Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ezt már nem lehet bírni. Mit...

Ezt már nem lehet bírni. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

A bátyám 17 éves(1 hét múlva 18). 12 éves korában epilepsziás lett ami most, így 17 éves korára visszatért, de már sajnos nem gyógyítható, örökre megmarad.Az ő fontossági listáján az első a Barátok aztán a Család..... Anyukám FEBRUÁR óta nem tudott normálisan aludni, mert a bátyám mindig megígérte hogy hamar hazér(az epilepszia a kevés alvása miatt jött), időben lefekszik aludni.... De hát nem. Ha megígéri,hogy 11-re hazajön , akkor 1-re ér haza. Anya pedig mindig ideges, hogy mi lehet vele, és persze addig nem tud aludni, amíg az én bátyuskám haza nem jön. Utána persze vacsit készít magána, csörömpöl egy darabig. Anya február óta folyamatosan csak 1 órakor tud elaludni(persze ezt is a bátyuskámmiatt -.-), és persze 4-korkel kelnie, mert dolgoznia kell menni. Ez 3 óra alvás. Majdnem Minden Nap. Emiatt persze elaludt is egyszer, elkésett a munkából, kapott még lehetőséget. De annyira fáradt, hogy nem tud rendesen dolgozni, és nem tud aludni, ezért persze gyakran errontja a munkáját. Ezt nem nézik jó szemmel a főnökei, és félünk, hogy előbb-utóbb kirúgják. Nem vagyuk gazdag család, sőt , nyakunkon az adósság, anya havi 60.000 forintos fizetést kap, apa is csak 80.000. Nem tudom mit lehetne tenni, de a Barátnőjével is évente többet vesznek össze mint anyáék az egész házasságuk alatt. És persze emiatt is idegeskedik, elkölti a pézt, mert neki cigi kell. És anyára, apára nem gondol. Jólvan azt mondta neki anya, hogy mi lesz ha kirúgják (anyát) a mnkahelyéről, akkor aztán mehetünk mi amerre látunk.... Persze-persze, demi lesz velem? Ezt nem én kérdeztem ha nem anya, hogy hát engem még fel kell nevelni....Igaza is van. Apa is beszélt már többször vele, hogy változzon meg, de nem, ő csak továbbra is későn jön haza, nem érdekli őt, hogy mi van velünk....Kérlek segítsetek márnem tudom mit lehetne tenni. Bocsánat, kicsit össze-vissza írtam le.... Várom a válaszokat!

11/L

2010. aug. 9. 19:24
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
bocs de idősebb vagyok már két diplomával tapasztalattal,hogy a beteg emberek utálják ha lesajnálod őket és érezteted velük hoggy betegek nem élhetnek kedvük szerint,és tudom mit jelent ez a betegség egyik jo barátom szenved ebben a betegségben otthonról elköltözött,mert már nem bírta a sok hülye szabályt,amit nem csodálok,és átéltem már vele pár rohamot,nem egyszerű kezelni,de nem kell szerencsétlent agyonszabályozni mert megunja,én se hagyom h mások pofázzank hogy éljem az életem,16 évesen se hagytam már, amúgy vannak barátaim nem vagyok rosszindulatú és miért kéne haza érnie éjfélre egy 18 éves felnőtt fiúnak a bulik éjfélkor kezdődnek 18 éves ha majd ott alszik a barátnőjénél hazarángatjátok,10 percenkét rátelefonáltok,szerintem örül ha nem otthon kell lennni,amugy sokan menekülnek otthonról és inkább ülnek az utcán csak otthon ne kelljen lenniük.
2010. aug. 12. 15:08
 32/36 A kérdező kommentje:
Na jó, már megint ott tartunk,hogy van aki nem értette meg mit írok... Kedves 15:08! Már elmondtam: Senki sem tiltja el a barátnőjétől, már aludtak egymásnál. NEM menekül el otthonról, csak nem fogad szót anyáéknak. Ezen próbálok neki segíteni,hogy meg értse, másokra is kell gondolni. Egyre megértőbb, csak mert sokat foglalkozom vele, a testvérem, nem sajnálom, úgy kezelem mint egy normális embert. Igen , úgy.Az,hogy leszoktattam a kávéról, az nem azt jelenti,hogy sajnálom. Sok vele egykorú [bele értve téged is] nem érti meg, hogy attól, hogy 18 évesek letettek, még hallgatni kell a szüleitekre, mert nem lettetek olyan "nagyok", csak egy évvel idősebbek. Persze én 11 éves fejjel ,más hogy látom a világot mint ti. Szerintem kevesen törődnek ennyire e testvérükkel mint mi egymással [ő is nagyon sokat törődik velem].
2010. aug. 12. 15:57
 33/36 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Ne törődj azokkal, akik csak lehurrognak. Úgysem értik Meg miről írsz! Egyébként én vagyok az akinek írtál. Most is mondom, ha bármit szeretnél tudni, bármilyen kérdésed van, akár Neked van valami gondod, nyugodtan írj nekem!!! Nagyon szívesen segítek, amiben tudok!!!!
2010. aug. 12. 16:35
 34/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm, legalább Te megértesz :)
2010. aug. 12. 17:15
 35/36 anonim ***** válasza:
Bocs nem vele egykorú vagyok 28 éves vagyok és munkámból kifolyólog sok,18 évessel találkozom,és a legtöbb menekülne otthonról sajnos.Szerintem ülj le vele egy nyiugodt pillanatban és beszélgessetek Anyukád és apukád is legyenek ott ,a jó kommunikáció mindenek az alapja.
2010. aug. 12. 18:52
 36/36 A kérdező kommentje:
Na jó, akkor 28 vagy. De ha sok 18 évessel találkoztál már, akkor biztos tapasztaltad már azt, amit leírtam. A családi beszélgetés már sokszor megvolt.... Igazság szerint, velem osztja meg a dolgait inkább mint anyuékkal, pedig ők is szívesen meghallgatják, és nagyon rendese szülők.
2010. aug. 12. 19:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!