Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ezt már nem lehet bírni. Mit...

Ezt már nem lehet bírni. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

A bátyám 17 éves(1 hét múlva 18). 12 éves korában epilepsziás lett ami most, így 17 éves korára visszatért, de már sajnos nem gyógyítható, örökre megmarad.Az ő fontossági listáján az első a Barátok aztán a Család..... Anyukám FEBRUÁR óta nem tudott normálisan aludni, mert a bátyám mindig megígérte hogy hamar hazér(az epilepszia a kevés alvása miatt jött), időben lefekszik aludni.... De hát nem. Ha megígéri,hogy 11-re hazajön , akkor 1-re ér haza. Anya pedig mindig ideges, hogy mi lehet vele, és persze addig nem tud aludni, amíg az én bátyuskám haza nem jön. Utána persze vacsit készít magána, csörömpöl egy darabig. Anya február óta folyamatosan csak 1 órakor tud elaludni(persze ezt is a bátyuskámmiatt -.-), és persze 4-korkel kelnie, mert dolgoznia kell menni. Ez 3 óra alvás. Majdnem Minden Nap. Emiatt persze elaludt is egyszer, elkésett a munkából, kapott még lehetőséget. De annyira fáradt, hogy nem tud rendesen dolgozni, és nem tud aludni, ezért persze gyakran errontja a munkáját. Ezt nem nézik jó szemmel a főnökei, és félünk, hogy előbb-utóbb kirúgják. Nem vagyuk gazdag család, sőt , nyakunkon az adósság, anya havi 60.000 forintos fizetést kap, apa is csak 80.000. Nem tudom mit lehetne tenni, de a Barátnőjével is évente többet vesznek össze mint anyáék az egész házasságuk alatt. És persze emiatt is idegeskedik, elkölti a pézt, mert neki cigi kell. És anyára, apára nem gondol. Jólvan azt mondta neki anya, hogy mi lesz ha kirúgják (anyát) a mnkahelyéről, akkor aztán mehetünk mi amerre látunk.... Persze-persze, demi lesz velem? Ezt nem én kérdeztem ha nem anya, hogy hát engem még fel kell nevelni....Igaza is van. Apa is beszélt már többször vele, hogy változzon meg, de nem, ő csak továbbra is későn jön haza, nem érdekli őt, hogy mi van velünk....Kérlek segítsetek márnem tudom mit lehetne tenni. Bocsánat, kicsit össze-vissza írtam le.... Várom a válaszokat!

11/L

2010. aug. 9. 19:24
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Oké , akkor elmondom nekik... Nem szeretném,hogy bármi baja legyen . Csak nehéz lesz, mert lehet, hogy többé nem bízik majd meg bennem, de azért elmondom... Vagy lehet,hogy előtte megpróbálom még1-szer leszoktatni .... A cigi is árt neki?
2010. aug. 10. 11:36
 12/36 anonim ***** válasza:
Szia! Megint a 06:21-es vagyok. A cigi is árthat, mert elvonja az agyától az oxigént. Ha írsz nekem privát e-mailt, több kérdésedre is válaszolok. Nem akarok nyilvánosan beszélni a családtagomról!!! Ugye megérted?
2010. aug. 10. 11:47
 13/36 A kérdező kommentje:
Szia! Persze megértem, köszönöm. Majd írok privátba.
2010. aug. 10. 12:25
 14/36 anonim ***** válasza:
Szia! Megint a 06:21-es vagyok. Nagyon szépen köszönöm a leveled, már válaszoltam is rá!!!!
2010. aug. 10. 12:46
 15/36 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :)
2010. aug. 10. 13:05
 16/36 anonim ***** válasza:
42%
Szia! A 06:21-es vagyok megint. Ha van még kérdésed írj! Nagyon szívesen válaszolok minden kérdésedre, amire tudok.
2010. aug. 10. 13:16
 17/36 anonim ***** válasza:
78%
Attól hogy valaki epis még élhet nornálisan,nem kell megfojtani,vagy anyukád szerejen rá nyomkövetőt,komolyan aztán csodálkoztok ha egszer végleg előlköltözik szerintem már ő sem bírja sokáig ezt az állapotot h 18 éves lesz egy hét múlva és mindenki a nyakán csüngene.
2010. aug. 11. 17:27
 18/36 A kérdező kommentje:
ma 17:27: Senki sem csüng a nyakán, anyukám is jót akar neki, nem akarja, hogy megint rohama legyen. Tudod mi az az epilepszia? .... És persze hogy aggódik,ha 2 órával később ér haza mint ígérte.
2010. aug. 11. 18:15
 19/36 anonim ***** válasza:
Tudom h mi az epi,jo barátom 24 éves és az deigy is eljön velünk bulizni,és istenem hajnalban megy haza mondjuk külön él,mert nem bírta már otthon hogy leszabályozták,még a barátnőjét is eltiltották tőle hogy jaj mert a szerelmetől boldogságtól szextől rohama lehet. Ja majd nem szexel a bnőjével,fogta magát azt költözött.
2010. aug. 12. 11:16
 20/36 A kérdező kommentje:
Utolsó: SENKI sem tiltja el a barátnőjétől, akkor lehetnek együtt amikor akarnak, és az hogy mikor fekszenek le egymással az nem ránk tatozik, ezt anyáék is tudják. És akkor sem lehetne "lefékezni" őt ha anyát kirúgják a munkahelyéről? Akkor aztán mehetünk amerre látunk, mert nem lesz pénzünk :(. Amúgy is apukáméknak volt egy jó ötlet(persze ezt sem tartotta be): Egy héten lehet 3 olyan nap, amikor akkor jön haza amikor csak akar. A többinél pedig suli időben 10 szünetben 11-kor érjen haza. Ő ezt el is fogadta, csak éppen nem tartotta be.....Ennyi. Én sem haragszom rá, mármodtamhogy jól kijövünk egymással, elmondta,hogy alkoholt nem iszik, a kávéról pedig sikerült leszoknia ;) Elvettem tőle a kávét :D Nem lett mérges, megértette, hogy az Ő érdekében teszem :). Így legalább nem kellett beárulnom anyáéknak :). Tegnap 10-re kellett hazaérnie, de 12-re ért haza.... Anyumék már kivannak nem tudnak mit csinálni.... De megpróbálhatnám én is, hogy erről is szépen "okozatosan" leszoktassam(a késésről), hátha ez is sikerül :)
2010. aug. 12. 12:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!