Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ezt már nem lehet bírni. Mit...

Ezt már nem lehet bírni. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

A bátyám 17 éves(1 hét múlva 18). 12 éves korában epilepsziás lett ami most, így 17 éves korára visszatért, de már sajnos nem gyógyítható, örökre megmarad.Az ő fontossági listáján az első a Barátok aztán a Család..... Anyukám FEBRUÁR óta nem tudott normálisan aludni, mert a bátyám mindig megígérte hogy hamar hazér(az epilepszia a kevés alvása miatt jött), időben lefekszik aludni.... De hát nem. Ha megígéri,hogy 11-re hazajön , akkor 1-re ér haza. Anya pedig mindig ideges, hogy mi lehet vele, és persze addig nem tud aludni, amíg az én bátyuskám haza nem jön. Utána persze vacsit készít magána, csörömpöl egy darabig. Anya február óta folyamatosan csak 1 órakor tud elaludni(persze ezt is a bátyuskámmiatt -.-), és persze 4-korkel kelnie, mert dolgoznia kell menni. Ez 3 óra alvás. Majdnem Minden Nap. Emiatt persze elaludt is egyszer, elkésett a munkából, kapott még lehetőséget. De annyira fáradt, hogy nem tud rendesen dolgozni, és nem tud aludni, ezért persze gyakran errontja a munkáját. Ezt nem nézik jó szemmel a főnökei, és félünk, hogy előbb-utóbb kirúgják. Nem vagyuk gazdag család, sőt , nyakunkon az adósság, anya havi 60.000 forintos fizetést kap, apa is csak 80.000. Nem tudom mit lehetne tenni, de a Barátnőjével is évente többet vesznek össze mint anyáék az egész házasságuk alatt. És persze emiatt is idegeskedik, elkölti a pézt, mert neki cigi kell. És anyára, apára nem gondol. Jólvan azt mondta neki anya, hogy mi lesz ha kirúgják (anyát) a mnkahelyéről, akkor aztán mehetünk mi amerre látunk.... Persze-persze, demi lesz velem? Ezt nem én kérdeztem ha nem anya, hogy hát engem még fel kell nevelni....Igaza is van. Apa is beszélt már többször vele, hogy változzon meg, de nem, ő csak továbbra is későn jön haza, nem érdekli őt, hogy mi van velünk....Kérlek segítsetek márnem tudom mit lehetne tenni. Bocsánat, kicsit össze-vissza írtam le.... Várom a válaszokat!

11/L

2010. aug. 9. 19:24
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
Nemsokára 18, nem kéne már virrasztani hogy szegény gyerekkel vajon mi lehet... főleg úgy hogy anyukádnak nagyon korán kell kelni. Gondolom a bátyádat is idegesíti, és csak azért sem jön haza időben.
2010. aug. 10. 01:16
 2/36 anonim ***** válasza:
Legalább szedi a gyógyszerét? Azt tudja,hogy epilepsziás embernek nem szabad inni egy korty alkoholt sem? Ha több kérdésed van, írj privát e-mailt! Az én családomban van epilepsziás! Hátha tudok segíteni!
2010. aug. 10. 06:21
 3/36 A kérdező kommentje:
01:16: Persze hogy aggódik érte anyukám, mikor nem 11-kor hanem 1-kor ér haza! Mivel epilepsziás, ezért bármikor jöhet egy nagy rohama, és ki tudja, lehet,hogy az utcán....
2010. aug. 10. 08:51
 4/36 A kérdező kommentje:
06:21: Szedi a gyógyszerét rendesen, de az orvosok szerint ez sem védi meg 100%-ban ,ha nem alszik eleget. Alkoholról meg nem tudok.... Lehet,hogy néha szokott inni... Azt tudom,hogy kávét iszik, minden nap
2010. aug. 10. 08:52
 5/36 A kérdező kommentje:
Az egyik legnagyobb baj még az, hogy mindig kiabál anyával, hogyha valahova éppen nem engedi el... Vagy ha megkéri valamire. Ha apa otthon van ezt persze nem meri megtenni, mivel tudja, hogy apa nem tűri ha kiabál anyával, vagy néha talán velem is...Egyébként jó testvér, szeretjük egymást, nekem talán még többet elmond mint anyáéknak [titkokat,hogy ne mondjam el nekik], de hát, jó lenne ha megváltozna :/
2010. aug. 10. 09:11
 6/36 anonim ***** válasza:
Szia! Első vagyok. Néha sem szabadna neki inni, hiszen az epilepszia gyógyszerekre egyáltalán nem lehet!!! Nem tudom, mennyi kávét iszik, de a túl sok sem tesz jót!!!
2010. aug. 10. 09:46
 7/36 A kérdező kommentje:
Igazából anyáék nem tudják,hogy kávézik. Csak én tudom..... Mondom neki,hogy nem tesz jót, de hát miért hallgatna a 11 éves húgára :/?
2010. aug. 10. 10:23
 8/36 A kérdező kommentje:
De nem szeretném beárulni sem
2010. aug. 10. 10:23
 9/36 anonim ***** válasza:
A 06:21-es vagyok és én írtam 09:46-kor is! Bocsánatot kérek Tőled is és a Kedves első Válaszolótól is!
2010. aug. 10. 11:20
 10/36 anonim ***** válasza:
45%
Megint a 06:21-es vagyok. Ha tudsz olyan dologról, ami károsíthatja a bátyád egészségét, azt muszáj elmondani a Szüleidnek! Nem szabad semmit eltitkolni, ami árt a bátyádnak. Feltétlenül meg kell beszélni orvossal is!!! Az Ő érdekében!!!! Ha igazán szereted, akkor olyat nem titkolsz el, ami káros lehet az egészségére!!! Ez nagyon FONTOS!!!!
2010. aug. 10. 11:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!