Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A lányom nem akar kistestvért,...

A lányom nem akar kistestvért, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A párommal mindketten 33 évesek vagyunk, a kislányunk 13. Fél éve feljött, hogy szeretnénk még egy babát, viszont a lányunk gyűlöli még az ötletét is, olyanokat mond, hogy majd kint fog aludni a kutyaházban. Ez annyira fáj a szívemnek. Van külön szobája és a kicsinek is lenne, amint elég idős lesz, hogy ne a mi szobánkban aludjon (kiságyban). Nem zavarná őt a tanulásban sem, de hallani sem akar erről. Próbáltam vele szépen beszélni a kistesóról, de a vége mindig csak vita a részéről. Jelenleg hat hetes terhes vagyok, a lányom viszont folyamatosan hangoztatja, hogy ő egy gyereket sem akar látni a házban, és nem azért mert féltékeny, hanem mert utálja a gyerekeket. Mit tegyek, mivel puhítsam, békítsem?

2020. nov. 27. 23:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 anonim ***** válasza:
21%

olyan stílusba fogok válaszolni ahogy ő.

És neked nem kélne be kussolnod mi előtt beszólnál?

2020. nov. 29. 09:26
 62/78 anonim ***** válasza:
8%
#61*
2020. nov. 29. 09:27
 63/78 anonim ***** válasza:
35%
Nem mindenki vágyik kistesóra, főleg nem ennyi évesen. Én kib.szt.m volna az ablakon, ha lett volna. Utálom a gyerekeket, magamnak való vagyok, nem szeretem, ha egész nap rajtam lóg valaki. Márpedig egy kisgyerek egész nap azon fog lógni, aki korban legközelebb áll hozzá a családban, azaz a 13 éves lányon. Se tanulni, se pihenni nem tud majd tőle. Valóban nincs joga megmondani, hogy lehet-e kistesója, de azt joga van eldönteni, hogy akar-e vele foglalkozni, kér-e belőle.
2020. nov. 29. 10:40
 64/78 anonim ***** válasza:
21%

Amúgy neked kélne legjobban pszichiáter mert mindig ez kommenteled,menjél és kezeltesd ki magadat :)

Jaj,mert szegényt megbántottam mert vissza szóltam :(((((

Leközelebb nem szóljon be,ez van,ha ő bunkó velem,én is az leszek vele.

2020. nov. 29. 11:08
 65/78 anonim ***** válasza:
48%

Honnan vagytok benne ilyn biztosak hogy megszereti?

Nekem is 13 éves koromban szült anyám ismét. Az első adandó alkalommal elmentem az ország másik végébe kollégiumba(abban az időben szerencsére gimisként is bent maradhattál hétvégén jó indokkal) a házukba meg csak akkor mentem ha nagyon kötelező volt. A második gyerekük(direkt nem hívom testvéremnek) ritka idegesítő kis vakarcs, örültem hogy nem kell a közelébe lennem. Anyámék meg vinnyogtak hogy miért nem megyek "haza". Még csak az kéne. A kölyök most 10 éves és én ha úgy vesszük 10 éve nem lakom velük. Sikerült elüldözniük.

2020. nov. 29. 14:06
 66/78 anonim ***** válasza:
27%
#64: szólj anyádnak, vigyen el pszichiáterhez.
2020. nov. 29. 14:08
 67/78 anonim ***** válasza:
28%

De minek? Teljesen normális a 64. válaszoló.

2020. nov. 29. 15:19
 68/78 anonim válasza:
91%

Sokan írták, hogy a gyereknek nincs beleszólása abba, hogy lesz-e tesó. Ezzel egyet értek, mert tényleg nincs. Viszont ezzel együtt jár az is, hogy ha nem szólhat bele, akkor kötelezettségei sincsenek vele szemben. Tudom miről beszélek, mert 16 vagyok, alig idősebb a lányodnál. 3 éves voltam, amikor kistesóm született. Nagyon elhanyagolva éreztem magam és minden eszközzel igyekeztem felhívni magamra a figyelmet. Kiborítottam a konyhában az ételt, italt, tönkretetten egy csomó cuccot, mindezt azért, mert ha le is szidtak, jobban éreztem magam, mert legalább foglalkoztak velem. És én 3 éves voltam, nyilván kicsi, aki nem érti meg, hogy ő is a gyerekük, vele is foglalkozni kell. Ezzel csak arra akarom felhívni a figyelmedet, hogy ha a lányod nem békél meg a tesóval, valószínűleg nem fogja bántani, de minden eszközzel igyekszik majd felhívni magára a figyelmeteket. Egy 13 évesnek pedig erre több ötlete lehet, mint egy 3 évesnek, lehetnek veszélyesebbek is. Visszatérve a kötelezettségekre, ha nem akarja, ne legyenek neki. Ne felejtsd el, ő a te és a párod gyereke lesz, nem a lányodé. Ne kérd, hogy segítsen pelenkázni, etetni, tolja a babakocsit. Ne bízd rá, ne legyen ingyen bébiszitter. Rám sokszor bízták az öcsémet, amikor nagyobb voltam, rém idegesítő volt, hogy nem tudtam tőle mit kezdeni, pedig alig fiatalabb nálam. Ne kerüljön háttérbe se érzelmileg, se anyagilag. Mielőtt és miután megszületik a kistesó, csináljatok anya-lánya és családi programokat. Ha megszületett, ne hagyjátok, hogy bemenjen a szobájába és zavarja a tanulásban vagy pihenésben. Hozzám még mindig bejárkál az öcsém, piszkál, zavar mindenben, meg is üt. És ő már nem kicsi. Nekem még az is rosszul esett, amikor az öcsém az én szülinapomra kapott ajándékot. Amikor az 5. szülinapomra rollert kaptam, ő is, amikor a 6.-ra biciklit, ő is. Ő mindig használhatta a telefonomat, tabletemet, laptopomat, én az övére rá se nézzek, ez még mindig fennáll.

Mindenképp beszélgess vele el, hogy miért nem akarja! Bármi is az ok, fogadd el, ne mondd, hogy hülyeség, csak magyarázd el neki, hogy pl. nem hanyagoljátok el, nem fog az ő szülinapja a tesóról szólni, nem kell rá vigyáznia. Sok sikert!

2020. nov. 29. 15:25
 69/78 anonim válasza:
59%
#69 vagyok. A szülinaposat úgy értettem, hogy az ÉN 6. szülinapomra kapott biciklit az ÖCSÉM. És tudom, hogy nálunk kicsi a korkülönbség, így nagy korkülönbségről véleményt, tanácsot nem tudok mondani, de még mindig képes nagyon gyerekesen viselkedni a tesóm, szóval néha szinte olyan, mintha kicsi tesóm lenne. Ha nem hasznos a válaszom, akkor sajnálom.
2020. nov. 29. 15:32
 70/78 anonim ***** válasza:
34%
semmi gond. ha nem tetszik neki, nyugodtan aludjon kint a kutyaházban. akkor több hely lesz a normális családtagoknak
2020. nov. 29. 19:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!