol van szo aki tudja, hogy az a baba nem a cukisag neki. Hanem egy siro, kakilo hanyo kis valami. O hatra fog kerulni, rosszabb esetben majd vigyazhat a kistesora.

Ha mar uton van a baba akkor ha elakar koltozni a nagyszulokhez, vagy nem akar a tesoval foglalkozni engedjetek. Nem kell "megpuhitani" se semmit trukkozni 13 eves nem egy kisgyerek. Ha jobb neki a nagyszuloknel akkor menjen.

2020. nov. 28. 00:49
 16/78 anonim ***** válasza:
40%
Az a lényeg, hogy majd soha ne hagyd egyedül a lányod a kistesóval, nehogy történjen a picivel valami "baleset", egyébként szeretettel próbálj viszonyulni a lányodhoz és ne csak szavakkal, hanem tettekkel is, hogy érezze, ő is fontos. Az a baj, hogy ahol több testvér van, ott mindig megoszlik a figyelem és a lányod ösztönösen érzi, hogy a kistesó megérkezésével ő már csak második lehet. Ráadásul valszeg majd pesztrálhatja a picit és ehhez semmi kedve!
2020. nov. 28. 00:49
 17/78 anonim ***** válasza:
92%
szerintem is a lepasszolástól fél, én azt modnom, ha előre szólt hogy nem akar gyereket, akkor ne okozzatok neki terhet ezzel.. nem mindenki szeretei a babákat, többet közt én sem. zavaró az üvöltés, a kaki szag, a sok munka ami vele jár. Persze, legyen babátok ha szeretnétek, de nem avatnám be a 13 évest sem az etetésbe, sem abba hogy bármit csináljon vele. Arról viszon tmindenképp beszélgessetek el vele, hogy az nem jó senkinke sem ha utálatban nő fel, úgy hogy fogadja el a döntéseteket ilyen feltételek mellett (tehát hogy kiahygjátok) és ne tegye tönkre a baba életét azzal, hogy a semmiért utálja. Mert ez fontos, hogy fel tudja fogni, hogy mekkora kárt tehet másokban az ilyen kiutasító magatartással.
2020. nov. 28. 00:50
 18/78 anonim ***** válasza:
25%
Majd abbahagyja a hisztit.
2020. nov. 28. 01:01
 19/78 anonim ***** válasza:
52%

Én sem akartam kistestvért.Az első aki jött volna sajnos nem jöhetett.Fél úton elvesztettük. :(

Amikor terveztek nekem egyet ismét én már nagyobb voltam, 6 év körüli, de pontosan tudtam, hogy mit jelent egy testvér. Vagyis, sejtettem főleg a tv műsorokból. Rongálás, sírás, zaj, megkülönböztetés.

Ellenkeztem én is kézzel-lábbal, mondtam mindent csak hogy eltántorítsam őket, de csak nem nekem lett igazam. (:p)

Abban sajnos igen, hogy többet nem volt csend, ahogy nőtt egyre több cuccom ment tönkre, nem is kaptam már olyan drága játékokat, és volt hogy nem velem foglalkoztak hiába szerettem volna.

De! Soha nem éreztem ezeket hátránynak úgy, ahogy elképzeltem. Mindent megértettem, mindennek láttam az okát.

Sírt,mert szeretett volna valamit amit mi nem mindig tudtunk kitalálni.Amikor ezt először megértettem segíteni kezdtem anyának,így vele is tudtam lenni.

Tönkre ment sok játékom, de nem zavart úgy ahogy azt képzeltem. Örömmel adtam neki mindent ami az enyém volt, még a csörgőim is a rengeteg játék közt kajlódtak.

Nem kaptam drága ajándékokat, de az addig sem kellett.Örültem egyszerűbbnek is, és örültem annak is ha tesó kapott valami drágábbat. Volt is hogy én választhattam neki. :D

Sokszor vesztünk össze amikor már nagyobb is volt, de mindenek ellenére nagyon szerettem és szeretem is.Örülök,hogy lett tesóm.

Adj neki időt, hagyd hogy majd ő is megismerje a kis testvérét és megértse mit jelent nővérnek lenni.Semmiképp ne sózd majd rá. Én is magamtól mentem mindig kotnyeleskedni, ha nem mentem nem zargattak és erre szükségem is volt. Ne bébiszitter legyen a lányod, ne az ő nyakára legyen gyerek címszóval, hogy majd ő vigyáz rá könnyebb lesz úgy.

Csak nektek, neked. Ha akar besegít majd, és ha olyan lelkes mint én voltam akarni fog

2020. nov. 28. 02:23
 20/78 anonim ***** válasza:
38%
Nem ő dönt. Ennyi. De a helyedben én azért átgondolnám, mert óriási lesz a korkülönbség, s főleg úgy, hogy ő egyáltalán nem nyitott rá, nem lesz testvéri kapcsolatuk.
2020. nov. 28. 02:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!