Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért vagyok ilyen? Lehet ez...

Miért vagyok ilyen? Lehet ez ellen valamit tenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

14 éves nyolcadikos vagyok. Nem merek semmibe sem belefogni mert mindenben béna vagyok.pl.: Régebben imádtam rajzolni de hamar rá kellett jönnöm, hogy csak képről. :S A rajztanár azt mondta az egyik órán készült rajzomra, hogy unalmas és sok javítani való van rajta, 3-ast adott rá. Mikor hazamentem felkutattam az összes rajzomat és rajzfüzetemet majd széttéptem és kidobtam őket a kukába. Hirtelen felindulásból.

Sokat sportoltam de mindent abbahagytam mert nagyon béna voltam. Most már semmibe sem merek belefogni mert félek hogy a végén ugyanoda lyukadnék ki: "Béna vagyok, abbahagyom" Elegem van utálom magam. Kicsi vagyok tömzsi és ronda. Nem vagyok okos sem. Mindig sírok és szomorú vagyok. Régebben nem voltam ilyen. Már normálisan meg sem tudom fogalmazni, hogy mit akarok kérdezni mert annyi mindent szeretnék belesűríteni ebbe a kérdésbe, hogy ki sem férne.

Segítsetek kérlek.

2011. okt. 28. 16:39
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

Alapvetően a hozzáállásoddal van a baj. Nem azért kell csinálni, mert kimagasló vagy belőle, hanem azért, mert örömödet leled benne. Ha a rajzolásban örömödet lelted, megnyugodtál, önmagad lehettél mikor rajzoltál, akkor kezd el újra.

Én kézilabdázom, nem vagyok olyan hű de jó, de nagyon élvezem. Szeretem, egyszerűen leírhatatlan érzés, amikor full elfáradok edzés végére, mégis olyan fitt és friss vagyok, teli energiával, boldog vagyok és hihetetlenül jó a társaság. Edzés, meccs közben semmi nem jut eszembe, mintha kikapcsolnák az agyamat, csak a játékra koncentrálok. És tudom, hogy ha másért nem is, legalább ezért megéri.

Szóval gondolkodj ezen. Nehéz megtalálni azt, amiben nagyon tehetségesek vagyunk, de nem is ez a legfontosabb. Másban is találhatunk örömöt, boldogságot, még ha nem is vagyunk benne kimagaslóan jók.

Valószínűleg jól érezted magad sportolás és rajzolás közben, ezért csináltad hosszú időn át, szerintem újra el kéne kezdened ezeket, s akkor talán másképp látnád a dolgokat.

Úgy tűnik, jelenleg nincs semmi az életedben, ami feltöltene, boldoggá tenne, és ez baj.

16/L

2011. okt. 28. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!