Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ezt már nem lehet bírni. Mit...

Ezt már nem lehet bírni. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

A bátyám 17 éves(1 hét múlva 18). 12 éves korában epilepsziás lett ami most, így 17 éves korára visszatért, de már sajnos nem gyógyítható, örökre megmarad.Az ő fontossági listáján az első a Barátok aztán a Család..... Anyukám FEBRUÁR óta nem tudott normálisan aludni, mert a bátyám mindig megígérte hogy hamar hazér(az epilepszia a kevés alvása miatt jött), időben lefekszik aludni.... De hát nem. Ha megígéri,hogy 11-re hazajön , akkor 1-re ér haza. Anya pedig mindig ideges, hogy mi lehet vele, és persze addig nem tud aludni, amíg az én bátyuskám haza nem jön. Utána persze vacsit készít magána, csörömpöl egy darabig. Anya február óta folyamatosan csak 1 órakor tud elaludni(persze ezt is a bátyuskámmiatt -.-), és persze 4-korkel kelnie, mert dolgoznia kell menni. Ez 3 óra alvás. Majdnem Minden Nap. Emiatt persze elaludt is egyszer, elkésett a munkából, kapott még lehetőséget. De annyira fáradt, hogy nem tud rendesen dolgozni, és nem tud aludni, ezért persze gyakran errontja a munkáját. Ezt nem nézik jó szemmel a főnökei, és félünk, hogy előbb-utóbb kirúgják. Nem vagyuk gazdag család, sőt , nyakunkon az adósság, anya havi 60.000 forintos fizetést kap, apa is csak 80.000. Nem tudom mit lehetne tenni, de a Barátnőjével is évente többet vesznek össze mint anyáék az egész házasságuk alatt. És persze emiatt is idegeskedik, elkölti a pézt, mert neki cigi kell. És anyára, apára nem gondol. Jólvan azt mondta neki anya, hogy mi lesz ha kirúgják (anyát) a mnkahelyéről, akkor aztán mehetünk mi amerre látunk.... Persze-persze, demi lesz velem? Ezt nem én kérdeztem ha nem anya, hogy hát engem még fel kell nevelni....Igaza is van. Apa is beszélt már többször vele, hogy változzon meg, de nem, ő csak továbbra is későn jön haza, nem érdekli őt, hogy mi van velünk....Kérlek segítsetek márnem tudom mit lehetne tenni. Bocsánat, kicsit össze-vissza írtam le.... Várom a válaszokat!

11/L

2010. aug. 9. 19:24
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
*"fokozatosan"
2010. aug. 12. 12:30
 22/36 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Én vagyok, aki írt Neked privát e-mailt. Szívből gratulálok, hogy sikerült Neked leszoktatni a at alkoholról és a kávéról a bátyádat! Tudod, sokan nem értik meg, hogy mit él át egy epilepsziás ember családja! Csak az tudja, aki ebben érintett! Ha van még kérdésed, írj privát e-mailt és nagyon szívesen válaszolok!
2010. aug. 12. 12:35
 23/36 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm :). Egyenlőre nincs kérdésem, de ha lesz akkor írok privátba :)
2010. aug. 12. 13:26
 24/36 A kérdező kommentje:
Remélem, most már sikerülni fog leszoktatni őt a késésekről is, de asszem ez nehezebb lesz :(
2010. aug. 12. 13:27
 25/36 A kérdező kommentje:
Ó, most eszembe is jutott egy kérdés mindjárt írok :). Köszönöm, hogy válaszolsz még privátba is :)
2010. aug. 12. 13:28
 26/36 A kérdező kommentje:
Írtam is :)
2010. aug. 12. 13:32
 27/36 anonim ***** válasza:
51%
Fokozatosan hogy szoktatod le h elmenjen otthonról ,18 lesz felnőtt hadd élje már az életét,és akkor jöjön amikor akar valószinmű a barátaival akar lenni a brátnőjével stb nem otthon ülni és bámulni téged meg a négy falat.11 éves vagy babázzál inkább mint h irigykedsz a bátyádra h neki vannak barátai és elmegy otthonról szórakozni...Rosszindulatu irigy jóakaró testvérnél nincs rosszab,a pokolba vezető út is csupa jószándékkal van kikövezve.
2010. aug. 12. 13:36
 28/36 A kérdező kommentje:
13:36: Tudod ez eléggé rosszul esik amit írsz :(. Képzeld én nem arról akarom leszoktatni,hogy elmenjen otthonról, ha nem arról,hogy késsen. Rosszindulatú? Rosszindulatú vagyok csak mert jót akarok neki :(? Te aztán nagyon értesz ehhez, látom! Képzeld vannak barátaim,van legjobb barátnőm, már 8 éve. nem irigykedek a tesómra, Szeretem. Hallottad már ezt a szót? Szerintem egyértelmű, hogy itt ki a Rosszindulatú, akinek Nincsenek barátai(igen te!). Lásd milyen rosszul esett ez most komolyan :(.
2010. aug. 12. 13:43
 29/36 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Nekem írtál privátba! Már én is válaszoltam és ezután is nagyon szívesen segítek Neked amiben tudok! Minden kérdésedre válaszolok! Írj nyugodtan!!!
2010. aug. 12. 14:58
 30/36 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm :)
2010. aug. 12. 15:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!